lunes, septiembre 16, 2024

GUIA ACTIVITATS A SANT FELIU

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme)

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*Exàmens d’ACTIC. La Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit és un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, on pots fer l’examen per obtenir l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). La prova és telemàtica i les persones que la superen satisfactòriament aconsegueixen un certificat que emet la Generalitat, per acreditar el seu nivell de competències en TIC. Dimarts matí o dimecres tarda. Cal inscripció prèvia a la pàgina web de la Generalitat. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*La Biblioteca s’adhereix a dos Concursos de Lectura durant els mesos d’estiu. Podeu passar a recollir el vostre Quadern Lector d’estiu a la Biblioteca. Si ens retorneu el quadern amb les activitats acabades, entrareu en un sorteig d’un premi. La data límit per entregar el quadern és el 7 de setembre de 2024.

*Servei d’acompanyament en processos de pèrdua i dol. Espai gratuït i obert a tothom. Cada 2n dimecres de mes de 17 a 19h, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. Més informació a salut@guixols.cat/ tel. 619 155 036. Organitza: L’Associació Dol Baix Empordà.

*Ioga a la platja de Sant Pol. Fins a l’1 de setembre (últim diumenge). Diumenge de 8 a 8.45h a la platja de Sant Pol, davant de l’Hotel Sant Pol. Gratuït. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de l’Espai Ganesha.

*Servei d’assessorament psicològic. Cal sol·licitar cita prèvia a: psicologic@guixols.cat o igualtat@guixols.cat o bé trucant al telèfon 972 32 70 00. Fins a final de setembre de dilluns a divendres de 9 a 14h. Organitza: SIAD. Per a més informació, adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu.

*Servei d’assessorament jurídic. A partir del 2 de setembre tornarà a funcionar aquest servei i es pot sol·licitar cita al Centre Cívic Tueda o bé trucant al 972 82 10 58.

*Propers espectacles de la Xarxa: Dissabte 5 d’octubre Lumière, un espectacle d’humor màgicament familiar. Dissabte 9 de novembre Frederick, teatre vivencial i de petit format. Organitza: La Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

*Concurs de Teatre Amateur (d’octubre a març). Primera obra Perfectes Desconeguts, diumenge 6 d’octubre a les 18h al Teatre Auditori Narcís Masferrer.

*Jornada de portes obertes al grup de Percussió Ganxona. Dirigit a qualsevol persona major de 18 anys que tingui ganes d’aprendre i passar-s’ho bé participant activament del grup. Cal experiència prèvia en l’ús dels instruments. Per participar-hi envieu un correu a info@percussioganxona.cat .

Diumenge 1 de setembre

*Ioga a la platja de Sant Pol. De 8 a 8.45h a la platja de Sant Pol, davant de l’Hotel Sant Pol. Gratuït. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració de l’Espai Ganesha.

*Venta d’articles artesanals i solidaris. Paradeta de l’Associació Progat a la Rambla, tram C/A.Clavé i Passeig. Organitza: Associació Progat.

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 2 de setembre

*Itineraris saludables. Sessió d’exercici físic a Sant Feliu de Guíxols. A les 16h. Lloc: Parc Urbà de Salut de Sant Feliu de Guíxols a la Plaça Miquel Murlà. Les sessions les dirigeixen professionals experts. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats i condicions físiques. Es recomana venir-hi amb roba i calçat còmodes i portar aigua per hidratar-se. Si és la primera vegada que participeu a les activitats, caldrà que ompliu un full d’inscripció (que us facilitarem abans de començar la sessió). Més informació a: egomez@activitatfisica.dipsalut.cat

Dimecres 4 de setembre

*Torneig Volei Platja Jove 4×4. A les 17.30h. A la platja gran de Sant Feliu. De 13 a 17 anys. Inscripcions del 23 al 30 d’agost a través de l’instagram @guixols jove o enviant un WhatsApp al 619155036. Organitza: Punt Jove.

Dijous 5 de setembre

*Escape room: “El Misteri del Col·leccionista de Contes” és un joc narratiu amb elements d’escape room. Combina elements d’investigació́, seguiment de pistes, resolució́ d’enigmes i reptes. Per nens i nenes a partir de 8 anys fins a 12, acompanyats d’un adult. Gratuït. Inscripcions: https://forms.gle/Z1t1uEaAikt5Tdme9 Dues franges horàries de 15 a 17h i d’11 a 13h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 6 de setembre

*Club de Narrativa: Vetlles en un veïnat de Dikanka, de Nikolai Gógol. A càrrec de l’escriptor Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Dissabte 7 de setembre

*XL Fira del Dibuix. De 10 a 20h al Passeig del Mar.

*Inauguració. XXXIV Exposició filatèlica i de col·leccionisme de Sant Feliu de Guíxols amb Estafeta de Correus pel mata segellat dels sobres del Primer dia de circulació del segell commemoratiu. A les 10.30h a la 4rta planta del Monestir. Organitza: Associació filatèlica i de col·leccionisme .

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Visita guiada familiar: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 17.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*14a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Projecció. Cinema etnogràfic. Projecció a la fresca. A les 18.30h a l’ Antic Hospital. Entrada lliure i gratuïta. Organitza: Museu d’Història- Antic Hospital. Més informació trucant al 972. 821. 575.

*Inauguració. 3ra fase de la Nau Blau. A les 19h.

*Inauguració de l’exposició Formes i colors de Marc. A les 19h a la Casa Irla (C/Algavira, 65-69).

*Parada d’antiguitats solidària Trailwalker Oxfam. Horari: per confirmar. A la Rambla 11.

