Durant el ple extraordinari, el grup municipal de Junts ha manifestat la seva preocupació en relació amb la gestió del Festival de la Porta Ferrada. Tot i que el ple tenia com a objectiu aprovar un contracte de viabilitat econòmica per al festival, el nostre grup ha optat per l’abstenció en la votació, subratllant la necessitat de millores en diversos aspectes de l’organització.
«Som ferms defensors de la cultura i de la música en directe, però això no ens impedeix veure les deficiències en la gestió actual del festival», ha declarat Nines Rivas, portaveu accidental de Junts. Entre les preocupacions esmentades, destaca la manca de transparència en la gestió econòmica del festival. Fins ara, no s’ha proporcionat un informe detallat sobre les vendes d’entrades, les entrades regalades i el seu impacte en les finances del festival, fet que genera dubtes sobre els beneficis econòmics reals per a Sant Feliu i els seus ciutadans.
El grup municipal també ha posat de relleu la necessitat de desestacionalitzar el festival, proposant que els concerts s’estenguin de juny a setembre per maximitzar l’impacte positiu en l’economia local. «El mes d’agost ja compta amb una ocupació hotelera gairebé plena; per desestacionalitzar realment el turisme, cal una programació més equilibrada durant tota la temporada», han afegit.
En comparació amb altres municipis com Palafrugell, que han aconseguit organitzar festivals sense subvencions econòmiques directes, el grup municipal considera que Sant Feliu hauria d’aspirar a un model més eficient i sostenible.
A més, s’ha destacat que, tot i que es compleix el mínim del 25% de música en català, es creu que el festival hauria de promoure’n l’ús encara més, donada la situació actual de la llengua catalana. També s’ha proposat donar més visibilitat als artistes locals, fent que el festival contribueixi directament al desenvolupament de la comunitat artística de Sant Feliu.
Finalment, el grup municipal de Junts ha recordat que fa temps que esperen rebre els informes d’explotació del festival dels darrers dos anys, informació crucial per a una anàlisi objectiva de la seva gestió, la manca de resposta per part del govern de Carles Motas i el PSC ha suposat la incoació d’expedient per part de l’Oficina Antifrau així com la Comissió de Garantia del Dret a la Informació Pública, que també es troba estudiant aquest assumpte.
«El nostre suport a la cultura és indubtable, però no podem donar suport incondicional a una gestió que necessita millores urgents», han conclòs des del grup municipal. Per aquests motius, han optat per una abstenció en la votació del contracte de viabilitat econòmica.