lunes, mayo 20, 2024

Inaugurada l’exposició que commemora els 20 anys de la creació del Consorci de les Vies Verdes

Aquest dissabte al migdia s’ha inaugurat l’exposició itinerant que serveix per commemorar els 20 anys de la creació del Consorci de les Vies Verdes. La mostra, ubicada al Parc Central de Sant Feliu de Guíxols, fa un recorregut per la transformació de les vies fèrries de la demarcació fins a convertir-se en les actuals Vies Verdes.

L’exposició consisteix en sis plafons de doble cara emmarcats amb ferro i muntats sobre una estructura de vies de tren reals. En ella, es mostra el procés de transformació de les antigues vies fèrries de Ripoll-Sant Joan de les Abadesses, Olot-Girona i Girona-Sant Feliu de Guíxols, en vies verdes per a vianants i ciclistes. També inclouen unes figures fetes amb acer corten. L’alcalde, Carles Motas, es mostra honorat que la nostra ciutat sigui la primera en acollir-la

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, destaca que aquesta celebració va més enllà dels 20 anys de la creació del Consorci.

Per la seva part, Àngel Planas, gerent del Consorci, ha fet un reconeixement a tothom qui ha fet possible la celebració d’aquesta efemèride gràcies al “llarg camí recorregut” en aquests anys.

L’exposició, que un cop acabi a Sant Feliu farà un recorregut pels municipis que formen part de les Vies Verdes, ha estat creada pel Consorci i la Diputació de Girona.

El Consorci de les Vies Verdes va néixer l’any 2003 després de la fusió de diversos consorcis i organismes que treballaven per la transformació de les plataformes ferroviàries que estaven en desús. Està format per la Diputació de Girona, 78 municipis amb vies verdes o altres traçats pedalables, i els cinc consells comarcals per on transcorren els diversos traçats.

Artícles relacionats

Concerts en viu i tapes dins Ganxotapes Primavera

Veure les propostes musicals aquí: https://www.instagram.com/p/C7B2DreqauY/?img_index=1 L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament...

Tossa s’ha adherit a «Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025»

Bon dia, Des de l'Àrea de Turisme i Promoció Econòmica...

PARLEM DE….. AQUESTES PROPERES ELECCIONS

Som convocats , com a ciutadans i ciutadanes ,...

Últimes notícies