sábado, septiembre 28, 2024

CUINA DEL BACALLÀ I EL PEIXOPALO

Un any més, arriba el bacallà i el peixopalo!

En arribar la Quaresma, s’incorpora a les nostres taules el bacallà, un aliment molt important durant segles, que ho continua essent a l’actualitat.

A través del port de Sant Feliu de Guíxols, es va introduir en aquesta zona el peixopalo (bacallà sec). Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX. Així, va ser ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i, alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostra terra.

Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida, que ens desperta els sentits.

PARTICIPANTS

BAR CASA IRLA

C/ Algavira, 65-69

972 68 55 40/ 652 463 266

Primer plat

Amanida de capellanes, tomata, ceba morada, ous de guatlla i melmelada d’oliva kalamata

Segon plat a escollir

Llom de bacallà amb reducció de piquillo, porros i cremós de romesco blanc

o

Llom de bacallà amb cremós de celerí i allioli de pera

Postres a escollir

Trufes negres amb sal i gingebre

o

Rocs blancs amb gerds i llima

Pa, aigua i copa de vi inclòs

28,00 € IVA inclòs

CA L’ISERN

C/ Especiers, 27

972 82 28 21

www.restaurant-isern.com

Primer plat a escollir

Pasta fresca amb cremós de bacallà

o

Xató

Segon plat a escollir

Llom de bacallà amb parmentier de patata, confitura de tomàquet i oli de cibulet

o

Bacallà amb samfaina

Postres de la casa

Beguda i cafès NO inclosos

28,00 € IVA inclòs

CAU DEL PESCADOR

C/ Sant Domènec, 11

972 32 40 52

www.caudelpescador.com

Menú degustació

Taula Completa

 Amanida d’escarola, carpaccio de bacallà, ceba de Figueres al cop de puny i vinagreta de romesco

Brunyols de bacallà

Caneló de bacallà amb crema de piquillos

Llom de bacallà amb tomata natural

Peixopalo amb patates, tripes de bacallà i allioli negat

Postres a escollir

Beguda i cafès NO inclosos

35,00 € IVA inclòs

EL TINGLADO

Escullera del Port

972 82 26 05 / 605 930 373

www.eltinglado.cat

Primer plat

Amanida de taronja i ceba al cop de puny, amb bacallà esqueixat

Segon plat

Bacallà amb hummus i xerris confitats

Postres de la casa a escollir

Aigua i vi  inclòs

26,00 € IVA inclòs

FRANKFURT CAL VICENS

C/ d’en Cúbias, 5-17, local 7

972 32 49 69 / 665 953 761

Primer plat a escollir

Empedrat de bacallà

o

Croquetes de bacallà «elaboració pròpia»

Segon plat

Bacallà a la mussolina amb salsa de pebrots del piquillo

Postres a escollir

Flam de la iaia Consu

o

Pastís de formatge

Pa, aigua mineral i una copa de vi de la casa inclòs

17,95 € IVA inclòs

LA BODEGA DE SANT FELIU

La Rambla, 15

972 43 99 96

Menú degustació

Taula completa

(amb reserva prèvia)

Copa de benvinguda

Brandada de bacallà cruixent i compota de carbassa

Tàrtar de bacallà, hummus de judiones i torrada de romesco

Pil-pil de bacallà, espàrrecs verds i cansalada curada de porc

Dau de bacallà a la Porrusalda

Postres

Panna cota de fruita de la passió amb sorbet de mandarina

Pa, aigua i copa de vi inclòs

31,50 € IVA inclòs

LA PANSA

C/ Lluna, 99

972 82 06 08

Primer plat a escollir

Xató amb romesco

o

Carpaccio de bacallà amb confitura de figa

Segon plat a escollir

Arròs amb bacallà i carxofes (mínim 2 persones)

o

Estofat de peixopalo i tripa de bacallà amb patates o cigrons

Postres de la casa

Vins: Celler Jardins de Perelada

24,00 € IVA inclòs

LA PROA

C/ Colon, s/n

872 02 75 32

www.restaurantlaproa.es

Menú degustació

Taula completa

Carpaccio de bacallà amb tocs de romesco

Tronc de bacallà amb pil-pil de pebrots del piquillo

Peixopalo guisat amb patates, tripes de bacallà, ou dur i olives negres

Postres

Escuma de crema catalana cremada

Pa, aigües minerals, vi, cafè o infusió

Vi Sàtirs blanc o negre (D.O. Empordà)

40 € IVA inclòs

LA SALADA

Ronda Narcís Massanas, 70

872 00 16 47 / 665 953 761

lasalada.cat/restaurant

Primer plat a escollir

Empedrat de bacallà

o

Croquetes de bacallà «elaboració pròpia»

Segon plat

Bacallà a la mussolina amb salsa de pebrots del piquillo

Postres a escollir

Flam de la iaia Consu

o

Pastís de formatge

Pa, aigua mineral i una copa de vi de la casa inclòs

17,95 € IVA inclòs

LES DUNES – HOTEL BARCAROLA

C/ Pablo Picasso, 1-19

972 32 69 32

www.hotelbarcarola.es

Entrant

Amanida xató d’hivern

Segon plat

Arròs de bacallà amb calçots i pebrot del piquillo

Postres

Macedònia cítrica amb gelat de llimona

Aigua, refresc, copa de vi o canya

20,00 € IVA inclòs

MARABÚ

Passeig del Mar, 35

972 32 10 23

restaurantmarabu.es

Primer plat a compartir

Coca de pa amb tomata

i

Tellines saltades amb all i julivert

i

Croquetes de bacallà

Segon plat

Peixopalo a l’estil ganxó

Aigua i postres

28,00 € IVA inclòs

SABORS

Passeig dels Guíxols, 21

972 04 97 57

Aperitiu

Xarrup de crema de carbassó amb xip de col kale

Entrants a escollir

Esqueixada de bacallà al nostre estil

o

Brandada de bacallà amb  pil-pil de ceps, salsa de moscatell i panses i pinyons

Plat principal a escollir

Arròs de bacallà i verdures (mínim 2 persones)  

o

Bacallà al pil-pil amb gaudí de verdures

Postres

Pastís del dia

Aigua amb gas o sense gas, vi blanc, negre o rosat inclòs

Vi Indispensable Oliver Conti (D.O. Empordà)

35,00 € IVA inclòs

 Restaurants participants a la campanya: Bar Casa Irla, Ca L’Isern, Cau del Pescador, El Tinglado, Frankfurt Cal Vicens, La Bodega de Sant Feliu, La Pansa, La Proa, La Salada, Les Dunes- Hotel Barcarola, Marabú i Sabors.

https://ancora.cat/2022/03/02/cuina-del-bacalla-i-el-peixopalo/

Artícles relacionats

Últimes notícies