lunes, septiembre 16, 2024

La Generalitat es planteja aplicar mesures més restrictives

La pandèmia segueix fent estralls a la població, motiu pel qual el Departament de Salut de la Generalitat es planteja aplicar mesures més restrictives de cara a la setmana que ve. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, creu que cal reduir mobilitat i interacció social per evitar estar com Madrid en «dues o tres setmanes». Per això, demana a les empreses que tornin a implementar el teletreball durant almenys quinze dies i a les universitats que facin les classes en línia.

Teletreball al nivell de març

Argimon ha avançat que en els pròxims dies el Govern anunciarà noves mesures per contenir el virus que passen per reduir la mobilitat i la interacció social. En aquest sentit, ha instat les empreses a «començar a dissenyar plans de teletreball». L’objectiu de Salut és tornar al sistema de treball dels mesos de març i abril quan l’estat d’alarma estava declarat a tot l’Estat.

Escola oberta, universitat virtual

El secretari de Salut Pública també ha dit que les escoles continuaran obertes perquè el curs «està anant molt bé» però en canvi no ho faran les universitats. Salut considera que els joves són els que més preocupen perquè tenen «més interacció social». Per això, ha proposat que, també durant quinze dies, es facin totes les classes virtualment; a excepció de les parts pràctiques, que podran mantenir-se en format presencial.

La població abaixa la guàrdia

Argimon considera que, ja des de l’estiu, la població s’ha «relaxat» i no aplica les mesures recomanades per la interacció social. Ara que s’apropa la castanyada, ha recomanat que no se celebri amb grups grans.

Restriccions socials i culturals

També estan en estudi mesures que puguin afectar bars i restaurants, així com les activitats culturals. El secretari creu que en la situació actual «no és el més idoni» plantejar que hi pugui tornar a haver públic als estadis de futbol.

Catalunya ha passat, en els últims dies, de tenir uns 1.000 contagis al dia a uns 1.500. Salut ja preveia que les dades augmentarien, però el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que està creixement «més» del que esperaven. El risc de rebrot ha arribat a 289,56.

El risc de rebrot puja 21,4 punts a Catalunya i s’enfila a 311. El risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba a 311, amb un creixement de 21,4 punts en 24 hores (ahir era de 289,56), segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l’Rt, es manté en l’1,30, la mateixa dada que aquest passat diumenge.

Per a més informació a: info@cambrastfeliu.com · Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols 972320884.Categ

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols programa dues visites guiades al Turó dels Guíxols per les vacances de Setmana Santa (2 i 3 d’abril, dotze del migdia).

Artícles relacionats

Últimes notícies