viernes, septiembre 20, 2024

Confinament de caps de setmana

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ens informa de les noves mesures de la Generalitat són el confinament perimetral de tot Catalunya, un confinament per municipis els caps de setmana , la suspensió d’activitats culturals, esportives –inclosos els entrenaments– i la suspensió de les extraescolars. A més, es prorroga el tancament de bars i restaurants. El servei d’entrega de menjar a domicili es permetrà fins a les 23.00 hores. I també els centres d’estètica.

El Govern recomana quedar-se a casa el màxim possible, i demana també una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència o l’ampliada. En aquest sentit, es manté la prohibició de trobades de més de sis persones. Aquesta limitació no es aplicable al dret a manifestació, assegura la Generalitat.

Quant al confinament municipal, s’aplica des de les 6 hores d’avui divendres fins a les 6 hores de dilluns. Es permetran els desplaçaments dintre de la mateixa comarca si es per anar al cementiri el 31 d’octubre i l’1 de novembre. També es permetran per fer esport en municipis propers.

Es tanquen els grans recintes comercials. Poden obrir els establiments que estiguin dedicats a la venda d’alimentació o de productes d’higiene. Els comerços podran obrir si tenen menys de 800 metres quadrats i reduir l’aforament al 30%. Si les botigues són més grans, hauran de reduir la seva superfície comercial. Perruqueries, farmàcies i centres de jardineria podran obrir sense restriccions. També es redueix a un aforament del 30% les cerimònies de tipus religiós o fúnebre.

En l’àmbit laboral, es recomana aplicar el teletreball llevat quan és impossible fer-ho o quan no es tinguin els mitjans necessaris. En aquest cas, caldrà aplicar mesures de flexibilitat horària. El transport públic mantindrà l’oferta del 100%.

S’ordena el tancament de gimnasos

També quedaran suspeses les extraescolars, a excepció d’aquelles que es facin en grups bombolla dins de les escoles.

El Govern recomana les classes virtuals per als nivells de Batxillerat i Formació Professional. Les escoles seguiran obertes però no es descarta adoptar un model híbrid a partir de 3r d’ESO. Les universitats seguiran amb les classes virtuals.

Totes aquestes noves restriccions entren en vigor aquest divendres, 30 d’octubre, una vegada es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

Contacteu amb La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols · Passeig del Mar, 40 · Tel: 972 32 08 84 · info@cambrastfeliu.com

L’Aquàtic Club Xaloc, campió de Catalunya de Natació amb Aletes

Artícles relacionats

Últimes notícies