jueves, febrero 29, 2024
InicioActualitatPresentació dels estudis sobre jaciments arqueològics i béns etnològics a Cassà de la Selva

Presentació dels estudis sobre jaciments arqueològics i béns etnològics a Cassà de la Selva

Date:

El dimecres 11 d’octubre a 2/4 de 8 de la tarda, a la sala de formació, situada al segon pis de can Trinxeria es presentaran dos estudis que es complementen: un sobre jaciments arqueològics i l’altre sobre béns etnològics que hi ha actualment a Cassà de la Selva.

Aquests dos estudis han estat encarregats per l’Ajuntament de Cassà de la Selva a l’historiador Xavier Niell i volen esdevenir el corpus del patrimoni a Cassà de la Selva.

El primer estudi consisteix en la revisió i actualització dels jaciments arqueològics que hi ha a Cassà i el segon és la creació d’un llistat dels béns etnològics a Cassà de la Selva.

D’aquesta manera els cassanencs tindran dos documents que serviran de base per a altres estudis i en els quals es podran comprovar no tan sols els llocs d’hàbitat antic a Cassà de la Selva, amb la localització de restes prehistòriques, iberes i romanes; sinó també com l’home ha transformat el paisatge per mitjà dels elements que hi ha construït per domesticar la natura: rescloses, aqüeductes, molins, mines d’aigua, rodets, túnels de desguàs, forns de rajols…

Artícles relacionats

La Policia Local deté a Platja d’Aro un home buscat per dos segrestos a Suïssa

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detingut un...

Amaral tornarà a actuar al Festival Porta Ferrada aquest 2024

El Festival Porta Ferrada continua anunciant artistes i grups...

ANUNCI DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols tramita el Pla...

Últimes notícies