viernes, octubre 4, 2024

Sant Feliu celebra la festivitat de la Mare de Déu del Carme amb la tradicional processó marítima i actes al vespre


La Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament han organitzat aquest 15 de juliol (un dia abans de la data oficial de la Mare de Déu del Carme) la festivitat de la patrona de la gent del mar.
Com és tradicional, la imatge de la patrona ha estat exposada a les dependències de la Confraria, on nombroses persones s’han fet fotografies, han volgut tocar la mantellina de la imatge, han pregat pels familiars que es dediquen a les tasques relacionades amb el mar i han participat de la benedicció que s’ha fet a l’esplanada del port.
Un grup de mariners han portat la imatge sobre les seves espatlles fins a l’embarcació, i el diaca ha beneït els presents donant ànims a pescadors, mariners, navegants i oficis mariners a seguir amb el seu ofici, malgrat les dificultats.
Les embarcacions han sortit del port per anar direcció a la cala del Vigatà, i han tornat fins a l’alçada de la platja de Sant Pol, tot tornant posteriorment al port guixolenc.
A l’embarcació s’ha viscut un ambient animat, amb havaneres i altres cançons seguides per tothom.

https://ancora.cat/2023/07/17/sant-feliu-celebra-la-festivitat-de-la-mare-de-deu-del-carme-amb-la-tradicional-processo-maritima-i-actes-al-vespre/

Artícles relacionats

Últimes notícies