martes, junio 18, 2024

FestiSurf Costa Brava 2023

Los Peyotes, Los Tiki Phantoms, The Fuzillis i The Wave Chargers formen el cartell de l’11è FestiSurf Costa Brava. Serà el 23 de setembre a la sala Font del Ferro de Castell d’Aro. Programa ideal per acomiadar l’estiu per la porta gran.


Organitzat per l’Associació Arocinema amb el suport de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’entitat fa una aposta per acostar la cultura underground al municipi. L’últim gran festival de l’estiu canvia d’emplaçament sense renunciar al seu format de tota la vida ni a una línia artística que l’ha consolidat com una cita única en la seva espècie a casa nostra. FestiSurf Costa Brava celebrarà la seva onzena edició el 23 de setembre a la sala Font del Ferro de Castell d’Aro (el Baix Empordà), amb un cartell on les formes més tradicionals de la música surf conviuran amb registres perifèrics que van dels més frenètics ritmes de garatge fins al rock’n’roll instrumental amb accent del Pacific Northwest.

Destaca d’entrada la presència de Los Peyotes. Dues dècades i mitja de trajectòria i un repertori que beu de Sonics, Standells, Seeds, Fuzztones i Mysterians –també de Los Saicos, Los Shakers o Los Gatos-, han fet dels argentins uns referents de ple dret del rock de garatge més urgent i desacomplexat tant a l’Amèrica Llatina com en aquest costat de l’Atlàntic. Vindran a presentar el seu darrer treball, un «Vírgenes» (2022) on brillen amb força títols tan ben trobats com «Terrorista de la música» o «La gente es una mierda».

I de la gresca dels de Buenos Aires, a la d’uns vells coneguts de la casa com són The Fuzillis. Els londinencs tornaran a destil·lar a l’escenari del FestiSurf les més genuïnes essències del rock’n’roll que es facturava ara fa sis dècades al Pacific Northwest dels Estats Units –sí, el dels Wailers, els Frantics, els Ventures i companyia-. Presentaran el flamant «Grind a Go Go Volume 2» (2023), una quinzena de pistes gravades a cavall de Londres, Màlaga i Barcelona. Instrumentals que sonen tan frescos a hores d’ara com ho haurien fet l’estiu del 1962.

La dosi més pura d’instro surf la serviran enguany Los Tiki Phantoms i The Wave Chargers. Els primers, també vells coneguts del festival, porten gairebé dues dècades abanderant la causa de la música surf a casa nostra. Presentaran «El enigma del tiempo» (2022), i ho faran acabats de tornar d’una gira pels Estats Units. The Wave Chargers, des de París, són un dels noms a l’alça del gènere a l’altre costat dels Pirineus. Amb dos àlbums publicats i escenaris compartits amb gegants com els Flamin’ Groovies, es perfilen com la gran descoberta d’aquesta edició.

CONTACTE FESTIVAL – Àlex Boix · 649 289 494 · hola@arocinema.com

https://ancora.cat/2023/09/15/festisurf-costa-brava-2023/

Artícles relacionats

Arriba el Festival de Rumba i Música Catalana 2024 de Tossa

Es portarà a terme el cap de setmana del...

Fira del Conte de Sant Feliu de Guixols 2024

IX EXPLICA'M, FIRA DEL CONTE 2024- Un cap de setmana...

«Confeti» de Jordi Puntí.

El proper dissabte dia 15 de juny a les 19...

OPEN COSTA BRAVA SQUASH PROJECT 2024

El torneig es durà a terme a les instal·lacions...

Últimes notícies