Un any més, arriba el bacallà i el peixopalo!
En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.
A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.
PARTICIPANTS
BAR CASA IRLA
C/ Algavira, 65-69
972 68 55 40/ 652 463 266
Primer plat
Amanida de capellanes, tomata, ceba morada, ous de guatlla i melmelada d’oliva kalamata
Segon plat a escollir
Llom de bacallà amb reducció de piquillo, porros i cremós de romesco blanc
o
Llom de bacallà amb cremós de celerí i allioli de pera
Postres a escollir
Trufes negres amb sal i gingebre
o
Rocs blancs amb gerds i llima
Pa, aigua i copa de vi inclòs
28,00 € IVA inclòs
CA L’ISERN
C/ Especiers, 27
972 82 28 21
Primer plat a escollir
Pasta fresca amb cremós de bacallà
o
Xató
Segon plat a escollir
Llom de bacallà amb parmentier de patata, confitura de tomàquet i oli de cibulet
o
Bacallà amb samfaina
Postres de la casa
Beguda i cafès NO inclosos
28,00 € IVA inclòs
CAU DEL PESCADOR
C/ Sant Domènec, 11
972 32 40 52
Menú degustació
Taula Completa
Amanida d’escarola, carpaccio de bacallà, ceba de Figueres al cop de puny i vinagreta de romesco
Brunyols de bacallà
Caneló de bacallà amb crema de piquillos
Llom de bacallà amb tomata natural
Peixopalo amb patates, tripes de bacallà i allioli negat
Postres a escollir
Beguda i cafès NO inclosos
35,00 € IVA inclòs
EL TINGLADO
Escullera del Port
972 82 26 05 / 605 930 373
Primer plat
Amanida de taronja i ceba al cop de puny, amb bacallà esqueixat
Segon plat
Bacallà amb hummus i xerris confitats
Postres de la casa a escollir
Aigua i vi inclòs
26,00 € IVA inclòs
FRANKFURT CAL VICENS
C/ d’en Cúbias, 5-17, local 7
972 32 49 69 / 665 953 761
Primer plat a escollir
Empedrat de bacallà
o
Croquetes de bacallà «elaboració pròpia»
Segon plat
Bacallà a la mussolina amb salsa de pebrots del piquillo
Postres a escollir
Flam de la iaia Consu
o
Pastís de formatge
Pa, aigua mineral i una copa de vi de la casa inclòs
17,95 € IVA inclòs
LA BODEGA DE SANT FELIU
La Rambla, 15
972 43 99 96
Menú degustació
Taula completa
(amb reserva prèvia)
Copa de benvinguda
Brandada de bacallà cruixent i compota de carbassa
Tàrtar de bacallà, hummus de judiones i torrada de romesco
Pil-pil de bacallà, espàrrecs verds i cansalada curada de porc
Dau de bacallà a la Porrusalda
Postres
Panna cota de fruita de la passió amb sorbet de mandarina
Pa, aigua i copa de vi inclòs
31,50 € IVA inclòs
LA PANSA
C/ Lluna, 99
972 82 06 08
Primer plat a escollir
Xató amb romesco
o
Carpaccio de bacallà amb confitura de figa
Segon plat a escollir
Arròs amb bacallà i carxofes (mínim 2 persones)
o
Estofat de peixopalo i tripa de bacallà amb patates o cigrons
Postres de la casa
Vins: Celler Jardins de Perelada
24,00 € IVA inclòs
LA PROA
C/ Colon, s/n
872 02 75 32
Menú degustació
Taula completa
Carpaccio de bacallà amb tocs de romesco
Tronc de bacallà amb pil-pil de pebrots del piquillo
Peixopalo guisat amb patates, tripes de bacallà, ou dur i olives negres
Postres
Escuma de crema catalana cremada
Pa, aigües minerals, vi, cafè o infusió
Vi Sàtirs blanc o negre (D.O. Empordà)
40 € IVA inclòs
LA SALADA
Ronda Narcís Massanas, 70
872 00 16 47 / 665 953 761
lasalada.cat/restaurant
Primer plat a escollir
Empedrat de bacallà
o
Croquetes de bacallà «elaboració pròpia»
Segon plat
Bacallà a la mussolina amb salsa de pebrots del piquillo
Postres a escollir
Flam de la iaia Consu
o
Pastís de formatge
Pa, aigua mineral i una copa de vi de la casa inclòs
17,95 € IVA inclòs
LES DUNES – HOTEL BARCAROLA
C/ Pablo Picasso, 1-19
972 32 69 32
Entrant
Amanida xató d’hivern
Segon plat
Arròs de bacallà amb calçots i pebrot del piquillo
Postres
Macedònia cítrica amb gelat de llimona
Aigua, refresc, copa de vi o canya
20,00 € IVA inclòs
MARABÚ
Passeig del Mar, 35
972 32 10 23
restaurantmarabu.es
Primer plat a compartir
Coca de pa amb tomata
i
Tellines saltades amb all i julivert
i
Croquetes de bacallà
Segon plat
Peixopalo a l’estil ganxó
Aigua i postres
28,00 € IVA inclòs
SABORS
Passeig dels Guíxols, 21
972 04 97 57
Aperitiu
Xarrup de crema de carbassó amb xip de col kale
Entrants a escollir
Esqueixada de bacallà al nostre estil
o
Brandada de bacallà amb pil-pil de ceps, salsa de moscatell i panses i pinyons
Plat principal a escollir
Arròs de bacallà i verdures (mínim 2 persones)
o
Bacallà al pil-pil amb gaudí de verdures
Postres
Pastís del dia
Aigua amb gas o sense gas, vi blanc, negre o rosat inclòs
Vi Indispensable Oliver Conti (D.O. Empordà)
35,00 € IVA inclòs
Restaurants participants a la campanya: Bar Casa Irla, Ca L’Isern, Cau del Pescador, El Tinglado, Frankfurt Cal Vicens, La Bodega de Sant Feliu, La Pansa, La Proa, La Salada, Les Dunes- Hotel Barcarola, Marabú i Sabors.
https://ancora.cat/2022/03/02/cuina-del-bacalla-i-el-peixopalo/