*Freestyle Show Motorcross. Espectacle de motor familiar. Un esdeveniment pera tots els públics on els pilots faran salts de més de 20 metres de distància i 15 d’alçada. A les 20h al Guíxols Arena. Obertura de portes a les 18h. Venda d’entrades a https://breaking.es/freestyle-show-guixols Organitza: Breaking.es.

*Festa de final d’estiu. De les 20h a les 00h a la placeta Joan Maragall. Organitza: Associació de festes ganxones.

Diumenge 8 de setembre

*Fira del Disc. De 10 a 20h a La Rambla. Organitza: Amics de la Música dels Anys 60.

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 9 de setembre

*Itineraris saludables. Caminada per Sant Feliu de Guíxols on farem servir la tècnica de marxa nòrdica (us recomanem portar els vostres bastons). A les 17h al Parc Urbà de Salut de Sant Feliu de Guíxols a la Plaça Miquel Murlà. Les sessions les dirigeixen professionals experts. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats i condicions físiques. Es recomana venir-hi amb roba i calçat còmodes i portar aigua per hidratar-se. Si és la primera vegada que participeu a les activitats, caldrà que ompliu un full d’inscripció (que us facilitarem abans de començar la sessió).Més informació a: egomez@activitatfisica.dipsalut.cat

Dimarts 10 de setembre

*Cantada d’havaneres. Amb la Colla Jacomet a les 22h al Passeig del Mar, 36.

Dimecres 11 de setembre

*DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Actes institucionals:

-A les 9h Ofrenes florals a la tomba del President Josep Irla. Al Cementiri.

-A les 9.30h Interpretació de l’himne dels segadors per part de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols. Al Cementiri.

-De 10 a 12h Portes obertes a la Sala de Plens de l’Ajuntament per veure la Senyera de Rafael Patxot.

-A les 11h Lectura d’un poema per part de la ganxona Àngela Ribas. Lectura del Manifest a càrrec del Regidor Alexis Cubó i tancament de l’acte per part de l’Alcalde Carles Motas López. A l’espai de la Sardana dels Jardins Juli Garreta.

– A les 12h Ofrena floral al bust del President Josep Irla. A la Rambla de la Generalitat.

Divendres 13 de setembre

*Excursió a Vilanova i la Geltrú. Informació i inscripcions: tots els dilluns i dijous d’11h a 13h al despatx del Casal de la Gent Gran Salvador Espriu. Al Centre Cívic Vilartagues. Telèfon: 972. 82. 18 . 97/ 972. 82. 01. 01 casalespriu@gmail.com

Dissabte 14 de setembre

*Fira Mediterrànea del Rellotge. De 10 a 21h al Passeig del Mar, davant de la Cambra de Comerç. Organitza: Associació Turística Guixolenca.

*2na Trobada Catalana de Filatèlia de 10.30h a 13.30h a la Sala Abat Panyelles, a la 4rta planta del Monestir. Organitza: Associació filatèlica i col·leccionisme de Sant Feliu de Guíxols.

Programa:

– 10.45h Enters postals. Ponent: Xavier Romero.

– 11h Perforacions comercials: noves aportacions. Ponent: Pere Joan Xifra.

– 11.15h Correu marítim de cabotatge. Ponent: Jesús Sitjà.

– 11.30h Setanta cinc anys de filatèlia. Ponent: Xavier Andreu.

– 11.45h El correu desinfectat a Sant Feliu de Guíxols. Ponent: Juan Antonio Llácer.

– 12h La Carrera de Marina. Ponent: Josep Maria Vila.

– 12.15h Precs i preguntes.

– 12.45 Cloenda.

– 14h Trobada al restaurant per celebrar el dinar de cloenda.

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Visita guiada familiar: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 17.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Ruta literària. Un segle d’història. Gaziel i Sant Feliu de Guíxols. A càrrec de l’escriptor Antoni Strubell. Hora: A les 18h. Lloc: Museu d’Història- Antic Hospital. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Preu: 9€ entrada general/ 5€ entrada amb descompte (Amics del Museu d’Història, Socis de la Fundació Josep Pla, Jubilats, Estudiants i Carnet Jove. Inscripcions a partir del 26 d’agost. Més informació trucant al 972. 821. 575.

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Conferència “Potencia el benestar amb “mindfulness”, la capacitat d’atenció plena”. A les 19h a la Casa Irla (C/Algavira, 65-69). A càrrec de Montserrat Soler, física, mestre i instructora de mindfulness.

*Vernissatge. Exposició Tradicions – Evolució còsmica Universal de Pintura de Josep Maria Serra al pati de l’Ajuntament a les 20h. Entrada lliure.

*Tritour Tossa de Mar – XVI Triatló Olímpic i Triatló Sprint de Tossa. Prova esportiva. A partir de les 15h per la carretera de Tossa. L’única prova del TriTour amb natació al Mediterrani, a més de bicicleta de muntanya i cursa a peu totalment plana. Més informació: https://tritour.cat/tossademar

Diumenge 15 de setembre

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Del dilluns 16 al diumenge 22 de setembre.

*Setmana europea de la mobilitat:

*Dilluns 16. Caminada popular per Sant Feliu amb el DIPSALUT. Sortida 16 h al davant de l’Ajuntament. Aproximadament 2 hores i uns 4-5 km de longitud.

*Dimarts 17. Tancament del carril de baixada de la Ctra de Girona, entre la Rambla de Joan Bordàs i el carrer de Santa Magdalena, entre les 8h i les 20h.

*Dissabte 21. Bus urbà gratuït, durant tot el dia.

