jueves, septiembre 19, 2024

Assessoria Callicó, entrevista a Lluís Callicó, el seu propietari

Com neix l’assessoria? Quina història hi ha darrere?

L’assessoria neix a l’any 1974 en mans del meu germà Narcís Callicó, que era 12 anys més gran. En aquell moment jo només tenia 15 anys, però ja vaig començar a ajudar-lo a les tardes quan acabava l’institut i per vacances d’estiu, Nadal i Setmana Santa tot el dia.

Com ha sigut el camí fins a arribar on sou ara?

La veritat és que han passat els anys sense quasi adonar-nos-en, hem anat creixent any darrere any gràcies al boca a boca dels mateixos clients que han estat satisfets amb la nostra feina.

En quin moment decideixes posar la teva pròpia empresa? Quina és la teva trajectòria?

Des del començament el meu germà em va oferir portar l’empresa junts, i que fos jo el que m’anés traient els diferents estudis que necessitàvem per portar les diferents àrees que anaven creant, primer va ser el títol de Graduat Social, després el de Corredor d’assegurances, el d’Administració de Finques i per últim el d’Agent de la Propietat Immobiliària.

Com han canviat les coses d’aquell moment a ara?

Quan varen començar les obligacions de les empreses i autònoms en matèria fiscal i laboral eren molt més simples. Ha sigut amb el pas dels anys que cada vegada s’ha anat complicant més, creant-se nous impostos i més obligacions. Les obligacions d’ara no s’haurien pogut assumir amb el mateix personal per les eines de què disposàvem en aquell moment, perquè quan vàrem començar, només es feia servir la màquina d’escriure manual i més tard l’elèctrica i una calculadora. L’arribada de la informàtica i sobretot d’Internet ho ha revolucionat tot.

Quins serveis oferiu?

Tot el que un autònom o una petita i mitjana empresa pot necessitar en el seu dia a dia en temes laborals, fiscals, comptables, assegurances, etc. També el que pot necessitar qualsevol persona en el dia a dia com són declaracions de la renda, herències, canvis de nom de vehicles, assegurances de tota mena, etc.

Quins són els més demandats? I els que es valoren més que donen tranquil·litat a l’empresari?

Tot el referent a l’assessorament i gestió en temes laborals i fiscals per l’autònom i la petita i mitjana empresa, ja que tots volem tenir els mínims problemes amb les diferents administracions i aquí és on nosaltres intentem fer les coses de la millor manera possible, sempre mirant de fer estalviar el màxim als empresaris dins la legalitat.

Amb quin equip comptes, com us organitzeu?

Ara mateix som 9 persones en l’equip, tenim dues persones a l’àrea fiscal i mercantil, dues persones a l’àrea laboral, dues més al departament de comptabilitat, una al departament d’assegurances, una recepcionista i jo que soc el gerent.

Quins són els vostres principals clients?

Els autònoms i les petites i mitjanes empreses.

Quins consells podem donar a autònoms i emprenedors que comencen?

Que abans de començar es posin en mans d’una assessoria d’empreses perquè puguin conèixer tots els passos a seguir, a part de saber totes les obligacions legals en matèria fiscal, laboral i comptable.

Què és el que més preocupa als empresaris?

La incertesa política, econòmica i social, a més de la dificultat de trobar mà d’obra qualificada.

Com veus l’assessoria d’aquí a uns anys?

El futur de l’assessoria el veig amb molt bones perspectives, ja que cada vegada hi ha més tràmits que les empreses es veuen obligades a fer i que el petit empresari no pot assumir.

Artícles relacionats

Últimes notícies