martes, septiembre 24, 2024

Girona pateix durament les conseqüències econòmiques de la pandèmia el 2020, però les perspectives milloren de cara al 2021

La responsable d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carmen Poveda va presentar ahir la Memòria Econòmica del 2020 a la Cambra de Comerç de Girona, acompanyada dels presidents de les tres cambres gironines: Sr. Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona Sr. Pol Fages, president de la Cambra de Palamós, el Sr. Eduard Bosch, president de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols i el Sr. Joan Martí, director territorial d’Empresa i Treball a Girona. L’autora de l’estudi va alertar d’una caiguda «històrica» del PIB a Girona el 2020, en concret d’un 14,5%, 3 punts més que la mitjana catalana, però va mostrar «optimisme» per a la recuperació econòmica, que, segons l’economista, es produirà en dos anys, «distribuïda a parts iguals entre 2021 i 2022».

El president de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch, ha destacat que la internacionalització de l’empresa gironina continua forta, està resistint bé davant l’adversitat de la pandèmia i afronta els proper mesos amb molt d’optimisme.

-Tot i la pandèmia, les exportacions de béns de Girona van créixer un 0,4% el 2020, que contrasta amb la caiguda del 10,3% de les exportacions catalanes.

-Aquesta evolució positiva s’explica sobretot per l’augment de les exportacions de carn (+8,5%), que concentren el 36% de les exportacions gironines totals. Per contra, han disminuït les exportacions de productes químics (-1,5%), de maquinària (-6,3%) i d’altres semi manufactures (-4,6%), que conjuntament representen el 31% de les exportacions totals.

-En els primers cinc mesos de 2021, les exportacions de Girona s’estan recuperant amb força (al maig són un 8,7% superiors a les de maig de 2020).

-Aquest lleuger increment de les exportacions el 2020 ha anat acompanyat de gairebé una estabilitat en el nombre d’empreses exportadores regulars a Girona, al voltant de les 1.200, cosa que no ha succeït al conjunt de Catalunya.

-Les darreres dades que tenim ho conformen. Les exportacions gironines van a l’alça i creixen un 28% al maig, en el darrer balanç valorat. Els tres sectors motor de l’economia al territori han continuat a l’alça, i tant les càrnies, com la maquinària i el sector químic incrementen vendes.

https://ancora.cat/2021/07/21/girona-pateix-durament-les-consequencies-economiques-de-la-pandemia-el-2020-pero-les-perspectives-milloren-de-cara-al-2021/

Artícles relacionats

Últimes notícies