lunes, junio 24, 2024

Agenda SANT FELIU DE GUÍXOLS

1 AL 31 DE DESEMBRE DE 2023

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*«Temps per Cures». L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir espais d’oci i cura puntual de qualitat a càrrec de professionals per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys amb prèvia inscripció. Aquest servei de Cangur puntual i gratuït es realitza cada dia en una escola diferent. No cal que els participants siguin de la mateixa escola. Horaris: Dilluns de 16.30 a 20h a l’Escola l’Estació. Dimarts de 16.30 a 19.30h a l’Escola Ardenya. Dimecres de 16.30 a 20h a l’Escola Gaziel. Dijous de 16.30 a 20h a l’Escola Baldiri Reixach. Inscripcions online: https://ciutadania.guixols.cat/canguratge_fix Per a més informació: tempsxcures@guixols.cat Organitza: l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a través de l’Àrea d’Acció Social i amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. 

*Servei d’acompanyament en processos de pèrdua i dol. Espai gratuït i obert a tothom. Cada 2n dimecres de mes de 17 a 19h, a la Biblioteca Octavi Viader i Margarit. Més informació a salut@guixols.cat/ tel. 619 15 50 36. 

*Serveis Socials de l’Ajuntament. De dilluns a divendres de 9 a 14h. Tel. 972 82 10 91, c/e ssocials@guixols.cat

Hi ha dos espais: 

-Espai Espriu: Oficines centrals i unitat de gestió administrativa /atencions i  consultes serveis socials a la Plaça Salvador Espriu dins la zona peatonal del Carrer Almeria, número 87 ( davant del centre Cívic de Vilartagues). 

-CC Tueda: L’atenció per a persones més grans de 65 anys en matèria de serveis socials es farà des de la Unitat d’Atenció a la Gent Gran, al Centre Cívic de Tueda, no a l’Espai Espriu. Aquest espai vol ser un punt d’atenció especialitzat a la gent gran, aprofitant la proximitat amb l’àrea de salut, la residència, els casals i l’àrea d’envelliment actiu.

  *»Carsharing», compartim vehicle elèctric. Per consultar els tràmits per donar-se d’alta a la plataforma de Som Mobilitat de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://ciutadania.guixols.cat/tramits/servei i www.sommobilitat.coop

*A partir del 5 de desembre es podrà veure el pessebre a l’interior de l’Ermita de Sant Elm, per la finestra i els dissabtes a dins de l’Ermita. 

*Voluntariat per a la festa Reis d’Orient: De cara a la celebració de Reis, l’Ajuntament fa una crida a totes les persones que vulguin col·laborar, tot ajudant les Carteres Reials o Ses Majestats els dies assenyalats. Per apuntar-se cal entrar a www.guixols.cat on trobareu un formulari per apuntar-vos fins al 10 de desembre

*Concurs aparadors de Nadal. Participen una vintena d’establiments, a partir del 6 de desembre. Dissabte 23 de desembre el jurat passarà acompanyats de Percussió Ganxona. 

Divendres 1 i dissabte 2 de desembre

*X Rally de Platja d’Aro Històric. Passa per Sant Feliu de Guíxols entre les 18 i 23h i les 12 i 23h, respectivament. Organitza: L’Associació Comarcal de Vehicles de l’Empordà. 

Divendres 1 de desembre

*Encesa de llums de Nadal. A les 17h a la plaça Salvador Espriu i a les 18h al passeig Rius i Calvet. Xocolatada popular i activitat infantil.

*Club de Narrativa: «Apunts del subsòl» de Fiodor Dostoievski A càrrec de l’escriptor guixolenc Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Centenari del cinema amateur 1923-2023. A les 19h a Casa Irla (c/ Algavira 65-69). 

Projecció dels següents films: Dues processons de Carles Barba,1967. Durada: 7’30 –  52 Domingos de Llorenç Soler, 1967. Durada: 27′ – Ritual d’Alfons Hereu, 1982. Durada: 21′ – L’home de la poma de J. Bach i T. Garriga, 1972. Durada: 8’15 –  El escarabajo al final de la calle de Joan Vives, 2018. Durada: 19′ – Darrel de M. Briones i A. Carabantes, 2016. Durada: 3’20 – The whistler de David Castro, 2019. Durada: 0’30. 

