martes, junio 18, 2024

Es municipalitzaran els aparcaments de Sant Feliu de Guíxols a través d’una empresa que contractarà persones amb necessitats especials

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols municipalitzarà els aparcaments de la ciutat a través d’una empresa que contractarà persones amb necessitats especials. Amb aquesta municipalització, els consistori passarà a gestionar les diverses zones blaves de la ciutat, els aparcaments municipals i també el funcionament dels carregadors elèctrics de vehicles que es troben a la ciutat.

L’alcalde, Carles Motas, destaca que aquest model és semblant al que actualment es treballa amb l’empresa Tramuntana, que s’encarrega d’una part de la jardineria de la ciutat. L’Alcalde destaca que Sant Feliu destinarà en total «més d’1,1 milions d’euros a empreses especials de treball que donaran feina a persones amb necessitats especials».

Degut a aquesta nova gestió, el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, explica que gràcies a la nova maquinària de la que ja es disposa «es poden fer campanyes especials vinculades, per exemple, al sector comercial». Els negocis de la ciutat podran regalar als seus clients minuts gratuïts per aparcar a la ciutat, «una cosa que amb l’actual concessió no es podia fer», afirma.

Amb aquest nou sistema també es podran gestionar abonaments pels residents de Sant Feliu o oferir tarifes especials per a vehicles que paguen l’impost a la ciutat, com també per als visitants. Amb aquesta nova gestió també es vol fomentar la rotació de vehicles a la zona blava, aplicant una temporalitat homogènia de 2 hores per donar més opcions d’aparcament a la ciutadania i afavorir la política de bonificacions als residents, com també al sector comercial.

També es busca la reducció de la burocratització administrativa en la gestió dels aparcaments, fent que totes les accions de control de residents, campanyes comercials, o adquisició d’abonaments, es puguin fer a través de la maquinària disponible.

Pel que fa a les properes accions als aparcaments municipals, la regidora de Mobilitat, Tili Ribera, recorda que «recentment s’ha aprovat una partida de vora 330.000 euros per l’adequació i reparació del paviment de l’aparcament de La Corxera i també per l’adequació de l’aparcament de la carretera de Tossa».

La previsió és que a principis del proper any ja estigui adjudicada la nova empresa que s’encarregarà de les tasques als aparcaments de la ciutat.

Artícles relacionats

Arriba el Festival de Rumba i Música Catalana 2024 de Tossa

Es portarà a terme el cap de setmana del...

Fira del Conte de Sant Feliu de Guixols 2024

IX EXPLICA'M, FIRA DEL CONTE 2024- Un cap de setmana...

«Confeti» de Jordi Puntí.

El proper dissabte dia 15 de juny a les 19...

OPEN COSTA BRAVA SQUASH PROJECT 2024

El torneig es durà a terme a les instal·lacions...

Últimes notícies