domingo, septiembre 22, 2024

Nou Cicle de Primavera del Club de Lectura Feminista

Aquesta primavera s’ha programat a la Biblioteca Octavi Viader de Sant Feliu de Guíxols, un nou cicle del Club de Lectura Feminista en col·laboració amb el SIAD.

El passat hivern, la Biblioteca, juntament amb el SIAD de Sant Feliu de Guíxols, van dur a terme el primer Club de Lectura Feminista, on va poder comptar amb especialistes en feminisme. Aquest primer cicle es van llegir i comentar els llibres de tres autores: Najat El Hachmi, Mª Àngels Cabré i Mery Nash, amb elles i un grup de lectors i lectores interessats. Un cops llegits es va debatre sobre els temes més rellevants del femisme que tractaven els llibres proposats.

En aquest nou cicle de primavera, les sessions les conduirà la doctora en Filologia Catalana Mita Casacuberta, historiadora i investigadora en literatura contemporània a la Universitat de Girona. El seu camp de treball s’ha centrat sobretot en la narrativa catalana del segle xx, especialment a la figura de Santiago Rusiñol, però també ha estudiat molt intensament a una de les escriptores més importants en llengua catalana com és Caterina Albert.

La primera sessió, el dissabte 20 de març, girarà entorn de l’autora anglesa Virginia Woolf i dues de les seves obres «Una cambra pròpia» i «Matar l’àngel». La segona sessió, dissabte 17 d’abril el llibre proposat és «Autobiografia d’Alice B. Toklas», de Gertrude Stein. Per acabar el cicle es llegirà «La passió segons Renée Vivien», de Maria-Mercè Marçal.

https://ancora.cat/2021/03/04/nou-cicle-de-primavera-del-club-de-lectura-feminista/

Artícles relacionats

Últimes notícies