domingo, septiembre 22, 2024

L’índex de risc molt alt a la Vall d’Aro

Segons el mapa de risc per municipi que ofereix el web de notícies de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el risc de brots de Covid-19, segons l’actualització d’aquest dimecres, és molt alt a Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro.

Sant Feliu de Guíxols és el municipi on el risc és més alt 468.21. A Castell-Platja d’Aro se situa en 338.97 mentre que a Santa Cristina està en 219.50.

Segons les darreres dades, l’epidèmia no creix a la Vall d’Aro perquè la taxa de reproducció se situa per sota de l’1.

Tal com expliquen a la plataforma informativa, el risc de brot segueix el sistema de càlcul que utilitza el grup de Recerca BIOCOM-SC de la Universitat Politècnica de Catalunya a partir de les dades del portal Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya.

L’escala de mesurament de l’índex de risc es divideix en cinc trams: molt baix (0-30), baix (31-70), mitjà (71-100), alt (101-200) i molt alt (+200).

Els càlculs exclouen els tres últims dies perquè, segons expliquen en la web, contenen dades que s’actualitzen a mesura que avança el temps i sovint distorsionen la visió global.

Podeu consultar la gràfica d’índex de risc aquí i de grups escolars en quarantena aquí.

https://ancora.cat/2021/01/14/lindex-de-risc-molt-alt-a-la-vall-daro/

Artícles relacionats

Últimes notícies