sábado, abril 13, 2024

El caganer de Messi és el més venut de la història quan fa un any que és campió del món

Vestit amb la samarreta de l’Inter de Miami nord-americà i aixecant el trofeu del Mundial amb la selecció argentina són les versions més recents de les set que ha creat Caganer.com  

Kylian Mbappé, Jon Rahm, Max Verstappen i Michael Jordan són les altres figures en l’àmbit esportiu que l’empresa empordanesa ha inclòs recentment al seu ampli catàleg

Les set versions del caganer de Leo Messi l’han convertit en la figura caricaturitzada més venuda per Caganer.com en el seus 31 anys d’història. Les últimes creacions de l’argentí han estat vestit amb la samarreta de l’Inter de Miami, el seu actual club, i amb la de la selecció argentina i aixecant la copa que l’acredita com a campió del món. Just avui fa un any que l’albiceleste va guanyar el Mundial de Qatar contra França, en què Messi es proclamava vencedor del torneig per primer cop després de marcar set gols i donar tres assistències. A més d’aquestes peces, Caganer.com ha creat recentment quatre caganers més de l’àmbit esportiuKylian Mbappé, Jon Rahm, Max Verstappen i Michael Jordan.

Actualment són set les versions que Caganer.com ha elaborat amb Leo Messi com a protagonista des que se’n va crear la primera, fa gairebé dues dècades, amb l’argentí vestint la samarreta del Barça i que està esgotada. Com a blaugrana hi ha dues figures més: una d’elles amb la Pilota d’Or als seus peus i l’altra, amb aquest mateix trofeu sostingut en un dels seus braços. En aquesta, ja es presenta a un Messi més madur, amb barba. Després va veure la llum la figura del futbolista amb l’equipació del París Saint-Germain, el seu anterior club abans de fitxar per l’Inter de Miami, l’estiu passat. Comptant totes aquestes versions, Messi és el personatge més venut en tota la història de Caganer.com, només superat pel clàssic caganer de pagès amb barretina. Barack Obama, Donald Trump i Carles Puigdemont són altres de les peces amb més èxit de l’empresa empordanesa.

L’escultor de Caganer.com, Marc Alós, explica que “la figura de Messi és, sense dubte, la més venuda. Sempre l’hem tingut present i els caganers que han causat més sensació són els que va vestit amb la samarreta del Barça i la Pilota d’Or, i amb la samarreta de la selecció argentina, amb la copa del món i sense, que el vam exhaurir en pocs dies. Actualment, els tenim tots menys el primer, que està esgotat, i continuen venent-se tant a les fires de Nadal com a les botigues i al nostre web”. Alós afegeix que el caganer el compren “gent de totes les nacionalitats, no només argentins i catalans. Els turistes que visiten Barcelona i els agrada el futbol solen relacionar diversos ingredients per acabar comprant el seu caganer”.

Els caganers de Michael Jordan, Leo Messi, Max Verstappen, Kylian Mbappé i Jon Rahm

Aquesta temporada, en l’àmbit esportiu Caganer.com també ha creat el caganer del futbolista francès Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), del golfista basc i número 3 del món Jon Rahm, que acaba de fitxar pel LIV Golf de la lliga d’Aràbia Saudita, i del pilot Max Verstappen, que enguany ha guanyat el campionat de la Fórmula 1 per tercera vegada. Una altra figura icònica de l’esport, el jugador de bàsquet Michael Jordan, ara ja té la seva peça.

Més de tres dècades creant figures i vuit botigues obertes

En la tradició dels pessebres catalans, el caganer és una figura entranyable, ineludible i respectada. Ja al segle XVIII, no hi havia pessebre sense caganer perquè es creia que posar-lo portava sort, salut i tranquil·litat, i adobava la terra del pessebre per l’any següent. L’empresa Caganer.com, de la família Alós-Pla, es manté fidel a aquesta tradició, i des de 1992 elabora artesanalment diversos caganers populars. Els germans Sergi i Marc Alós encapçalen la segona generació de l’empresa familiar que va iniciar la seva mare, Anna Maria Pla. Durant més de tres dècades, cada temporada ha creat noves figures que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció. Les seves representacions de fang no pretenen ser una burla, sinó un tribut. Ja des dels inicis Caganer.com va fixar-se l’objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món i ho aconsegueixen any rere any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països.

Artícles relacionats

Últimes notícies