*Diumenge 22. Regal de plantes de flor a totes les persones usuàries de l’autobús urbà. Es repartiran a la parada del Passeig del Mar i a la de la plaça del Monestir.

* Durant tota la setmana es portarà a terme també:

*Campanya de promoció del servei de “carsharing” municipal, per part de l’entitat Som Mobilitat i de l’Ajuntament, i també es donarà a conèixer la xarxa municipal de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

*S’informarà en relació al sistema d’utilització de les zones verdes i blaves d’estacionament.

Dilluns 16 de setembre

*Itineraris saludables. Sessió d’exercici físic a Sant Feliu de Guíxols. A les 16h al Parc Urbà de Salut de Sant Feliu de Guíxols a la Plaça Miquel Murlà. Les sessions les dirigeixen professionals experts. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats i condicions físiques. Es recomana venir-hi amb roba i calçat còmodes i portar aigua per hidratar-se. Si és la primera vegada que participeu a les activitats, caldrà que ompliu un full d’inscripció (que us facilitarem abans de començar la sessió).Més informació a: egomez@activitatfisica.dipsalut.cat

*Itineraris saludables. Caminada per Sant Feliu de Guíxols en motiu de la setmana de la mobilitat sostenible. On farem servir la tècnica de marxa nòrdica (us recomanem portar els vostres bastons). A les 16h. Les sessions les dirigeixen professionals experts. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats i condicions físiques. Es recomana venir-hi amb roba i calçat còmodes i portar aigua per hidratar-se. Si és la primera vegada que participeu a les activitats, caldrà que ompliu un full d’inscripció (que us facilitarem abans de començar la sessió).Més informació a: egomez@activitatfisica.dipsalut.cat

Dimecres 18 de setembre

*Xerrada/presentació del taller terapèutic: Cal·ligrafia amb traç acompanyat de lectura.

A les 18h al Centre Cívic Tueda.

*Trobada LGBTIQ+. «Quin ciutat volem? Vine a dir la teva!» – Un espai de trobada per compartir, conèixer-nos i entre totxs construir la cuitat diversa i inclusiva que desitgem. A les 18h al Centre Cívic Vilartagues. Organitza: SAI LGBTI+

Dijous 19 de setembre

*Formació Bones pràctiques en Ciberseguretat. En un món digitalitzat és imprescindible tenir coneixement de bones pràctiques per garantir la ciberseguretat del nostre negoci i evitar la pèrdua de la nostra empresa. De 15 a 17 h a l’Aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament. Inscripcions a: https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/92197-bones-practiques-en-ciberseguretat-protegeix-el-teu-negoci

Divendres 20 de setembre

*Cicle Gaudí: Mamífera. Drama. Versió original en català. Direcció: Liliana Torres. Durada 93 minuts. A les 21.30h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). No recomanada per a menors de 7 anys. Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2×1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a https://entradas.codetickets.com/entradas/id/23805/ciclegaudidecinema/online , a través https://www.codetickets.com/ i, presencialment, a l’Oficina de Turisme. Organitza: Acadèmia de Cinema en català i Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Divendres 20, dissabte 21 i diumenge 22 de setembre

*FESTIVAL d’AQUÍ. Cultura, gastronomia i comerç local. Aquest setembre, els Jardins Juli Garreta s’ompliran de comerços i serveis de restauració locals, amenitzats per tot tipus d’activitats i tallers per a grans i petits, actuacions musicals, de dansa i de cultura ganxona. Un festival per gaudir del comerç, la gastronomia i la cultura de Sant Feliu de Guíxols.

Racons artístics. Durant tot el festival.

– Llibres artístics: Instal·lació artística i repartiment de llibres a diferents espais dels Jardins Juli Garreta. A disposició de tothom qui els vulgui agafar.

– Comparteix el teu millor record viscut a la nostra ciutat.

Divendres 20 de setembre – FESTIVAL d’AQUÍ. Als Jardins Juli Garreta.

Horari d’obertura: De 18 a 02h.

-TALLER “MAR DE LLIBRES”. De 18 a 20h a l’Espai Tallers. En aquesta edició, la matèria primera seran els llibres, que reciclarem per crear noves obres d’art. Crearem peixos amb estructura de malla i els folrarem amb pàgines de llibres, creant així un mar literari ple de peixos “malla”. A més confeccionarem vestits amb retalls de llibres per crear personatges únics que cada participant podrà endur-se. Gratuït. A càrrec de Cocu Arts (Associació cultural).

-TALLER DE CUINA “ELS LLEGUMS EN ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE”. De 18.30 a 20.30h a l’Espai Tallers. Taller on es faran preparacions tradicionals amb les llegums, altres preparacions adaptades a la cuina actual, plats d’altres tradicions gastronòmiques i altres presentacions de llegums. Gratuït. A càrrec de La Manduca (cooperativa de consum ecològic).

*JAM SESSIONS. De 19 a 20.30h a l’Espai Jam. Iniciem el curs escolar amb una “Jam Session” amb la banda de professors de l’EMMú Guíxols Vall d’Aro. Una oportunitat única per gaudir de música en directe i participar amb el teu instrument o la teva veu amb una banda de músics de luxe. Saxo, piano, guitarra elèctrica, baix i bateria. Gratuït. Espectacle a càrrec de professors de l’EMMú Guíxols Vall d’Aro.

-PASSAREL·LA GUÍXOLS. De 21 a 22h a l’Escenari principal. Passarel·la de moda a càrrec de diferents comerços de la ciutat. Gratuït.