Dissabte 2 de desembre

*Assemblea Ardenya Patrimoni i Natura. A les 10.30h a l’Ermita de Sant Amanç. Tot seguit, a les 12h- Xerrada Llocs i Masies de l’Ardenya: Patrimoni fotogràfic. A càrrec de Jordi Gaitx, arxiu de Santa Cristina d’Aro. Després de la xerrada, hi haurà vermut. Gratuït. Aforament limitat. Inscripcions prèvies: info@ardenya.cat Organitza: Ardenya Patrimoni i Natura.

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Taller «Descobreix el secret d’un bon tàrtar de tonyina»A les 11h a l’Espai polivalent del Mercat Cobert. Inscripcions a activitateconomica@guixols.cat o trucant al 972 82 06 46. 

*Mostra de Cinema Etnogràfic: Projecció cinematogràfica L’Antic Hospital de la Misericòrdia de Sant Feliu de Guíxols. A les 11.30 a la Sala Abat Panyelles del Monestir. Gratuït. Aforament limitat. Organitza: El Museu d’Història.

*Presentació de llibre i xerrada-col·loqui Emocions Rodones de Jaume Garcia Vall-Llosera i Josep Taberner Puig. A les 19h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-69). Activitat gratuïta

Diumenge 3 de desembre

*19è Concurs de Teatre Amateur: «Polvorons» de la companyia teatral Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines. A les 18h al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer. Preu únic: 10€. Venda d’entrades anticipades a l’Oficina de Turisme (La Rambla, 22). Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 18h, diumenges i festius de 10 a 14h. També es podran adquirir el mateix dia de la funció, a partir de les 17h a la taquilla del teatre. Més informació a www.guixols.cat/teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba. Col·labora: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 4 de desembre

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

*Filosofia a l’abast. Imaginar la fiPensar l’apocalipsi més enllà del neoliberalisme. Eudald Espluga, escriptor. A les 18h a la sala Abat Panyelles al Monestir. Per a més informació: a.filoara.cat – Se’n certifica assistència. 

Dimecres 6 de desembre

*Torneig de futbol xapes. Al Punt Jove, edifici de les Vetlladores (c/del Mall, 61). Organitza: Club de futbol Xapes Sant Feliu de Guíxols. 

Del divendres 8 al diumenge 10 de desembre

*Fira de Nadal: Parades de venda de productes artesanals i nadalencs a La Rambla. Tallers nadalencs a les parades de la fira: boles de Nadal, garlandes, penjolls per l’arbre, postals, polseres etc. També trobareu personatges dels Pastorets de Sant Feliu voltant per la fira. Què ens voldran explicar?

Divendres 8 i dissabte 9 de 10.30h a 14h i de 16 a 20h. Diumenge 10 de 10.30 a 14h. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Per a més informació sobre activitats de Nadal, consulteu www.guixols.cat/nadal

Divendres 8 de desembre

-De 16 a 20h Videobooth360. Vine a gravar la teva felicitació de Nadal en 360 graus! Puja a la plataforma, somriu i en uns minuts rebràs el vídeo per poder-lo compartir a les teves xarxes socials. A La Rambla. 

-A les 17h Animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti.  A la placeta Sant Joan.  

Dissabte 9 de desembre

-D’11 a 14 h  i de 16 a 20 h Videobooth360. Vine a gravar la teva felicitació de Nadal en 360 graus. Puja a la plataforma, somriu i en uns minuts rebràs el vídeo per poder-lo compartir a les teves xarxes socials. A La Rambla.

-A les 11.30 h Contes de Nadal a càrrec de la companyia La Minúscula.  A La Rambla.

-De 17 a 20 h Bola de neu de Nadal. Podràs entrar dins una bola de Nadal i jugar amb la neu! Vine a gaudir d’una experiència única. Al passeig del Mar. 

