lunes, septiembre 30, 2024

Ateneu Deportiu FC. Sant Feliu de Guíxols. Cent anys de la copa Catalunya (1922-2022)

Ateneu Deportiu FC. Sant Feliu de Guíxols. Cent anys de la copa Catalunya (1922-2022)” és el llibre que ha editat La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols. Aquest acte s’emmarca dins els actes de celebració dels 75 anys de l’edició de la Revista Àncora.

En la presentació del llibre, hi haurà portes obertes per a tothom, serà el divendres 8 de juliol a les 19h. Celebrarem la publicació del llibre que ha editat la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de la nostra ciutat, el mateix dia que farà els cent anys de l’obtenció del títol de campió de la copa de Catalunya.  El títol és l’escollit, ja que va ser el trofeu més preuat que mai un club de Sant Feliu hagi guanyat.

El seu escriptor, Gerard Bussot ha manifestat: “En l’àmbit personal, fer aquest llibre ha estat una gran satisfacció. Sobretot, a part de la necessària investigació històrica dels fets esportius, econòmics i socials, i els pandèmics d’aquella convulsa època, el contacte directe amb els familiars dels futbolistes que van guanyar la copa Catalunya de segona categoria l’any 1922. Tot i que s’ha de dir que moltes de les entrevistes les vaig fer fa molts anys”.

Aquest llibre repassa tota una sèrie d’esdeveniments a la ciutat. Acompanyant la recerca esportiva del primer equip de futbol de Sant Feliu, parlarem de les greus conseqüències que va suposar els estralls de la Primera Guerra Mundial en l’economia de la ciutat. També, la pandèmia de grip de l’any 1918 i la recessió econòmica que va conduir a un crac borsari que va enfonsar les dues banques locals: la dels Girbau i la dels Romaguera. No et sembla que estem parlant d’uns fets que avui es repeteixen a la nostra societat?

https://ancora.cat/2022/07/06/ateneu-deportiu-fc-sant-feliu-de-guixols-cent-anys-de-la-copa-catalunya-1922-2022/

Artícles relacionats

Últimes notícies