jueves, septiembre 19, 2024

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i UNED Girona arriben a un acord per portar estudis universitaris de grau a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i UNED Girona, de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, han signat un conveni que té com a objectiu principal portar estudis universitaris de grau al municipi. Aquest acord pretén impulsar la formació entre la població amb cursos, activitats, tallers i programes formatius, al mateix temps que es fomenten la cultura i el coneixement, i es millora l’aprenentatge d’idiomes. A partir d’aquesta col·laboració, una part del Grau en Educació Infantil es durà a terme a Sant Feliu de Guíxols, convertint-se d’aquesta manera en el punt de partida del desplegament d’aquesta tipologia d’estudis al municipi. La Casa Palet i l’edifici del Monestir són els espais que, d’entrada, cedeix l’Ajuntament perquè s’hi puguin dur a terme aquestes activitats i formacions. La presentació d’aquest conveni ha comptat amb la participació de Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols, la regidora d’Educació i Coneixement de l’Ajuntament, Laura Serrano, i el director d’UNED Girona, David Maldonado.

Fruit d’aquesta col·laboració, a partir del curs 2024-25 UNED Girona oferirà 40 crèdits que corresponen al tercer curs del Grau en Educació Infantil. Es tracta dels primers estudis universitaris de grau d’aquest centre que es duran a terme al municipi. Fins ara s’han impartit cursos d’idiomes i el programa UNED Sènior, dirigit a persones de més de 50 anys i que repetirà la seva oferta formativa per tercer any consecutiu. Aquest darrer curs, repartits en dos quadrimestres, desenes d’alumnes d’UNED Sènior s’han apuntat als cursos sobre Mercè Rodoreda, la prehistòria, l’òpera i els llenguatges de l’art al segle XX. Pel que fa als crèdits del Grau en Educació Infantil, és l’Ajuntament l’encarregat de cedir els espais perquè els estudis es puguin seguir des d’allà o perquè els alumnes hi facin tutories. Amb aquesta iniciativa, UNED Girona amplia la seva oferta formativa universitària a les comarques gironines. Aquest mateix Grau també està present en les seus de Girona (primer curs), Olot i Figueres (segon curs).  

Un dels espais que el consistori ha cedit gratuïtament es troba a les dependències municipals de la Casa Palet, ubicada al número 7 del carrer Pécher. Disposa d’una pantalla tàctil i d’un ordinador amb connexió a internet. També s’ofereix una aula a l’edifici del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, equipada amb un projector i connexió a la xarxa. En totes dues localitzacions s’hi duran a terme els cursos, tallers i formacions que organitza UNED Girona. El principal objectiu d’aquest acord de col·laboració és fer accessible als habitants del municipi i d’altres localitats aquestes activitats, totes elles destinades a la promoció de la cultura i l’aprenentatge, la millora del coneixement dels idiomes de la població en general i sobretot la implantació dels estudis universitaris de grau a la ciutat.

David Maldonado, director d’UNED Girona, ha valorat positivament «aquesta nova etapa de col·laboració per ampliar la nostra oferta formativa a Sant Feliu de Guíxols i a tota la comarca. Aquest conveni representa una oportunitat magnífica per apropar l’educació superior a més persones, oferint-los eines i recursos per al seu desenvolupament acadèmic i professional». Ha destacat la introducció del tercer curs del Grau en Educació Infantil al municipi, «una formació específica i molt demandada», el que «permetrà que els estudiants tinguin un accés més directe i flexible a una formació de qualitat, alineada amb les necessitats del sector educatiu actual». Ha afegit que «amb aquest acord reforcem el nostre compromís amb l’educació al territori, oferint no només graus, sinó també tallers, activitats i cursos que responen a les necessitats de la comunitat. Estic convençut que aquesta iniciativa contribuirà a enfortir els vincles entre la UNED i Sant Feliu de Guíxols i serà un model d’èxit per a futures col·laboracions».

Laura Serrano, regidora d’Educació i Coneixement, ha manifestat que «Sant Feliu de Guíxols ha demostrat des de fa temps que és una ciutat educadora. Hem volgut innovar, anar més lluny i fer arribar l’educació a totes les edats. Amb l’arribada d’aquests estudis universitaris de grau donarem continuïtat a un grau superior que ja tenim al nostre municipi. Estem contents i agraïts per aquesta col·laboració i per les facilitats que ens ha donat la UNED».

L’alcalde, Carles Motas, ha explicat que «des de l’Ajuntament estem molt satisfets perquè la UNED ha trobat en Sant Feliu de Guíxols un company de viatge per mantenir viu el seu projecte de formació. Tenir una oferta educativa encara més àmplia ens ajuda moltíssim. Oferim un ventall de cursos i activitats per a totes les edats i aquest és l’objectiu que perseguim des de fa temps. Estic convençut que amb el pas del temps podrem ampliar l’oferta educativa a la nostra ciutat, sobretot perquè la UNED ha demostrat que desperta l’interès de la població, ja que tots els cursos sempre s’omplen».

Sobre UNED Girona

La Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) és un centre universitari públic espanyol d’àmbit nacional que es va crear l’any 1972 i que està vinculat de manera administrativa al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitat. Aquest últim curs 2023-2024 ha comptat amb més de 167.000 alumnes matriculats. Té la seva seu central a Madrid, tot i que disposa d’una àmplia xarxa de centres associats repartits per tot l’Estat i part de l’estranger. Ofereix una modalitat d’educació a distància semi-presencial que combina la modalitat presencial mitjançant tutories a les diferents seus i els cursos en línia a partir de la plataforma pròpia de la universitat.

La UNED estableix la seva seu a Girona el 1975 i des de llavors ha facilitat l’accés a la universitat a milers de persones de les comarques gironines. Ofereix un model educatiu d’aprenentatge centrat en l’estudiant, que pot disposar d’una certa flexibilitat, permetent-li la conciliació laboral i familiar. Forma part de la xarxa de centres UNED i disposa de diferents aules universitàries: Olot, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i a Salt, on es troba el centre Associat UNED Girona.  

Artícles relacionats

Últimes notícies