Diumenge 10 de desembre

-A les 11.30h Animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti. A la placeta Sant Joan.  

Dissabte 9 de desembre

*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Concert d’orgue.  A les 11.15h a l’Església del Monestir. Activitat oberta a tothom amb taquilla inversa. Organitza: Associació d’Amics del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Col·labora: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. 

*Food & book. Lectura teatralitzada i teca. A les 20.30h a l’Ermita de Sant Amanç. No estem parlant d’un simple club de lectura, sinó d’una trobada entre amics on, a partir d’un fil conductor, es teatralitzen textos variats, que poden anar des de Mercè Rodoreda a Pedro Almodóvar, passant per T de teatre, altres autors coneguts, altres menys coneguts, etc. La condició per venir és portar alguna cosa per menjar que es pugui compartir, per acabar fent un vernissatge entre els assistents i sopar plegats. Donació: 2€. Aforament limitat: 30 persones assegudes. Entrada anticipada: https://www.entrapolis.com/entradas/foodbook: Més informació a www.mascanada6.com. Organitza: Mascanada6.

Diumenge 10 de desembre

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dimarts 12 de desembre

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminada per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 9h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

*Càpsula formativa: Treballar a l’administració. De 10 a 12h a l’aula de formació del SOM- edifici Guíxols desenvolupament. Càpsula formativa de caire informatiu per explicar les vies d’accés a places de treball dins de l’administració pública. Inscripcions a: https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/86310-capsula-formativa-a-l-administracio-2a-edicio Organitza: Servei d’ocupació Municipal (SOM).

*Visita de l’Escola de Música al Centre de dia. A les 17h a la Residència Gent Gran. Actuació de temàtica nadalenca amb petites agrupacions instrumentals. Durada: 35 min. Organitza: Escola de Música.

Dimecres 13 de desembre

*Aules Culturals: Poema de Nadal de Josep M. de SegarraDramatúrgia: Jordi Lara. A càrrec de Valentí Maymó, actor. A les 18h al Centre Cívic Tueda (C/ Gravina, 39-41) Tel. 972 821310. Organitza: Casal Tueda Gent Gran.

Dijous 14 de desembre

*Taller TIC: «Com elaborar un currículum amb Canva»En aquest curs coneixerem l’aplicació Canva i les seves possibilitats de disseny per crear un currículum (C.V.). A partir de 16 anys. De 10h a 13h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. 

*Curs: Com calcular el marge dels meus productes o serveis. Aprèn sobre mètodes per establir el preu de venda, els conceptes de costos fixos i costos variables, el marge brut i la importància del punt d’equilibri. De 15h a 17h a l’aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament (c/ Enamorats, 65-99, 1r pis). Inscripcions ahttps://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/86635-com-calcular-el-marge-dels-meus-productes-o-serveis.

*Cine-Filo: 1984 de Michael Radford. Posterior diàleg amb Àlex Agustí Polis, professor de filosofia. De 16.30 a 19.30h a la sala Abat Panyelles del Monestir. Aquest cicle de cinema i filosofia utilitza el cinema com a eina didàctica de problemàtiques actuals. Entrada gratuïta. Organitza: INS Sant Feliu de Guíxols amb el suport de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Divendres 15 de desembre

*Cicle Gaudí – Cinema: Un cel de plom (drama històric)Direcció: Miquel Romans. Original en català, francès i alemany. Durada 102 minuts. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2×1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Cantada coral Salvador Espriu, berenar nadalenc i Quina. A les 17h al Casal Gent Gran Salvador Espriu. 

