jueves, febrero 29, 2024
InicioActualitatEl proper dissabte dia 23 de setembre a les 19 h presentem a la...

El proper dissabte dia 23 de setembre a les 19 h presentem a la Casa Irla el llibre «Anatomia del Deep State espanyol» de Damià del Clot.

Date:

DISSABTE 23 DE SETEMBRE A LES 19 h

 Anatomia del Deep State espanyol 

Damià del Clot

Quan Espanya perd les colònies d’ultramar, el 1898, l’exèrcit cau en el pou del desprestigi i ja no pot lluir gestes imperials, l’Estat es gira cap endins i fa bandera de la unitat. Inventa enemics, crea un marc jurídic d’excepció i forja institucions amb vocació repressora. El bé comú és substituït per la raó d’Estat, que és defensada, si convé, des dels angles morts del sistema. El franquisme ho accentua i la mort del dictador no ho atura, perquè les elits espanyoles es reciclen i continuen tenint el poder en una democràcia de baixa qualitat. D’aquesta manera, el marc jurídic queda en mans d’institucions receloses amb el sistema de drets i llibertats de la Constitució. Anatomia del Deep State espanyol descriu amb claredat aquest Estat dins de l’Estat, aliè al control democràtic, tolerat per unes elits d’origen franquista i que opera impunement al marge de la llei que diu defensar. Els assassinats de J. F. Kennedy i d’Aldo Moro, el Watergate i certes pràctiques de la Rússia de Putin també han estat explicades a partir de l’existència d’un poder que opera en la penombra de l’Estat. L’anomenada Operació Catalunya, el Catalangate i les declaracions de l’exministre Barrionuevo sobre els GAL i tot allò relacionat amb l’excomissari Villarejo acrediten l’existència d’unes clavegueres que en les seves actuacions no coneixen límits.

https://ancora.cat/2023/09/18/el-proper-dissabte-dia-23-de-setembre-a-les-19-h-presentem-a-la-casa-irla-el-llibre-anatomia-del-deep-state-espanyol-de-damia-del-clot/

Artícles relacionats

La Policia Local deté a Platja d’Aro un home buscat per dos segrestos a Suïssa

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detingut un...

Amaral tornarà a actuar al Festival Porta Ferrada aquest 2024

El Festival Porta Ferrada continua anunciant artistes i grups...

ANUNCI DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols tramita el Pla...

Últimes notícies