viernes, septiembre 20, 2024

Entrevista a l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps

La població de Vidreres està situada al mapa dels turistes gràcies al BTT per les rutes seguint les Vies Verdes, el senderisme i els hotels i cases rurals que tenen a la població. És un poble amb un entorn espectacular, la seva riquesa forestal i la magnificència del seu relleu el converteixen un lloc únic i per a descobrir.

Entrevista:

-La gent ha optat aquest estiu pel turisme d’interior i de proximitat. Per qui ha volgut fer i vol fer turisme a Vidreres, quines oportunitats té?

Vidreres, al ser una “segona línia de costa” hem estat tradicionalment  una població receptora de turistes, no amb el mateix volum que les poblacions de costa, però si que rebem un volum considerable de segones residències i habitatges turístics.

Vidreres ofereix un ampli ventall per fer-hi turisme, tan a nivell gastronòmic com d’activitats vinculades al senderisme i gaudir de la natura. I evidentment a pocs quilòmetres de la costa.

-I altres propostes com en l’àmbit cultural?

Els darrers anys a Vidreres hem destacat per la intensa vida cultural i festiva. La festa major ha estat un referent els últims anys, i la dinàmica d’activitats culturals ha crescut exponencialment. Malauradament però, la situació generada per la pandèmia ha truncat la intensa activitat cultural que teníem.

-Quin tipus de turisme creu que ha aguantat i s’ha pogut mantenir aquest estiu?

El turisme nacional principalment, provinent de l’àrea metropolitana de Barcelona, de segona residència i habitatges turístics.

-Com han viscut i viuen tota la crisi de la pandèmia del coronavirus?

Ha estat complicat, com arreu. L’ajuntament es va abocar des de bon principi en ajudar els més necessitats i vulnerables. L’increment dels recursos del banc d’aliments ha estat remarcable i és un àmbit on municipalment hem fet un gran esforç. També vam treure línies d’ajuda pels autònoms i per reactivar el comerç, per ajudar als negocis del municipi i contribuir a la reactivació post-confinament.

-Han hagut d’anul·lar o posposar algun acte?

Lamentablement molts, la Festa de les flors va ser la primera, vam anular el Jazz a la fresca. I darrerament vam haver de suspendre tots els actes previstos de la Festa Major.

-Han tingut casos positius a la població?

Sí, però no amb un volum significativament superior de la resta de poblacions veïnes d’interior de la Selva.

-Com ho han treballat des de l’Ajuntament? Amb què s’ha hagut de reinventar?

Inicialment, amb el confinament, vam haver de readaptar les formes de treballar. Principalment perquè la gran majoria de treballadors municipals de l’àmbit administratiu van haver de fer les tasques telemàticament.

Valoro molt positivament que des de l’inici del desconfinament la immensa majoria de treballadors municipals es van reincorporar i van permetre una tornada a la normalitat prou ràpida, sobretot respecte a d’altres administracions públiques.

-S’han adaptat els veïns bé la població al món online, per exemple en reunions de zoom … ?

En l’àmbit municipal ens hem adaptat al màxim al “món online”. Teletreball, reunions per videoconferència, etc. I també em consta que molts veïns de Vidreres han hagut d’adaptar-se a la nova realitat, tant pel que fa a la seva vida professional com personal.

-Tot i que és aviat, quin balanç en fa d’aquest any?

Ha estat un any molt complicat. Si ho valoro pel darrer curs, setembre 2019- setembre 2020, a Vidreres vam viure els incidents del Correbous i tota la polèmica que va generar. Després, el temporal del Glòria i tot el que va malmetre. I a continuació l’arribada de la pandèmia, el confinament, etc… Sens dubte, dificultats importants que hem hagut d’anar afrontant. Però també em quedo amb la lectura positiva que hem sigut capaços de solucionar i gestionar aquestes situacions tan difícils i complicades, i sobretot altres diferents problemes municipals que havíem hagut tingut fins ara.

-Des que ets alcalde de Vidreres, què destacaries del que has viscut?

És difícil destacar alguna cosa en concret.

De la 1a legislatura, he de destacar que vam viure uns moments complicats políticament quan vam haver de governar en minoria durant bona part de la legislatura, però tot i així vam tirar endavant moltes actuacions importants pel nostre poble (pistes de pàdel, local social d’Aiguaviva, passera sobre el rec clar, rehabilitació de voreres, asfaltatges, semàfor en un punt crític, rehabilitació de l’antic escorxador, Ajuntament, construcció d’una coberta a la zona esportiva sala de plens, jutjat de pau, millora de la jardinera , etc.).

De la 2a legislatura he de destacar que vam ser capaços de donar solucions a problemàtiques històriques de Vidreres que portaven un munt d’anys pendents: tirar endavant la nova escola Sant Iscle, avançar en tot el procés de municipalització del servei d’aigua i l’execució d’unes inversions molt importants per garantir l’abastament d’aigua al municipi, avançar en tot el procés de recepció d’urbanitzacions, una renovació integral de l’enllumenat del municipi, la implantació d’un nou cos de policia municipal, rehabilitació de l’edifici de Serveis Socials, re urbanització del casc antic i de voreres, rehabilitació de la façana del Casino, el mirador al pic de Puigventós, la digitalització de l’administració, entre altres.

D’aquest primer any de la 3a legislatura, he de destacar que hem hagut d’afrontar problemes greus i inesperats. Evidentment, el principal, la gestió de les conseqüències de la pandèmia, però també estem tirant endavant un pla de manteniment dels barris del nostre poble, construcció de la caldera de biomassa, finalització de les obres de la casa d’emergència, una pista d’atletisme, i tenim moltes més coses per dur a terme en el futur immediat.

-Com afronten l’acabament de 2020 i el 2021?

Amb esperança i il·lusió, no podem afrontar-ho de cap altra manera. Sabem que és i serà complicat a tots els nivells però hem de mirar endavant i mirar de gestionar més que mai la incertesa amb positivitat.

-Amb què creu que La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols pot ajudar a les seves empreses?

És fonamental el paper de la Cambra de Comerç de Sant Feliu per donar suport i assessorament a les empreses en aquest escenari incert i complicat. Moltes empreses estan afrontant una situació difícil, amb caigudes importants de volum de negoci, regulacions de personal, etc… per tant dit això. Ara més que mai el paper de la Cambra, però també el de les administracions públiques, és creure amb la nostra capacitat productiva, amb el nostre teixit empresarial i ajudar-los a pal·liar els efectes d’aquesta situació.

Tossa adapta el compliment del “Vot del Poble” a la situació de pandèmia

Artícles relacionats

Últimes notícies