Dissabte 16 de desembre

*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Hora del conte«Va de Tions» a càrrec de Creixent amb Art amb Cristina Noguer. Hi ha tants Tions com nens i nenes hi ha al món! Així comença aquest espectacle centrat en una de les figures més especials i estimades pels nens i nenes del nostre país: el Tió de Nadal. A les 11.30h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Visita guiada al Monestir de Sant Feliu de Guíxols. A les 11.30h. Punt de trobada: Antic Hospital. Preu: 4€ (general), 2€ (socis Amics del Museu). Aforament limitat (mínim 10 persones-màxim 35 persones). Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: recepció de l’Antic Hospital, tel. 972 82 15 75, activitatsmuseu@guixols.cat

*Concert de Nadal de l’Escola de Música. A les 12.30h al Teatre Auditori Narcís Masferrer. Concert de Nadal de grans agrupacions amb els alumnes de l’Escola de Música. Durada: 75 min. Gratuït. Organitza: Escola de Música.

*Inauguració del pessebre a l’Arc de Sant Benet. A les 17h a la plaça Monestir. A continuació, cantada de nadales a càrrec dels alumnes de Sensibilització i Formació Bàsica 1 i 2 de l’Escola de Música i la coral Cypsella del Centre Excursionista Montclar. Gratuït.

*Cantada de Nadales. A partir de les 18h la Coral Cypsella cantarà nadales pels carrers del centre. Organitza: Coral Cypsella.

*La màgia de Nadal als Jardins del Monestir. De 18 a 20h. Entrada als jardins del Monestir. Preu: 4€. Venda d’entrades: Llibreria Nobel, perruqueria Neus Patón i Golosos. Venda online a www.entrapolis.com.També es realitzarà una gimcana nadalenca on els infants hauran de cercar personatges nadalencs als aparadors dels establiments participants. Els infants que omplin la butlleta i la lliurin a la urna que hi haurà a l’entrada de la Magia del Nadal participaran en un sorteig. Organitza: Associació de Festes Ganxones  amb la col·laboració de l’Ajuntament. 

*Inauguració de l’exposició Històries Mínimes de Teresa Fargas. A les 19h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-69). 

Diumenge 17 de desembre

*Exhibició de Nadal de Twirling. De 9 a 13h al Pavelló Carles Nadal. Gratuït. Organitza: Club gimnàstic Twirling Sant Feliu de Guíxols. 

*La màgia de Nadal als Jardins del Monestir. De 18 a 20h. Entrada als jardins del Monestir. Preu: 4€. Venda d’entrades: Llibreria Nobel, perruqueria Neus Patón i Golosos. Venda online a www.entrapolis.com.També es realitzarà una gimcana nadalenca on els infants hauran de cercar personatges nadalencs als aparadors dels establiments participants. Els infants que omplin la butlleta i la lliurin a la urna que hi haurà a l’entrada de la Magia del Nadal participaran en un sorteig. Organitza: Associació de Festes Ganxones  amb la col·laboració de l’Ajuntament. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 18 de desembre

*Dinamització del parc urbà de salut: Sessió d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 15.45h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitarà bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se. Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

*ÒperaBIB: «Carmen» de Bizet. Sessió a propòsit de l’òpera en quatre actes de Georges Bizet basada en la novel·la Carmen, de Prosper Mérimée, una història que es desenvolupa a l’Andalusia del 1820, on es descriu la gelosia de Don José envers Carmen. A càrrec de Pol Avinyó. A les 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Dimarts 19 de desembre

*Cantada de Nadales de l’Escola de Baldiri Reixach. A partir de les 10h a la Rambla. 

*Berenar nadalenc i Quina.  A les 17h al Centre Cívic Tueda. 

Dimecres 20 de desembre

*Concert de Nadal dels més petits de l’Escola de Música. A les 18h a l’entrada del Teatre Auditori Narcís Masferrer. Concert nadalenc a càrrec dels alumnes de Sensibilització o Formació Bàsica 1 i 2. Durada: 40 minuts aprox. Gratuït. Organitza: Escola de Música. 

Divendres 22 de desembre

*Concert de Nadal. A les 21.30h a l’Església del Monestir. Amb la participació de les corals de Sant Feliu de Guíxols: Cor Salvador Espriu del Centre Cívic Salvador Espriu, coral de nivell mig i formació avançada de l’Escola Municipal de Música, cor del Monestir de la Porta Ferrada i coral Cypsella del C.E. Montclar. Organitza: Coral Cypsella del Centre Excursionisme Montclar i l’Escola Municipal de Música.  Activitat gratuïta.

