viernes, septiembre 20, 2024

El programa «Reallotgem.cat» de la Generalitat arriba a Tossa

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Tossa han acordat impulsar en el municipi el programa «Reallotgem.cat», que consisteix en el lloguer d’habitatges per a allotjar-hi famílies en situació d’emergència econòmica i social.
En aquest sentit, l’Agència lloga pisos privats buits per poder-hi allotjar aquestes famílies, amb informe favorable de la mesa d’emergències, però que encara estan pendents de reallotjament. Concretament, paga l’import equivalent a 18 mensualitats de lloguer, per avançat, com a estímul als propietaris i ajut als qui hagin tingut problemes a conseqüència de la crisi sanitària. Transcorreguts aquests primers 18 mesos, la resta de quotes s’abonaran mensualment fins a exhaurir el contracte. Cal destacar que es formalitza un contracte d’arrendament amb el propietari d’una durada mínima de cinc anys; i que es garanteix que l’habitatge es retorni en les mateixes condicions.
 
Per la seva part, l’Ajuntament és qui s’encarrega de buscar pisos buits en el municipi i rep una contraprestació econòmica de 450 euros per habitatge captat i incorporat al Programa. Els pisos han de disposar de cèdula d’habitabilitat, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir una superfície màxima útil de 90 m2.
 
La regidora d’Habitatge, Andrea Nadal, explica que «de moment, el projecte està en fase inicial i l’ajuntament està començant a buscar propietaris que hi estiguin interessats». En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Lluïsa Moreno, confirma que «malauradament, a Tossa hi ha famílies en aquesta situació i el projecte és una necessitat a la població»
https://ancora.cat/2021/05/21/el-programa-reallotgem-cat-de-la-generalitat-arriba-a-tossa/

Artícles relacionats

Últimes notícies