lunes, septiembre 30, 2024

Ardenya, patrimoni i natura

Secretari:  Xavier de Blas Lorenzo

  • OBJECTIUS 

L’associació va ser creada fa gairebé 20 anys, per un grup de persones molt implicades  i motivades per treballar en la conservació, l’estudi, el coneixement, la divulgació i gaudi dels béns que integren el patrimoni cultural i el patrimoni natural i paisatgístic dels territoris de la Vall d’Aro i del Massís de l’Ardenya.

L’any 2004 es va signar un conveni amb el Bisbat de Girona i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, per rehabilitar l’Ermita de Sant Amanç, que ha servit per portar a terme moltes de les activitats de l’entitat, entre elles un aplec anual.

Des de la nova junta hem volgut ampliar el nombre d’activitats, i la col·laboració amb altres entitats i Ajuntaments de l’Ardenya i la Vall d’Aro. La més destacada serien els micro-cicles de Masacanada.

  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

En l’actualitat som una cinquantena d’associats.

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Moltes de les activitats participatives el mateix aplec anual, es varen haver de suspendre. Per sort, ja hem deixat enrere aquesta època. Com a exemple, en l’última xerrada sobre l’observació de la Lluna, vàrem fer un ple absolut a Sant Amanç. I al mes de gener, una trobada amb els amics de Wikiloc, amb més de 40 participants.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

No rebem cap ajut o subvenció extern, llevat que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols assumeix part de les despeses de fluids de l’Ermita. Amb el treball i col·laboració de la Junta, els socis, i les seves quotes, per ara, anem endavant.

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

Voldríem una major implicació dels Ajuntaments per poder portar a terme activitats més ambicioses.

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Convidar a totes aquelles persones interessades en el patrimoni cultural, natural i paisatgístic de l’Ardenya i la Vall d’Aro, a que es facin socis o participin en les nostres activitats.

Més info a: info.ardenya@gmail.com 

https://ancora.cat/2022/08/08/ardenya-patrimoni-i-natura/

Artícles relacionats

Últimes notícies