Dissabte 23 de desembre

*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

Dimarts 26 de desembre

*Ballada de Sardanes amb la cobla Contemporània. A les 12h al Passeig del Mar, davant de la Cambra de Comerç. Gratuït. Es venen números per a una rifa. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana.

*Obra de teatre Els Pastorets de Sant Feliu. Preu: 8€. A les 12h al Teatre-Auditori Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme o una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.

*Portes obertes al Museu del Ratpenat. Encesa de llums de Sant Esteve. Lloc de trobada: A les 17.30h a la porta del pàrquing de la fàbrica de suro. Portar un lot i un barret de pare Noel. Gratuït. Les aportacions econòmiques al museu són voluntàries. Màxim 25 persones. Per a inscripcions i més informació al tel. 655546946. Organitza: 8 Dones Swim & Coach. 

*Quina de Nadal del Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols. Hora per confirmar a la carpa del Guíxols Arena. Per a més informació c/e: info@cfsantfeliu.com. Organitza: Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols. 

Dimecres 27 de desembre

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Dijous 28 de desembre 

*Torneig de futbol per la igualtat. De 9 a 14h al camp de futbol de Vilartagues. Torneig de futbol mixt gratuït per a joves. Per a més informació i inscripcions al c/e: joventut@guixols.cat. Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Acte de reconeixement a Néstor Sanchiz i l’Ardenya Prehistòrica. A les 17h a la Sala Abat Panyelles del Monestir. Gratuït. Aforament limitat. Organitza: Museu d’Història. 

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc.  D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Divendres 29 de desembre

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Obra de teatre Els Pastorets de Sant Feliu. Preu: 8€. A les 21h al Teatre-Auditori Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme o una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.

*Concert Indie folk: Hannah Everingham. A les 22h a l’Ermita de Sant Amanç. Everingham descriu «Between Bodies» (Flying Nun Records), el seu darrer disc, com una ofrena de 8 cançons d’amor i separació, una exploració de la distància entre la terra i el cel i el lloc on habitem junts, entre cossos. Brillant amb la seva tendresa, l’àlbum ràpidament va captar l’atenció del Nova Zelanda, i Hannah ha pogut actuar amb artistes neozelandesos com Rob Scott, Francisca Griffin, Tiny Ruins, Lawrence Arabia o Erny Belle. Donació: 9€ (socis)/ 11€ (no socis). Aforament limitat: 60 persones. Entrada anticipada: Més info: https://hannaheveringham.com/ https://hannaheveringham.bandcamp.com/ https:// www.youtube.com/@hannaheveringham. Organitza: Mascanada6.

*»Quina Experiència». A les 22h a la carpa del Guíxols Arena. Organitza: Colla Carnavalesca dels Uhhquexungu. 

Dissabte 30 de desembre

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Obertura Ermita de Sant Elm i visita del pessebre. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Taller de Ceràmica Negra. A les 11h a l’Antic Hospital. Preu: 10€ entrada general. 6€ Socis d’Amics del Museu d’Història de SFG. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Màxim: 20 persones. Organitza: Museu d’Història. 

*Obra de teatre Els Pastorets de Sant Feliu. Preu: 8€. A les 21h al Teatre-Auditori Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme o una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.

Diumenge 31 de desembre

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Cursa Sant Silvestre Ganxona. Prova no competitiva sense classificació. Circuit obert al trànsit. Inscripcions: De 16.30 a 17.45h als Jardins Juli Garreta. Sortida a les 18h. Per a més informació a: https://clubaquaticxaloc.cat/. Distàncies: 1 volta 4,7 km i dos voltes 9,4 km.  Recorregut: Jardins Juli Garreta, punta del Moll, Port Salvi i tornada als jardins Juli Garreta. Es pot fer corrent o caminant. Preu d’inscripció: 7€. Menors de 12 anys gratuït (cal anar acompanyat d’un major d’edat). Important: Cal córrer sempre, pujant i baixant, per la banda que dóna al costat de mar. Avituallament final i xocolatada per a tothom. Rifa de tres paneres abans de donar la sortida de la cursa entre tots els inscrits presents. Organitza: Club Aquàtic Xaloc i col·labora l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

*Revetlla de Cap d’Any amb sopar i ball. Al Centre Cívic Tueda. 

