lunes, septiembre 30, 2024

El proper divendres 10 de juny, a la 7a Edició de la Fira del Conte

Un vistós espectacle de cercavila itinerant amb Girafes donarà inici, el proper divendres 10 de juny, a la 7a Edició de la Fira del Conte, «Explica’m 2022» a Sant Feliu de Guíxols

Serà el tret de sortida d’una trentena d’activitats de caire lúdic i familar, reunides en un cap de setmana que comença divendres tarda, i finalitza diumenge al vespre. Es viurà una immensa programació plena de detalls, molt acurada, que farà de Sant Feliu de Guíxols la capital de les rondalles, les històries, les fantasies i els contes. Com en altres ocasions, la fira té com a fil conductor el fet d’explicar històries a joves, però també a adults.La fira, com a tal, tindrà parades de llibres, il·lustradors i artesania relacionada amb el món del conte i la fantasia. 

Si bé el programa és interessantíssim de principi a final, us suggerim algunes propostes imprescindibles per gaudir al màxim d’aquesta gran celebració (recordeu que teniu a www.guixols.cat/conte totes les activitats d’aquest certamen).

  • Inaugural: la Fira del Conte sol començar amb una gran celebració, lluïda i ambiciosa. La pandèmia va fer els seus estralls però la postpandèmia ens fa agafar les coses amb més força. I serà el divendres 10 de juny, a les 20.00, amb cercavila de Xirriquiteula Teatre, amb Girafes, començant al Monestir..
  • Tallers de Contes, fira, contacontes, rondalles: Al llarg de la celebració tindrem molts moments per als tallers i per escoltar grans professionals, com l’Assupta Mercader, explicant contes. La cara de bocabadats que fan els nens no té preu! No us ho podeu perdre. Alguns d’ells són en anglès.
  • Espectacle itinerant: amb la Llebre i la Tortuga (Grup de Teatre Nu). Serà el dissabte a les dotze del migdia.
  • Teatre , amb Laika. L’obra de titelles i autòmats explica la història de la primera gossa astronauta. El muntatge va guanyar el Premi MAX al millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar 2021, millor espectacle familiar i el BBVA de Teatre 2019 i de la Crítica 2018. És de la mateixa companyia que farà l’espectacle inaugural (Xirriquiteula Teatre). «Laika» es fa al Teatre Auditori Narcís Masferrer. No us podeu perdre aquest espectacle familiar, que forma part del certamen «Guíxols Escena» de Sant Feliu. Les entrades s’agafen a l’Oficina de Turisme o al web guixols.cat/teatre
  • Espectacles de Nit de mar i de por: dues propostes per a la nit de dissabte. Una, a les 22h, davant de mar: La Industrial Teatrera omplirà l’amfiteatre mariner del racó de Garbí (platja de Sant Feliu) amb «Herència», un show de mim i clown, que no us deixarà indiferents. 
  • Posteriorment, a les 23.30, un clàssic de la Fira del Conte: els contes per a adults. Es repeteix l’escenari habitual d’aquesta proposta (el cementiri municipal) amb un espectacle titulat «Bruixes i dones fosques», amb Assumpta Mercader i Maria Carretero.
  • Propostes de diumenge: El certamen Explica’m enfilarà la seva darrera jornada amb tallers, i un seguit de propostes de diumenge impressionants. En destaca una obra de teatre, Jet Lag, a les 12h a la plaça del Puig (Cia Iluya).
  • La Fira comença amb un espectacle itinerant, i és normal que també hi acabi. La companyia «Campi qui pugui» porta l’espectacle Cacos, des de la Rambla del Portalet fins a la Rambla. Un cop celebrat aquest espectacle, un granissat i orxata final servirà per acomiadar la setena edició.

Divendres 10, dissabte 11 i diumenge 12 de juny

EXPLICA’M 7a FIRA DEL CONTE I ALTRES HISTÒRIES: Un cap de setmana a la ciutat amb el conte com a fil conductor, com a relat d’històries per a nens, però també per a joves i adults. Parades de llibres, il·lustradors i artesania amb producte relacionat amb el conte pels carrers del centre de la ciutat; espectacles de gran qualitat artística en diferents espais i per a tots els públics; activitats tematitzades en família i molt més. 

Divendres 10 de juny

*Cercavila Itinerant de girafes. A les 20 h. Recorregut: Monestir, c/ Hospital, placeta Sant Joan, La Rambla, passeig del Mar. A càrrec de la Cia. Xirriquiteula Teatre. Col·labora: Festival Porta Ferrada.


Dissabte 11 de juny

*Fira del Conte. De 10 a 20 h a la Placeta Sant Joan i La Rambla.

*Conte adaptat, conte contat. La importància del conte per a nens/es amb TEA. A les 10.30h al Pati de l’Antic Hospital. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec de l’Associació Viu Autisme.                  

*Taller: El Pescador de núvols. De 10.30 a 13.30 h al c/ Especiers, 16. Taller per a nens/es a partir de 4 anys. Preu: 8€ (inclou taller i canya de pescar). A càrrec de Racons d’Art.

