jueves, febrero 29, 2024
InicioActualitat64a EDICIÓ DEL PESSEBRE VIVENT DE CASTELL D’ARO, EL MÉS ANTIC DE...

64a EDICIÓ DEL PESSEBRE VIVENT DE CASTELL D’ARO, EL MÉS ANTIC DE CATALUNYA, AMB REPRESENTACIONS EL 17, 23, 25, 26 i 30 DE DESEMBRE i L’1 DE GENER

Date:

Més de 400 figurants per a un recorregut amb 52 escenes en un quilòmetre i mig

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 63a edició (es va començar a escenificar l’any 1959, i de llavors ençà ininterrompudament, excepte el 2020 arran de la pandèmia de la COVID-19), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es representa les jornades del 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre i l’1 de gener (19 h) en una única sessió. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro amb el suport institucional de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró · www.pessebrevivent.com · @pessebreviventcastelldaro

Més de 400 figurants, veïnes, veïns, amigues i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals. Entrada general 6 euros, i infantil de 4 a 13 anys 3 euros. Gratuït per a les nenes i nens de fins 3 anys, amb el Carnet Jove Municipal, carnet del Club Super3 i subscriptors de Cavall Fort; i 2×1 per als subscriptors del PuntAvui. Es poden adquirir anticipadament al lloc web entrades.pessebresvivents.cat (fins a les 17 h el dia de cada representació) i també a taquilla els dies de l’escenificació (18-19.30 h). Amb l’entrada oferta 2×1 per a la Pista de Gel Platja d’Aro.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Altres propostes configuren el programa d’activitats nadalenques al municipi: Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar -amb la compra mínima de 20 euros en el centenar d’establiments adherits- un Fiat 500 híbrid, una bicicleta elèctrica o una tauleta tàctil i un centenar de xecs regal de 50 euros (fins al 3 de gener); la nova versió de la Gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí (fins al 7 de gener), Pista de Gel a la Plaça dels Estanys (fins al 8 de gener), exposició d’obres del 44è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro (del 17 de desembre al 7 de gener), Parc Infantil El Mar dels Nens al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro per a infants de 2 a 12 anys (del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener) o la Cavalcada dels Reis de l’Orient a Platja d’Aro i Castell d’Aro (divendres 5 de de gener).

Artícles relacionats

La Policia Local deté a Platja d’Aro un home buscat per dos segrestos a Suïssa

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detingut un...

Amaral tornarà a actuar al Festival Porta Ferrada aquest 2024

El Festival Porta Ferrada continua anunciant artistes i grups...

ANUNCI DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols tramita el Pla...

Últimes notícies