*Revetlla de Cap d’Any amb sopar i ball. Al Centre Cívic Vilartagues. 

Avançament del gener 2024

Dilluns 1 de gener

*Tots a l’aigua. Primer bany de l’any. A les 13h a la platja de Sant Feliu, davant de l’Ajuntament. Habilitaren un espai gran per accedir a la sorra abans d’entrar a l’aigua. Gratuït. Inscripcions a partir de les 12.30h. Per a més informació: https://clubaquaticxaloc.cat/. Organitza: Club Aquàtic Xaloc, CE Montclar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

*Obra de teatre Els Pastorets de Sant Feliu. Preu: 8€. A les 18h al Teatre-Auditori Narcís Masferrer. Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme o una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Teatre. Organitza: Agrupació Teatral Benet Escriba.

Dimarts 2 de gener

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Dimecres 3 de gener

*Parc infantil de Nadal – Ganxoparc. De 10.30 a 13.30h i de 16.30 a 19.30h. Al Pavelló Municipal La Corxera. Preu: 5€ per sessió. Abonament de 25€ per totes les sessions del parc. D’1 a 14 anys. Els tiquets s’adquireixen a partir del 1r dia al Pavelló Municipal. Per a més informació: www.guixols.cat/joves.  Organitza: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Dijous 4 de gener

*Arribada per mar de les Carteres Reials. Desfilada fins al Monestir on tindrà lloc l’encesa de l’Estel de Nadal. A les 18.30h. Amb un espectacle de videomaping a la façana del Monestir.

Divendres 5 de gener

*Cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Sortida a les 19h zona Rotonda del Camp de Futbol de Vilartagues i arribada al Monestir on hi haurà la recepció per part de les autoritats i els parlaments Reials. Amb un espectacle de videomaping a la façana del Monestir. 

Dissabte 6 de gener

*Quina de Nadal del Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols. Hora per confirmar a la carpa del Guíxols Arena. Per a més informació c/e: info@cfsantfeliu.com. Organitza: Club de Futbol Sant Feliu de Guíxols. 

CURSOS

Servei d’Ocupació Municipal (SOM)

*Curs d’ACTIC bàsic. Fins a l’1 de desembre de 9.15 a 13.15h a l’Aula formació SOM – edifici Guíxols Desenvolupament (C/ Enamorats, 65-99, 1r pis).  

Preparació per a la realització de la prova ACTIC nivell inicial, i així aconseguir el certificat acreditatiu que pondera a les oposicions, i millorar el currículum de cara a la recerca de feina. 

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

Dilluns

*Conversa en francès. De 11.45 a 12.45h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Sandrine Rendu. Inscripcions i més informació: 972324057 o biblioteca@guixols.cat 

Dimecres 

*Conversa en anglès. Grup 1 : de 10.30h a 11.30h; Grup 2 : d’11.30h a 12.30h. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. Inscripcions i més informació: 972324057 o biblioteca@guixols.cat 

Casals

*Activitats del curs 2023/2024:

Casal Tueda Gent Gran: Ioga (dilluns i dijous de 9,30 a 10,30h grup 1; de 10,30 a 11,30h grup 2). Ioga terapèutic (dimarts i divendres de 9,30 a 11h). Taller de pintura (dimarts de 15.30 a 20h). Patchwork (dimecres de 17 a 20h). Meditació (dimecres de 9,30 a 11h). Labors (dilluns i dimarts de 17 a 19h). Català (dijous de 17 a 18,30h). Informàtica bàsica (dilluns de 10 a 12h). Francès (dimarts de 17 a 18h). Conversa en anglès (dimarts de 16 a 17h). Alemany (dijous d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 10,30 a 11,30h – 2 grups). Balls en línia (dijous de 18 a 20h). Cant terapèutic (el 1r divendres de cada mes de 17 a 19h). Tallers d’enquadernació (el 1r dilluns de cada mes de 17 a 19h). Teatre: Grup de teatre del Casal de la Gent Gran amb la col·laboració de l’associació Finestral Teatre (dimecres de 18 a 20h). Informació i inscripcions: despatx del casal de dilluns a divendres de 10 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, info@casaltueda.cat

Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga (dilluns i dijous de 16 a 17h). Ioga amb cadira (dilluns d’11.30 a 12.30h). Sevillanes (dilluns de 18 a 19h i divendres de 19 a 20h). Ball en parella (dimarts de 17 a 18h). Country (divendres de 17 a 19h). Ball en línia (dijous de 18 a 20h). Taller de pessebrisme (dimarts de 18 a 20h). Pintura (dilluns i dimecres de 18 a 20h). Manualitats (dimecres i dijous de 17 a 19h). Puntes al coixí (divendres de 15 a 19h). Coral (dimarts de 18 a 20h). Taller de memòria (dimecres d’11 a 12h). Gimnàstica de manteniment (de dilluns a divendres de 9 a 10 i de 10 a 11h – 4 grups). Sardanes . Informació i inscripcions: despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues, els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, casalsespriu@gmail.com 

UNED sènior curs 2023/24

Preu 50€ (un quadrimestre) i 100€ (anual). Més informació i inscripcions: Casa Palet c/ Pecher, 7-19 els dilluns, dijous o divendres a partir de les 10h; T. 972 82 08 10; educacio@guixols.cat.

Cursos 1r quadrimestre:

Escric per abocar-me a mi mateixa. 15 lliçons de literatura per Mercè Rodoreda · Núria Bazaga

Aquest curs pretén analitzar el lligam entre vida i literatura en l’obra de Mercè Rodoreda a través de la lectura i el comentari d’alguns dels seus textos per tal de descobrir com es combinen els diferents estils que va cultivar.

Classes fins gener 2024. Els dimecres de 16 a 17:30h + sortides

Un viatge a través del temps Explorant la prehistòria i l’època protohistórica al massís de l’Ardenya-Cadiretes · Xavier Niell

Descobreix l’interessant passat del massís de l’Ardenya-Cadiretes en aquest curs sobre la prehistòria i l’època protohistòrica. En ell estudiarem les primeres comunitats humanes, des dels primers caçadors-recol·lectors fins a l’arribada de les primeres societats neolítiques i els seus monuments megalítics. Aprofundirem en la cultura ibèrica, les seves estructures socials i les seves interaccions amb els pobles i cultures de la mediterrània. Ens endinsarem en el món romà a través de la seva arquitectura, l’urbanisme i les activitats econòmiques. Aquest curs combinarà

les classes presencials, els tallers pràctics i les visites a diversos jaciments i museus arqueològics.

Classes fins gener 2024. Els divendres de 16 a 18h + sortides

Cursos 2n quadrimestre:

L’òpera per dins… i més · Tina Gorina

Com funciona un teatre d’òpera? Com es preparen els cantants per afrontar els rols? Quins tipus de veus hi ha entre el cantants d’òpera? Qui tria les posades en escena i el vestuari?

Inici 14/2/24. Els dimecres de 17 a 19h + sortida

Els llenguatges de l’art al segle XX · Pilar Giró

Conèixer i gaudir son els pilars d’aquest curs en el que veurem la pluralitat, la diversitat, l’eclecticisme, la transformació, la innovació, el compromís de les diferents manifestacions artístiques del segle XX.

Inici 16/2/24. Els divendres de 16 a 18h + sortides

EXPOSICIONS:

*Exposició L’art d’un metge de pobleEn deute amb el metge rural als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals. Fins al 4 de febrer de 2024. A la Capella de l’Antic Hospital. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. 

