martes, septiembre 24, 2024

El 33 estrena el documental «Porta Ferrada, anatomia d’un festival»

Aquest dijous, 15 de juliol, a les 22.40, el 33 emetrà la pel·lícula documental «Porta Ferrada, anatomia d’un festival», dirigida per Carles Prats. Coincidint amb la 59a edició del certamen de Sant Feliu de Guíxols, aquest llargmetratge mostra el dia a dia de l’edició del 2019 i l’evolució del festival d’estiu més antic de Catalunya.

El Festival Porta Ferrada, que va néixer l’any 1958 a Sant Feliu de Guíxols, es manté fidel a la cita estiuenca amb la 59a edició del certamen, que se celebra aquests dies a la Costa Brava. Per saber com es viu el festival i com ha evolucionat durant tots aquests anys, el 33 estrena demà el documental «Porta Ferrada: Anatomia d’un festival», de Carles Prats, realitzador de documentals especialitzat en temes de cinema i música.

Aquesta pel·lícula, de 90 minuts de durada, segueix el dia a dia de l’edició del 2019, amb imatges que mostren des de la construcció dels escenaris fins als assajos o les actuacions. Amb la presentació de la programació del 2020, s’havia de tancar el cercle narratiu del documental, però amb la pandèmia, de cop i volta, Porta Ferrada es va haver de reinventar.

En paral·lel, «Porta Ferrada: Anatomia d’un festival» explica l’evolució que ha viscut el certamen des de l’estrena, l’any 1958, amb entrevistes i un treball de recerca documental que ofereix una mirada musical i sociològica d’un esdeveniment molt arrelat a Sant Feliu de Guíxols.

https://ancora.cat/2021/07/14/el-33-estrena-el-documental-porta-ferrada-anatomia-dun-festival/

Artícles relacionats

Últimes notícies