-CONCERT “CHANCLAMOUTH”. De 22.30 a 00h a l’Escenari Principal. Banda esbojarrada que sacseja els escenaris amb versions de skiffle, country, folk, rock’n’roll i punk. Gratuït.

-DJ SPYRO BORNE. De 0.30 a 02h a l’Escenari principal. Sessió DJ que et transportarà als millors moment de les pistes de ball, combinant clàssics atemporals amb hits moderns (disco, rock, pop, EDM). Gratuït.

Dissabte 21 de setembre – FESTIVAL d’AQUÍ. Als Jardins Juli Garreta.

Horaris d’obertura: De 12 a 02h.

-VISITA GUIADA ITINERARI URBÀ. D’11.30h A 13h. Punt de trobada: Antic Hospital. Itinerari per descobrir els punts d’interès patrimonial més destacats de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. El recorregut que es segueix va des del Sant Feliu medieval al modernista: la visita s’inicia a l’interior de l’Antic Hospital, per després passar al Monestir i a la plaça del Mercat. Després es passa pel Passeig, arribant fins a la casa de Rafel Patxot i al Nou Casino La Constància, un edifici modernista d’inspiració oriental popularment dit «Casino dels Nois». Preu: 4€ entrada general / 2€ Amics del Museu (Aforament limitat) Activitat a càrrec del Museu d’història de Sant Feliu de Guíxols.

-MINI RECITALS AMB DANSA. De 12 a 13h a l’Escenari Principal. Mini recitals amb dansa . Quan el Piano, la veu, la Dansa contemporània i el Tango s’ajunten. Gratuït Actuació a càrrec de l’Espai Colibrí.

-TALLER DE DIBUIX. De 12 a 13h a l’Espai Tallers. Vine a pintar el dibuix que més t’agradi, podràs escollir entre diferents temàtiques. Gratuït. Taller impartit pel Jordi Grabolosa d’Espai D’Art.

-PINTA EL MURAL. De 12 a 15h a l’Espai Jam. Vine i participa en el mural col·laboratiu en format 360 amb les il·lustracions de Gerard Valverde (Musclu) inspirades en l’entorn del festival D’Aquí. Per a totes les edats. Gratuït. Mural a càrrec d’en Gerard Valverde (Musclu).

-SABRINA BANFI. De 13.30 a 14.30h a l’Escenari Principal. Trio de versions de bossa nova, boleros, soul, blues, disco i rock. Gratuït.

-UHQUEXUNGU. De 16 a 17h a l’Espai Jam. Actuació del Guanyador del “Concurs de bandes emergents de les comarques gironines” celebrat el 31 d’Agost de 2024. La proposta arriba amb la intenció de ser una oportunitat per a joves músics. Gratuït. Actuació a càrrec de la Colla carnavalesca Uhquexungu.

-ELABORACIÓ D’IMANTS I XAPES. De 16.30 a 18.30h a l’Espai Tallers. Taller d’imants i xapes de la mà de “La Xarxa Guíxols”, associació de teatre infantil. Us informarem de les properes obres de teatre i farem un sorteig de 2 entrades entre tots els participants. Gratuït. Taller ofert per la Xarxa (Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya).

-TALLER “EL FAR GANXÓ”. De 17 a 18h a l’Espai Tallers. Gratuït. Taller de manualitats divertit i creatiu, per infants de 3 a 12 anys. Gratuït. A càrrec de la Llibreria Espai Lector Nobel.

-CONTA CONTES PER LA DIVERSITAT “LIU”. De 17 a 18.30h a l’Espai Jam. A Liu li agrada nedar amb el cul fora de l`aigua, jugar a cuinetes i amb el seu coet espacial. De tant en tant les persones grans li fan preguntes, com per exemple d’on és i si és nen o nena i es queden bocabadades amb les seves respostes. Liu no sap si mai s’entendrà amb les persones grans. Gratuït. Activitat a càrrec del Servei d’Atenció Integral LGTBI+ de Sant Feliu de Guíxols.

-TALLER D’AUTOMAQUILLATGE. De 18 a 20h a l’Espai Tallers. Aprèn a maquillar-te com una professional en el nostre taller d’auto maquillatge. T’ensenyarem com crear un “look” increïble, pas a pas. Coneixeràs les tècniques d’aplicació i descobriràs com ressaltar el millor de tu. Porta el teu maletí / necesser amb tots els productes que tinguis i pinzells, mirall, la teva crema i desmaquillant, per poder posar-ho en pràctica. Gratuït. Taller a càrrec de la Susana Puigsegur.

-SOMOS LAVANDA MUSIC. De 19 a 20h a l’Espai Jam. Gaudeix d’un Kirtan especial amb la Banda de música ¡Somos Lavanda! El Kirtan és una pràctica espiritual de cant de mantres, originària de l’Índia, que forma part del Bhakti Yoga, el ioga de la devoció. Cantarem i recitarem mantres en grup. No cal experiència prèvia, només ganes de participar i gaudir de la música i la comunitat. Pots portar la teva estora i deixar-te portar per la màgia dels mantres. T’hi esperem! Gratuït

-GLOW IN THE DARK. De 19 a 21h a l’Espai Tallers. Vine al taller de pinta cares amb maquillatge fluorescent i brilla a la foscor. Taller per a infants i joves. Gratuït. Taller a càrrec de Kids&Us

-THE HACKERS. De 21 a 22.30h a l’Escenari Principal. The Hackers és un grup de versions de rock que fa una repàs a alguns dels millors hits dels últims 50 anys. Interpreten un repertori variat i contundent on recorden a músics consagrats com The Beatles, Metallica, Bon Jovi o Depeche Mode, entre molts d’altres. Gratuït

-SOTRAC. De 23 a 00h a l’Escenari Principal. Sotrac és una banda de música formada per tres joves artistes amb trajectòries professionals i gustos musicals diferents, que comparteixen una mateixa filosofia i voluntat de canvi. La música de Sotrac és una barreja de pop i rock. Gratuït

-DJ FELIX. De 0.30 a 02h. A l’Escenari Principal. Sessió de DJ en directe que et farà sentir l’essència de la música amb temes seleccionats de funk, Soul, R&B i Groove House. Gratuït.