*En Floc i la Taca al casino dels Nois. A les 11h a l’Hort del Rector –Monestir. Narració de contes per a tots els públic. A càrrec d’Assumpta Mercader amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal i Museu d’Història


*El llibre de la selva. A les 11h al C/ Sant Antoni. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels voluntaris Club de Lectura.


*Taller de Flauta Màgica. D’11,30 a 13h al c/ Hospital. Taller per a nens/es de 6 a 12 anys. A càrrec de l’Escola de Música.


*Tramuntana de contes. A les 11.30h a la placeta Sant Joan. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec de Tramuntana Editorial i esquitx Lleure.


*La llebre i la tortuga. Espectacle itinerant per a tots els públics. A les 12h. Sortida: plaça del Mercat fins La Rambla. A càrrec de Teatre Nu.


*Farmyard. A les 12.30h a la placeta Maragall. Narració de contes en anglès per a nens/es de 3 a 10 anys. A càrrec de Kids & Us


*Mary Poppins. A les 13 h al C/ Major. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura.    


*El Flautista d’Hamelin. A les 16,30 h a La Rambla. Narració de contes per a tots els públics

A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura

*Taller: El Pescador de núvols. De 17 a 19.30 h a la Plaça del Mercat. Taller per a nens/es a partir de 4 anys. Preu: 8€ (inclou taller i canya de pescar). A càrrec de Racons d’Art 


*Blancaneus i els 7 nans. A les 17.30 h al c/ Rutlla. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura

*Laika. A les 18 h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Espectacle de titelles i teatre per a nens/es a partir de 4 anys. A càrrec de la cia. Xirriquiteula Teatre. Preu: 10€. Durada: 55 min. Venda d’entrades a través de www.guixols.cat/teatre i a l’Oficina de Turisme

*Trobada Gegantera. A les 18 h. Cercavila de gegants per a tots els públics.  Inici al Parc Central, ballada final a la plaça del Mercat. Recorregut: plaça Alabric, c/ Rufo, av. Canàries, c/ Hériz, c/ Cúbias, plaça Empordà, c/ Àngel Guimerà, c/ Sant Ramon, rambla Portalet, passeig del Mar, plaça Mercat. A càrrec de la Colla Gegantera Ganxona.


*La Ventafocs. A les 18.30 h al c/ Anselm Clavé. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club Lectura


*The King’s servant. A les 19 h a la placeta Maragall. Narració de contes en anglès per a nens/es de 3 a 10 anys. A càrrec de Kids & Us.        


*Contes de por. A les 19 i a les 19.30 h al Museu d’Història de la Joguina. Narració de contes per a nens/es a partir de 8 anys amb visita a la Sala del Terror. A càrrec del Museu d’Història de la Joguina (La Rambla, 48-50).       


*Bruna Brown. A les 19.30 h a la parada de la fira. Presentació per a nois/es a partir de 16 anys. A càrrec de l’autora Marta Bellvehí.


*Jungle Book. A les 20 h C/ Especiers – C/ Notaria. Narració de contes en anglès per a nens/es de 3 a 12 anys. A càrrec d’On Stage.


 *Antíoca Pendragon. A les 20 h al pati de l’Antic Hospital. Presentació de còmic per a nois/es a partir de 18 anys. Amb els autors Josep Ma. Martín Saurí, Marc Juera i Òscar «Calibos»        

*Herència. A les 22 h al Racó de Garbí. Espectacle de mim i clowns per a tots els públics. A càrrec de la Cia. La Industrial Teatrera.


*Contes i altres històries de nit. A les 23,30 h. Contes per a adults (a partir de 18 anys). Bruixes i dones fosques, a càrrec d’Assumpta Mercader i Maria Carretero. Punt de trobada: Cementiri             


Diumenge 12 de juny

*Tallers. De 10,30 a 13 h a la plaça del Puig.

Simbad el Mariner. Preu: 4,00 €. A càrrec de Racons d’Art.

Banderí de fusta personalitzat. Preu: 4,00 €. A càrrec de Centre Ohana.

Contes i punt de llibre. A càrrec de C.E. Cor de Maria – Sant Josep. 


*Simbad el Mariner. A les 11.30h a la plaça del Puig. Narració de contes per a tots els públics. A càrrec dels Voluntaris Club de Lectura


*Jet Lag. A les 12 h a la plaça del Puig. Teatre per a tots els públics. A càrrec de la Cia. Iluya        

*Cacos. A les 18 h. Espectacle itinerant per a tots els públics. Inici a la Rambla del Portalet i final a la Rambla. A càrrec de la cia. Campi qui pugui        


*Granissat i orxata. A les 19 h a La Rambla – Passeig del Mar. A càrrec de l’Associació Guíxols Comerç i Turisme             

https://ancora.cat/2022/06/08/el-proper-divendres-10-de-juny-a-la-7a-edicio-de-la-fira-del-conte/

Artícles relacionats

Últimes notícies