viernes, septiembre 20, 2024

Les Cambres es manifesten a favor dels gremis de la restauració i l’hostaleria

El president de la Cambra de comerç de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch va participar dimarts de l’acte celebrat a Llotja de Mar on les cambres i els gremis de la restauració i l’hostaleria catalans van exigir al Govern avançar la reobertura dels seus establiments a aquest divendres, 20 de novembre, i permetre no sols el servei en terrassa, sinó també en interior. Els que es van reunir representen a 70 associacions, col·lectius i gremis formats per 20.000 empreses i autònoms.

Joan Canadell, president de Cambra de Comerç de Barcelona ha ajuntat als màxims representants del Gremi de Restauració de Barcelona, el Foodservice Clúster, la Associació d’Empresaris d’Hosteleria de la província de Tarragona, la Federació d’Hosteleria dels comarques de Girona, la Hosteleria de Lleida i la Federació Intercomarcal, Restauració i Turisme (FIHRT). El missatge dels ponents ha estat clar: una injecció massiva de recursos a través d’ajudes directes per a les seves empreses i una rebaixa generalitzada d’impostos. En aquest aspecte Canadell ha manat un encàrrec al ‘vicepresident’ Pere Aragonès. “Fa falta recordar que estem en negociacions de Pressupostos”; en referència al pes dels vots d’ERC en el Congrés i les contrapartides que aquests poden suposar des del Govern central per a Catalunya.

Es reclama al Govern que avanci l’obertura de la restauració i l’hostaleria a divendres 20 de novembre i fer-ho tant en terrassa com en interior. Els gremis pretenen un aforament del 100% en terrassa i entre el 30% i el 50% en interior, sempre que la distància i la ventilació ho permeti. Perquè consideren que la reobertura sol a l’aire lliure deixa fora a molts negocis, especialment d’alguns territoris. El document elaborat pels cinc gremis també recomana que els restauradors assumeixin la presa de temperatura en l’accés al local i que els comensals facin ús de màscara entre plat i plat.

Pla de xoc urgent

Els gremis reclamen un pla de xoc per al sector de l’hostaleria i la restauració, com ja el va fer Pimec el divendres passat en un altre acte amb empresaris del sector o com ha anat insistint la patronal Foment. Els afins a la Cambra insisteixen que aquest pla de xoc ha de ser ràpida i via transferències. “Exigim ajudes directes per a tot el teixit empresarial, no ens podem endeutar més”, ha declarat el vocal dels hostalers de Girona Antoni Escudero.

Sobre si aquestes ajudes han d’estar o no condicionades a l’entrada d’Estat en el capital de les mateixes s’ha pronunciat el president de la Cambra, Joan Canadell. Considera que la millor manera és compensar les pèrdues. Segons dades pròpies de la Cambra de Comerç, un total de 19.000 empreses ja han hagut de tancar a causa de l’impacte de la pandèmia.

Contacteu amb La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40 · Tel: 972 32 08 84 · info@cambrastfeliu.comC

PROGRAMA DE TALLERS, XERRADES I BICICLETADES DEL 16 AL 21 DE SETEMBRE EN MOTIU DE LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE 2021

Artícles relacionats

Últimes notícies