Diumenge 22 de setembre – FESTIVAL d’AQUÍ. Als Jardins Juli Garreta.

Horaris d’obertura: De 12 a 01h.

-ACTIVITAT DIRIGIDA DE IOGA. De 12 a 13h a l’Escenari Principal. Gaudeix d’una classe de ioga molt especial amb la Carla i la Clàudia de l’escola Somos Yoga Twins. Aquesta classe de ioga és perfecta per a tothom, tant si ets un principiant com si ja tens experiència. Porta una estora, roba còmoda i moltes ganes de relaxar-te i gaudir. No t’ho perdis, vine a practicar ioga amb nosaltres! Gratuït Classe a càrrec de Somos Yoga Twins

-TALLER DE MANUALITATS INFANTILS. De 12 a 13h a l’Espai: Tallers. Fes el teu atrapa somnis o el teu penja portes i endú-te’ls a casa. Preu: Atrapa somnis 4€ / Penja portes 3€ (Preu per persona). Taller impartit per l’Associació de veïns de Vilartagues per nens a partir de 5 anys.

-TALLER DE CIRC. De 12 a 15h a l’Espai Jam. Vine a gaudir del circ amb un trapezi, una línia d´acrobàcia i alguns elements de malabars (diàbolos, pilotes, plats xinesos) i bola d´equilibri. Preu: Gratuït. Taller a càrrec d’en Marcel Aguilar.

-THE DIRTY REELERS. De 13.30 a 15h a l’ Escenari Principal. L’amor per la música irlandesa va unir els camins d’aquests amics de Sant Feliu de Guíxols. Amb repertori de cançons tradicionals irlandesos: jigs i reels, shantys (temes vocals), balades, i alguna cançó marinera de la veïna Anglaterra… Influenciats per bandes de pub com Dubliners, Clancy Brothers, Paddy Reilly o els Irish Rovers o, de folk clàssic com Chieftains, Tannahill Weavers o Lúnasa i d’altres de folk-rock com The Pogues, Planxty o Horslips. Gratuït

-UHQUEXUNGU. De: 16 a 17h a l’ Espai Jam. Actuació del segon classificat o el primer classificat local del “Concurs de bandes emergents de les comarques gironines” celebrat el 31 d’Agost de 2024. La proposta arriba amb la intenció de ser una oportunitat per a joves músics. Gratuït. Actuació a càrrec de la colla carnavalesca Uhquexungu

-FUTBOL XAPES. De 17.30 a 19.30h a l’Espai Tallers. Vine a aprendre a jugar al futbol xapes realitzant una sèries de partits entre dos jugadors i t’ensenyarem els diferents tipus de tirs per aconseguir gols. Es faran mini partidets de 5 minuts i es llançaran faltes i penals, comptant amb l’ajuda dels jugadors federats del club. Gratuït. Taller impartit per l’Associació de Futbol xapes de Sant Feliu de Guíxols

– TALLER DE NUSOS MARINERS. De 17 a 19h a l’Espai Tallers. Aprèn a fer nusos mariners amb tota la família. Aquest taller es per infants, joves i adults. Gratuït. Taller impartit per l’Associació Llops de Mar

-CONTA CONTES AMB MUSICA. De 18 a 19.30h a l’Espai Jam. Taller de contes i histories acompanyats de guitarra, per petits i grans. Gratuït. Impartit pel Centre Cultural Espai Colibrí.

-MISTREET DANCE STUDIO. De 20 a 20.30h a l’Escenari Principal. Actuació de dansa Urbana. Gratuït.

-MARCO DEITA. De 21 a 22.30h a l’Escenari Principal. Concert d’estil rumba comercial adaptada al públic del moment. Gratuït.

-DJ MOI de: 23 a 01h a l’Escenari Principal. Sessió de música amb DJ MOI. Gratuït.

Dissabte 21 de setembre

*Venta d’articles artesanals i solidaris. Paradeta de l’Associació Progat a la Rambla, tram C/Clavé i Passeig. Organitza: Associació Progat.

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Visita guiada. Itinerari urbà. Del Sant Feliu medieval al modernista. A les 11.30h. Lloc: Al Museu d’Història – Antic Hospital. 4€ entrada general/ 2€ Amics del Museu. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Inscripcions a partir del 26 d’agost. Més informació trucant al 972. 821. 575.

*Visita guiada familiar: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 17.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Parada d’antiguitats solidària Trailwalker Oxfam. Horari: per confirmar. Lloc: Rambla, 11.

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Cant Coral i petit Concert. A les 18h al Teatre Municipal Narcís Mas Ferrer.

Diumenge 22 de setembre

*Marxa cicloturista “La Ciclobrava”. De 9.30 a 11h. Per a les carreteres del municipi. Organitza: L’entitat Club Esportiu Bike Catalunya.

