lunes, septiembre 16, 2024

La Diputació impulsa la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social

La Diputació va acollir ahir la signatura de la creació de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona, després d’aprovar una moció impulsada per tots els grups amb representació a l’organisme provincial. La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols va estar representada per la seva tresorera, Lali Mas.

A l’acte de constitució, hi van participar, a més de Noguer i Presas, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Marta Casacuberta; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, la secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López; el president de la FOEG, Ernest Plana; el president de la PIMEC, Pere Cornellà i el secretari general d’UGT a Girona, Xavier Casas.

L’objectiu de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social és que els principals agents econòmics i socials de les comarques gironines uneixin esforços per tal de superar la crisi derivada de la covid-19. En aquest sentit, la Diputació aglutinarà les sinergies procedents dels participants: els sindicats CCOO i UGT, les patronals FOEG i PIMEC, les Cambres de Comerç, el Servei d’Ocupació i la Generalitat.

Entre els principals acords, hi ha la creació d’una taula de treball COVID-19 amb tots els grups polítics presents a la Diputació. A més, i de forma coordinada, es crearà un altre espai, de caràcter més tècnic i amb representants dels signants de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social, que es reuniran periòdicament. Aquest espai funcionarà com a instrument per plantejar propostes i fer-ne el seguiment, amb la possibilitat de convidar-hi i incorporar-hi altres agents del territori.

Les línies de treball de la taula inclouen des d’actuacions per potenciar la formació i l’assessorament a empresaris i treballadors, a l’aposta per la digitalització del territori, amb la fibra òptica i el 5G; la promoció de campanyes per al foment del producte i les destinacions turístiques de la demarcació o de polítiques per reduir l’escletxa digital, sobretot en l’educació dels infants; l’ajuda a gent gran i a la gent més vulnerable, amb polítiques socials, impulsant l’assistència i la teleassistència, o el foment de la cultura, l’activitat física i l’esport a totes les edats, per educar en l’hàbit saludable, entre d’altres.

Per a més informació a: info@cambrastfeliu.com · Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols 972320884

1683BDDD-1963-4BED-9DAE-69207010F76E

Artícles relacionats

Últimes notícies