viernes, septiembre 20, 2024

Les Garrofes

Els romans, fa anys i panys, varen portar uns arbres a casa nostra que han passat a formar part de la costa mediterrània. Els garrofers i els seus fruits, les garrofes, s’han fet molt populars aquests darrers anys per ser un substitut molt saludable de la xocolata que tots coneixem.

El secret d’aquesta lleguminosa és la seva beina de color marronós fosc que conté una polpa dolça ideal per fer-ne farina de garrofa. Aquesta farina, com dèiem abans, fa pensar molt en el gust del cacau però millorant les seves prestacions nutricionals.

És un aliment energètic que conté sucres naturals de curta durada. Té molt poc greix, molt menys que el cacau i és rica en un aminoàcid (proteïna) clau per el nostre benestar i equilibri, el triptòfan, aquest precursor de la serotonina que tots hauríem de tenir present (ara més que mai!).

En quant a minerals no ens quedem enrere. Té molt ferro, similar a la carn de vedella, calci i magnesi. Al no tenir oxalats, que són uns lladres dels nostres minerals orgànics, podem assimilar bé tots aquests micronutrients. Recordeu que el cacau sí que en conté d’aquests oxalats.

Altres beneficis terapèutics de les garrofes són el seu contingut vitamínic (vitamines A, B i D sobretot), la seva fibra i els efectes antioxidants que ens ajuden a netejar el nostre cos.

Per acabar, dir-vos que si feu o compreu crema o qualsevol tipus de dolç fet a base de garrofa, no sentireu aquella addicció que experimentem amb la xocolata. Les garrofes no tenen la teobromina, semblant a la cafeïna i molt present en el cacau. Això fa que puguem gaudir dels nostres moments i petits capricis llaminers d’una manera més saludable.

Josep Pont

www.joseppont.com

Edicte aprovació definitiva del projecte d’obres d’arranjament dels desperfectes ocasionats pel temporal Glòria a l’espigó de Garbí

Artícles relacionats

Últimes notícies