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 23 de setembre

*Itineraris saludables. Caminada per Sant Feliu de Guíxols on farem servir la tècnica de marxa nòrdica (us recomanem portar els vostres bastons). A les 17h al Parc Urbà de Salut de Sant Feliu de Guíxols a la Plaça Miquel Murlà. Les sessions les dirigeixen professionals experts. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats i condicions físiques. Es recomana venir-hi amb roba i calçat còmodes i portar aigua per hidratar-se. Si és la primera vegada que participeu a les activitats, caldrà que ompliu un full d’inscripció (que us facilitarem abans de començar la sessió).Més informació a: egomez@activitatfisica.dipsalut.cat

Dimarts 24 de setembre

*Taller de dibuix manga: Taller molt pràctic on s’apliquen tècniques dibuixant i creant obres pròpies. A càrrec d’Ohanna Giró. De 8 a 16 anys. De 17.30h a 10h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. Places limitades. Inscripcions gratuïtes a través del formulari: https://forms.gle/TBH9j5uH8TpuLC9P9 . Trucant al 972. 32. 40. 57 o biblioteca@guixols.cat .

*Projecció pel·lícula. “ La recuperació dels blats antics” del director Quim Paredes de l’any 2023.

A 2/4 de 8 al local del centre excursionista Montclar. (C/ Carrer d’Antoni Capmany, 100. Organitza: El Col·lectiu Eixarcolant amb la col·laboració de la Cooperativa La Manduca i el Centre Excursionista Montclar.

Dimecres 25 de setembre

*Vespre de vídeos. Selecció de films de Toni Ferrer i Anna Vicens, presentat per Anna Vicens. A les 20h al Casino dels Nois (a la sala de ball del 1r pis). Activitat gratuïta. Organitza: Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols.

*Xerrada/presentació taller tapís. A les 18h al Centre Cívic Tueda.

Dijous 26 de setembre

*Formació: Factura electrònica: noves lleis de facturació. Taller teorico-pràctic on s’explicaran els canvis normatius que afectaran als processos de facturació de totes les empreses, incloses PIMES i autònoms, i creació d’una factura electrònica. De 15 a 17 h a l’Aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament Inscripcions a: https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/91684-factura-electronica-prepara-t-per-les-noves-lleis-de-facturacio

*Book Club: Pride and Prejudice, de Jane Austen. A càrrec de Dawn Keltie. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 27 de setembre

*Excursió a Vilanova i la Geltrú. Sortida a les 8h de l’ estació d’autobusos de Sant Feliu de Guíxols. Visita guiada a les 11h al Museu del Ferrocarril i a les 17h al Museu Victor Balaguer. Inclou visites amb guies a tots dos museus, dinar al restaurant a les 14h, desplaçament amb autobús i assegurança de viatge. Tiquets: Socis: 65€, no socis: 75€. Adquisició de tiquets fins el 22 de setembre, indicant nom i cognoms i excursió museu, per ingrés o transferència bancaria a Banc de Sabadell. Per a inscripcions i més informació: Tel. 600 433 382. Organitza: Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols.

*Conferència bibliosteam: «El desenvolupament de l’eòlica marina flotant i la conservació de la biodiversitat a la mar de l’Empordà» Conferència al voltant de la necessitat dels sistemes d’energia alternativa com l’eòlica marina, per avançar en la transició energètica i com això pot afectar en els ecosistemes. A càrrec de Rafael Sardá, membre Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB) i del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). A les 18h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Dissabte 28 de setembre

*Hora del conte: “El planetari». El planetari de Cel Obert està compost per una cúpula inflable, on els participants entren i observen tot el seu voltant imatges projectades en 360º i amb so envoltant. A càrrec de www.celobert.net. Gratuït. Places limitades. Inscripcions: 972 32 40 57 o biblioteca@guixols.cat. Quatre sessions: Planetari viatger de 10.30 – 11h i d’ 11 – 11.30h, per a nens i nenes de 3 a 6 anys (I3 a 1r) i Planetari astronòmic d’ 11.30 a 12h i de 12 a 12.30h, per a nens i nenes de 7 a 12 anys (2n a 6è). A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat. *Visita guiada familiar: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 17.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Festival de patinatge. A les 18h al Pavelló de la Corxera. Donatiu per especificar. Organitza: Club Patí Guixolenc.

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes de 18 a 21h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Presentació del llibre El cor del Balneari de Teresa Sarera. A les 19h a la Casa Irla (C/Algavira, 65-69). Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2024.

*Ballada de sardanes amb la cobla Els Rossinyolets de Castelló d’Empúries. A les 19h al Passeig del Mar, davant la Cambra de comerç. Es rifarà un tortell de la Farinera. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana. Gratuït.

Diumenge 29 de setembre

*Visita guiada: Exposició d’escultures “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. A les 11.30h a l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Preu: 14€. Mínim 10 persones. Cal inscripció prèvia. Per a més informació tel. 618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Presentació del llibre 20 anys del concurs de teatre amateur ciutat de Sant Feliu de Guíxols. Autor: Eloi Falguera. A les 18h al Teatre Municipal Narcís Masferrer.

