miércoles, septiembre 25, 2024

La Policia de Tossa celebra el seu patró posant l’accent en les dones

La Policia Local de Tossa ha celebrat el seu patró, Sant Miquel, amb diversos actes que han posat l’accent especialment en les dones policies. Concretament, s’ha homenatjat les que treballen a Tossa i aquelles que han format part de la plantilla en algun moment; i s’ha fet lliurament de distincions a agents i veïns de la població per actuacions rellevants i dignes de menció.

Avui el cos local està format per 26 persones de les que el 15% són dones.

Durant els parlaments, la regidora d’Igualtat, Eva Barnés, ha fer valer la feina de les dones als cossos policials i ha reivindicat mesures per la igualtat de gènere. En aquest sentit, ha proposat:

1. Incorporar més dones per evitar la segregació horitzontal i per assolir una presència equilibrada en el nombre de dones i homes, revisant si cal els processos i proves de selecció.

2. Contribuir a la promoció de les dones policia per evitar la segregació vertical, que aportarà noves visions i maneres de liderar que contribuiran a tenir una policia millor.

3. Tenir en compte les necessitats de conciliació que s’han de reflectir en el pla d’Igualtat que s’està treballant.

4. Facilitar el desenvolupament professional, a través, per exemple, dels cursos de formació interna en els que s’inclou la perspectiva de gènere.

5. Visibilitzar la tasca de les dones que formen part dels cossos policials.

https://ancora.cat/2021/09/30/la-policia-de-tossa-celebra-el-seu-patro-posant-laccent-en-les-dones/

Artícles relacionats

Últimes notícies