lunes, julio 22, 2024

TxSF i PSC son part del problema de l’aparcament a Sant Feliu de Guíxols

Seguint la línia d’augment d’impostos i taxes de les darreres setmanes, el govern Motas – PSC ha preparat ara unes ordenances per tal d’apujar també els preus per estacionar els cotxes a Sant Feliu de Guíxols que preveuen un increment del doble de preu per alguns i el triple per d’altres.

També indicava el govern a la comissió informativa, que l’aparcament en la zona blava estarà limitat a dues hores, segons diuen “per tal d’afavorir la rotació” però és evident que es tracta d’una mesura que acabarà dificultant les estades pels visitants i l’estacionament dels vehicles de les moltes persones que treballen al centre.

Fins ara, els ciutadans o visitants que no volien pagar per aparcar al centre, podien fer-ho en els aparcaments que estan més allunyats del centre: l’aparcament de la corxera, el de ponent (darrera l’estació d’autobusos) o el del començament de la carretera de Tossa, però segons la nova ordenança que han preparat TxSF i PSC, aquests aparcaments també passaran a ser de pagament tot l’any i al mateix preu augmentat.

Des de l’equip de Junts ens mostrem contraris a seguir fent recaure als ciutadans, i en aquest cas també als visitants, les càrregues de la mala gestió i planificació del govern. En el seu moment ja vam advertir que les solucions plantejades per l’equip de govern no posaven sol.lució a una problemàtica que altres municipis similars ja han resolt fa temps i per altres vies.

Des de fa temps, Sant Feliu de Guíxols pateix una important falta de places d’aparcament però malgrat les promeses i grans titulars als diaris dels darrers vuit anys, la realitat és que Motas i el seu equip han fet més gran aquest problema reduint les places d’aparcament en cada actuació que han dut a terme (C/Santa Magdalena, C/Girona, Avda. Juli Garreta, C/ Santa Teresa, Horta den Palahí..)

L’aposta de Junts passa entre d’altres, per la creació d’un aparcament de 400 places a concessió que podria situar-se sota el passeig o a Cala Sans i que, juntament amb l’oferta actual, servirà per donar cobertura tant a locals com a visitants, afavorint la dinamització del comerç, el sector hoteler i la restauració de la zona centre i facilitant el dia a dia dels veïns d’aquesta zona, pensant també una oferta d’aparcament dissuasius amb places gratuites en les zones més allunyades del centre.

La creació d’aquestes noves places de pàrquing és compatible amb la conservació del passeig, que ha de ser un punt de trobada de projectes relacionats amb l’economia blava, permetent la diversificació i desestacionalització de l’economia local i generant, per tant, benestar per tota la població de Sant Feliu de Guíxols.

Artícles relacionats

Últimes notícies