Posteriorment s’oferirà l’espectacle “Improchef”. És un espectacle humorístic de teatre improvisat en el que uns xefs de cuina esbojarrats, cuinaran històries a partir dels suggeriments del públic. Es tracta d’un espectacle, en clau d’humor, pensat per a tots els públics. Entrada gratuïta. Organitza: La Companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 30 de setembre

*Itineraris saludables. Sessió d’exercici físic a Sant Feliu de Guíxols. A les 16h. Lloc: Parc Urbà de Salut de Sant Feliu de Guíxols a la Plaça Miquel Murlà. Les sessions les dirigeixen professionals experts. Són gratuïtes i aptes per a totes les edats i condicions físiques. Es recomana venir-hi amb roba i calçat còmodes i portar aigua per hidratar-se. Si és la primera vegada que participeu a les activitats, caldrà que ompliu un full d’inscripció (que us facilitarem abans de començar la sessió).Més informació a: egomez@activitatfisica.dipsalut.cat

* ÒPERA BIB: Conferència Victòria dels Àngels. A càrrec d’Albert Ferrer Flamarich, historiador de l’art i musicògraf. A les 18h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

CURSOS

*Monitor/a de menjador i manipulació d’aliments. Del 16 al 23 de setembre de 9 a 14h.

El curs té com a objectiu donar a conèixer i saber actuar en les funcions de les persones educadores en l’organització del menjador escolar. Una jornada es dedicarà a l’obtenció del carnet de manipulador d’aliments. Lloc: Aula formació SOM- EDIFICI Guíxols Desenvolupament.

Inscripcions a https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/92169-monitor-a-de-menjador-i-manipulacio-d-aliments

*Curs de 10 hores “Saps com funciona el teu mòbil”? T’ho expliquem i t’ensenyem a fer-lo servir. Informació i inscripcions fins el 13 de setembre a les recepcions dels centres cívics municipals i en els casals de la Gent Gran Tueda i Salvador Espriu. Organitza: Creu Roja Sant Feliu de Guíxols- Vall d’Aro.

*Curs de Catequesi Parroquial 2024-2025. A la Parròquia Mare de Deu dels Àngels i Santa Maria. Dos cursos de catequesi. La primera comunió es celebra al final del segon curs. Inscripcions al despatx parroquial, plaça del Mercat 17b. Els dies 24,25,26,27 i 28 de setembre de 17 a 19h i dissabtes d’11 a 13h.

*Activitats del curs 2024/2025:

-Casal Gent Gran Salvador Espriu: Informació i inscripcions: Al despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues, els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, casalsespriu@gmail.com

Activitats:

Ioga: dimarts i divendres d’11.30h a 12.30h. Ioga amb cadira: dilluns d’11.30h a 12.30h.

Taller de memòria: dijous d’11h a 12.30h. Pintura: dilluns i dimecres de 18h a 20h.

Coral: dimarts de 18h a 20h. Manualitats: dimarts i dijous de 16h a 18h.

Puntes de coixí: divendres de 15h a 19h. Aprendre a ballar sardanes: dimecres de 18h a 19h.

Sevillanes: dimarts de 17.30h a 18.30h. Country: dilluns de 17h a 19h. Ball en parella: dimarts de 16h a 17h. Gimnàstica de manteniment: de dilluns a divendres de 9h a 10h i de 10h a 11h.

-Casal Tueda Gent Gran: Informació i inscripcions: Al despatx del casal de dilluns a divendres de 10.00 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-41. Tel. 972 821310/ 972 821058, info@casaltueda.cat.

Activitats:

Ioga: dilluns i dijous de 9.30h a 10.30h (2 grups). Ioga terapèutic: dimarts i divendres de 9.30h a 11h (2 grups). Taller de pintura: els dimarts de 16h a 19h. Taller de memòria: els divendres de 16h a 20h (3 grups). Informàtica bàsica: els dilluns de 16h a 18h. Informàtica I: els dimarts de 15:30h a 17:30h. Català: els dijous de 17h a 18:30h. Francès: els dimarts de 17h a 20h (2 grups).

Conversa en anglès: els dimarts de 17h a 18h. Coral: els dilluns de 16h a 18h. Cant terapèutic: 2 divendres al mes de 17h a 19h. Meditació: dimecres de 9:30h a 11h. Teatre: dijous de 16h a 18h. Balls en línia: dijous de 18h a 20h. Balls de saló: dilluns i dimarts de 18.15h a 19.15h. Patchwork: dimecres de 17h a 20h. Labors: dilluns i dimarts de 17h a 19h. Manualitats decoratives: divendres de 16h a 18h. Curs de fotografia: Dilluns de 19h a 21h. Parlem de fotografia: dimecres de 20h a 21h. Gimnàstica de manteniment: De dilluns a divendres de 10.30h a 11.30h (2 grups).

*Viatge Cartagena – Múrcia- Manga del Mar Menor. Del 30 de setembre al 5 d’octubre.

*Concurs de fotografia “Casal Tueda”. Es pot participar amb un màxim de 3 fotografies. Tema lliure. Data límit de presentació 8 de setembre de 2024. Hi haurà 3 premis a les millors fotografies. Jurat format per 3 artistes locals. Lliurament dels premis i inici de l’exposició amb totes les fotografies dels i les concursants diumenge 15 de setembre.

EXPOSICIONS:

*Exposició d’escultures Entre obres. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. Fins al 27 d’octubre. A l’Espai Carmen Thyssen (Monestir). Per a més informació https://www.espaicarmenthyssen.com/es/exposicion/. Tel.618370853, c/e info@fundacioartguixols.cat.

*Exposició temporal Amb paciència. Fins a l’11 de setembre. Reportatge fotogràfic realitzat pel fotògraf Ralf Langenhorst a l’agost de 2017, a bord del vaixell pesquer del patró major de la Confraria de Sant Feliu de Guíxols, Carmelo Martínez; acompanyat de la seva tripulació. Al Turó dels Guíxols a la Caseta del Salvament. Exposició temporal. Entrada gratuïta.

