viernes, septiembre 20, 2024

Diada de Tots Sants 2020: les visites al cementiri de Sant Feliu es podran fer amb mesures de seguretat

CEMENTIRI – DIADA DE TOTS SANTS – Es limitarà l’assistència a dos visitants per difunt simultàniament per evitar aglomeracions

La tradicional missa del 2 de novembre es trasllada del cementiri al Monestir

El consistori de Sant Feliu de Guíxols comunica que les visites al cementiri per a la Diada de Tots Sants d’enguany –1 de novembre de 2020- estaran permeses sota restriccions per a evitar la propagació de la COVID-19. Les mesures que ha implementat el municipi s’han complementat amb la nova normativa emesa per Protecció Civil de Catalunya.

Dos visitants per difunt simultàniament

El consistori ha decidit restringir les visites a dos assistents per difunt simultàniament de manera que no es produeixin concentracions de gent i es pugui respectar la distància de metre i mig en tot moment. Així mateix, i d’acord amb el Procicat, l’aforament del cementiri estarà controlat i serà limitat.

L’Ajuntament recomana als visitants portar el seu propi gel desinfectant; tanmateix, a l’entrada del recinte funerari s’hi ubicarà un dispensador de gel hidroalcohòlic per a l’obligatòria desinfecció de mans de tots els usuaris. L’ús de mascareta també serà d’obligat compliment en tot moment.

La missa, traslladada al Monestir

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, la tradicional missa que se celebra cada 2 de novembre al cementiri es farà enguany a la parròquia del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. L’aforament permès de la cerimònia serà del 50% de la capacitat total de l’espai, i està programada per a les 10:00 hores del matí.

Altres mesures del Procicat

La nova normativa de la Generalitat de Catalunya permet igualment als assistents acostar-se als nínxols per a dipositar flors, mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per a fer-ho, a més, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.

Per altra banda, les restriccions també inclouen la prohibició de menjar i beure al recinte. Així mateix, es recomana als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i minimitzar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.

Podeu llegir totes les mesures implementades pel govern de la Generalitat aquí.

El proper dissabte dia 15 de maig a les 19 h inaugurem a la Casa Irla l’exposició de l’Anna Vilarrúbias que porta per títol «re-VERS».

Artícles relacionats

Últimes notícies