sábado, octubre 5, 2024

Sant Feliu de Guíxols promou un homenatge a l’alcalde i escriptor Josep Vicente i Romà en els cent anys del seu naixement

– L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols organitza aquest desembre un acte institucional d’homenatge i record a Josep Vicente i Romà, qui fou alcalde de la ciutat durant deu anys, així com escriptor i articulista, activista cultural i Creu de Sant Jordi
– L’acte serà el proper dissabte 16 de desembre, a les 11 del matí al Monestir, amb nombrosos convidats que rememoraran diferents moments de la seva biografia, entre els quals hi ha Antoni Puigvert, antics companys de consistori com M. Àngels Gálvez o Josep López de Lerma, familiars i amics, així com el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Salvador Illa.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha previst un acte institucional en el qual es convidarà a parlar a un grup de persones vinculades a l’entorn familiar i d’amistats de Josep Vicente com l’artista Ana Gutiérrez, així com personalitats del món de la política que van compartir mandat a l’Ajuntament com Josep López de Lerma o Maria Àngels Gálvez. Diferents escriptors com Antoni Puigvert, Àngel Jiménez o Quim Español aportaran també la seva visió sobre Vicente. Com s’ha esmentat, hi haurà també el primer secretari del PSC Salvador Illa, i una cloenda institucional feta per l’alcalde Carles Motas.

L’acte té entrada lliure, i és previst que s’enregistri per tal que qui ho desitgi, el pugui visionar posteriorment a través de la plataforma Youtube, al canal de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (@Guíxols)

Josep Vicente va néixer el 5 de febrer de 1923 i va morir als 88 anys, el 23 de maig de 2011.  És un dels alcaldes més recordats de Sant Feliu de Guíxols, càrrec que va ocupar entre 1980 i 1990, essent també diputat provincial durant quatre anys.Algunes obres del seu mandat* són el col·legi l’Estació, l’Escola Bressol (avui coneguda com Oreneta), el projecte de rehabilitació de l’edifici del Monestir, la restauració de l’edifici del Salvament, la primera fase del cobriment de la riera de Tueda, el trasllat i ampliació del Centre d’Atenció Primària, el pavelló d’Esports de la Corxera, el Casal de Tueda i el Teatre-Auditori Municipal. Va ser sota el seu mandat que es van portar les despulles del president de la Generalitat a l’exili, Josep Irla, que reposen avui al cementiri municipal.

Josep Vicente va escriure nombrosos articles en mitjans com La VanguardiaEl Punt i el setmanari Àncora, entre altres. Se li va atorgar la Creu de Sant Jordi l’any 2006, de mans del president Pasqual Maragall.

*Font: Gent d’un segle, Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 – BUSSOT, Gerard.

Artícles relacionats

Últimes notícies