*Exposició Una societat canviant. S’enceta una nova etapa pel Museu d’Història a la nova seu de l’Antic Hospital. Aquesta mostra de llarga durada vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l’estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols, entre ara i 200 anys enrere. A la primera planta de l’Antic Hospital. Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat.

*Exposicions artistes locals. Montserrat Garcia de Diego. Fins al 10 de desembre. Al Pati de l’Ajuntament. Cada dia d’11 a 13h i de 17 a 20h. Vernissatge el 2 de desembre a les 12h. 

*Exposicions artistes locals. Micheline Samaey Verduyn. De l’11 al 24 de desembre. Al Pati de l’Ajuntament. Cada dia d’11 a 13h i de 18 a 20.30h.  

*Exposicions artistes locals. Josep Maria Serra Cornella. Del 27 de desembre al 7 de gener. Al Pati de l’Ajuntament. Cada dia d’11 a 13h i de 18.30 a 20.30h. Vernissatge: Dissabte 30 de desembre a les 19h.

*Exposició d’Art Posidònia de Carles Bros (1956-2023). Fins el 10 de desembre a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. 

*Exposició de fotografies Històries Mínimes de Teresa Fargas. Del 16 de desembre a l’11 de febrer a Casa Irla. Vernissatge: Dissabte 16 de desembre a les 19h. 

*Exposició de Punt de Creu de la Sra. Roser Valeri. Al Centre Cívic Tueda. 

*Racó de l’Art: Exposició de pintura. Al Centre Cívic Vialrtagues. 

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5€. 

*ANTIC HOSPITAL – MUSEU D’HISTÒRIA SANT FELIU DE GUÍXOLS  (c/ Hospital, 33-35)

Horari: de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat. Dimecres 6 i divendres 8 de desembre d’11 a 14h. Dilluns 25 i dimarts 26 de desembre tancat. 

*MONESTIR

Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972 821575 o c/e museu@guixols.cat.

*TURÓ DELS GUÍXOLS-SALVAMENT

Només visites guiades i/o concertades. Tel. Museu d’Història 972 821575 o c/e museu@guixols.cat.

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Programació de la Sala de Festes Las Vegas (c/ Colom, 11):

-Cada diumenge Ball a les 18h, amb DJ Toni i DJ Pere. Preu: 10€ amb consumició i sorteig inclòs. Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com

-Cada dimecres Ball a les 17h amb DJ Pere i DJ Toni. Preu: 10€ amb berenar i consumició inclosos. 

-Divendres 1 de desembre: Monòleg amb Alex O’Dogherty. A les 21h. Preu: 16€.

-Dissabte 2 de desembre: Concert amb Funk Power Station. A les 22.30h. Preu: 8€ anticipada. 

-Dissabte 9 de desembre: Concert tribut a Super Tramp amb X-Tramp Tribute show. A les 22.30h. Preu: 17€ anticipada. 

-Dissabte 16 de desembre: Concert tribut a El Último de la Fila amb el Último tributo. A les 22.30h. Preu: 18€ anticipada. 

-Dissabte 23 de desembre: Monòleg amb Toni Moog. A les 20.30h. Preu: 16€ anticipada. 

-Diumenge 31 de desembre: Gran festa de cap d’any amb DJ Pere i DJ Toni. A les 0.30h. Preu: 25€ anticipada amb una consumició, cava i neules. 

*Ioga & Relax. 9 i 30 de desembre de 10 a 12h a la Casa Irla (C/ Algavira, 65-59). Sessió de ioga i brunch saludable. Preu: 25€/persona. Cal inscripció prèvia. Per a més informació i inscripcions: 615 30 50 32 (Mireia) i 688 42 11 57 (Casa Irla). Organitza: Mirisab Yoga i Casa Irla.

*Christmas Market 2023. Dijous 7 de desembre. A l’hotel Alàbriga & Home Suites, carretera de Sant Pol 633. Entrada gratuïta. 

*Museu de la Joguina. El museu romandrà tancat per trasllat al número 12-14 de la mateixa Rambla. Més endavant es comunicarà la data d’inauguració del nou local.

Artícles relacionats

Últimes notícies