*Exposició d’Art Tradicions: evolució còsmica universal de Josep Maria Serra. Del 9 al 22 de setembre al pati de l’Ajuntament. De dilluns a diumenge d’11 a 13h i de 19 a 21h. L’obra actual està inspirada en tradicions històriques i en qüestions universals que conviden l’espectador a reflexionar o, si més no, a distreure’s amb el surrealisme colorista de l’artista.

*Exposició “Formes i colors” de Marc. Inauguració: Dissabte 7 de setembre a les 19h. A la Casa Irla (C/ Algavira, 65-69) del 7 de setembre al 3 de novembre.

*XXXIV Exposició Filatèlica i de Col·leccionisme de Sant Feliu de Guíxols. Del 7 al 22 de setembre a la 4rta planta del Monestir. Organitza : Associació filatèlica i de col·leccionisme.

*Exposició de pintures a l’oli A cop d’ull. D’Enric Caldas Miguel. Fins al 8 de setembre al pati de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 14h i de 19 a 21h. Més informació a www.guixols.cat/art.

*Exposició de pintura Tradicions Evolució Còsmica Universal. De Josep Maria Serra. Del 9 al 22 de setembre al pati de l’Ajuntament. Horari: de dilluns a diumenge d’11 a 13h i de 19 a 21h. Més informació a www.guixols.cat/art. Vernissatge: Dissabte 14 de setembre a les 20h.

*Tercera fase de l’Art a la Nau Blau. Exposició amb artistes del centre de creació de Barcelona NauArt. Un centre que disposa d’un voltant de 50 artistes que creen en arts visuals i plàstiques art contemporani i la seva missió és la creació i difusió de l’art. D’aquest grup el representaran 5 artistes a La Nau Blau, que hi seran fins al 30 de setembre. Obert al públic de divendres a diumenge. Divendres: de 18h a 20h, dissabtes de 10h a 13h i de 18h a 20h. Diumenges de 10h a 13h. Visites concertades al tel. 678 701 098. La Nau Blau, C/ Sant Isidre, 21.

*Exposició “Temporada Baixa (Hibernation)”. Fins al 22 de setembre al Museu d’Història- Antic Hospital. Una exposició temporal fotogràfica on Oriol Clavera – l’autor – capta en les seves imatges la buidor que transmet un espai temporal on l’urbanisme i els habitatges turístics perden el seu ús per falta de clientela, i esdevenen escenaris de cartró pedra, buits de vida. Entrada gratuïta.

*Exposició Una societat canviant. A la primera planta a la seu de l’Antic Hospital. Gratuït.

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a diumenge de 17 a 20h. Preu entrada: 5,00€.

*Racó de l’art. Escultures de Salvador Camps Cano. Art amb filferro al Casal Salvador Espriu. (Plaça Salvador Espriu).

ESPAI CARMEN THYSSEN (MONESTIR)

*Exposició d’escultures. “Entre obres”. Diàlegs prefigurats amb la Col·lecció Carmen Thyssen. Fins al 27 d’octubre. Horaris: Del 2 de setembre al 27 d’octubre de dilluns a divendres: De 10 a 13.30h i de 15 a 17.30h. Dissabtes d’11 a 13.30h i de 17 a 19h. Diumenges d’11 a 13.30h.

Tarifes (amb acreditació): General 8€. Reduïda 4€ (estudiants menors de 25 anys, majors de 65 anys de la EU, pensionistes, aturats, discapacitats, docents). Gratuïtat 0€ (menors de 16 anys, membres de l’ICOM, membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, premsa, guies turístics). Visites guiades: 14€. Visites guiades es faran al juliol, agost, setembre i octubre. A l’agost i setembre també visites familiars.

Les entrades es podran adquirir online codetickets.com o directament a la taquilla al Monestir.

ANTIC HOSPITAL MUNICIPAL

Fins a l’ 11 de setembre de dilluns a diumenge i festius: d’11 a 14h i de 17 a 20h.

A partir del 12 de setembre de dilluns tancat. De dimarts a dissabte d’11h a 13h i de 17h a 19h.

Diumenges i festius de 11h a 14h.

TURÓ DELS GUÍXOLS: OBERTURA DE LA CASETA DEL SALVAMENT

Fins a l’11 de setembre de dilluns a diumenge i festius: de 17 a 19.30h.

A partir del 12 de setembre: TANCAT

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Las Vegas (Passeig dels Colom, 11). Programació: www.salalasvegas.com .

Divendres 13 de setembre

– The Cure tribute + guest and the banshees. Obertura de la sala a les 20.30h. Inici del concert a les 21.30h. Entrada anticipada: 15€. Entrada a taquilla 18€. Més informació i venta d’entrades a www.insindethecure.com o www.wegow.com/es/artistas/inside-the-cure

*Museu de la Joguina, a la Rambla 12-14. Obertura del Museu:

Fins al 15 de setembre de dilluns a dissabte de 10 a 13.30h i de 17 a 21h. Diumenges a la tarda tancat. A partir del 16 de setembre: Dilluns tancat. De dimarts a divendres de 10h a 13:30h i de 16h a 19h. Dissabtes de 10h a 13:30h i de 16h a 20h. Diumenges de 11h a 14h. Entrada general: 6€ i reduïda 5€.

*Espai Colibrí, C/ Sant Joan, 52. Tallers per a nens i nenes.

Conta contes amb música i jocs: Dilluns, dimecres i divendres a partir de les 17h. Idiomes: Català, castellà, francès i alemany (hores convingudes). Classes de tango, dansa contemporània, piano i llenguatge musical. Més informació a espaicolibri.sfg@gmail.com o trucant al tel. 690 049 486.

Artícles relacionats

Últimes notícies