lunes, septiembre 16, 2024

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols commemora novament la Diada Nacional de Catalunya

Com marca la tradició, ha començat amb l’acte institucional d’ofrena floral davant la tomba de Josep Irla i Bosch, qui fou president de la Generalitat i és enterrat al cementiri local. Hi havia representació del Govern de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament, i enguany hi era present la Subdelegació del Govern central.

Mentre es feia l’ofrena, l’Orquestra de Cambra de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols interpretava «El Cant dels Ocells».

Per part de les autoritats, en el seu torn de discursos, s’ha fet referència a diferents aspectes, des de la defensa de la llengua catalana, la crida a la unitat d’acció, al valor de Josep Irla en temps difícils i a reptes de futur. Han parlat, per aquest ordre, la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

L’acte ha finalitzat amb la Cantada conjunta de l’Himne Nacional de Catalunya.

Des de les 10 fins les 12 la Sala de Plens ha estat oberta per visitar la senyera de Rafael Patxot.

Posteriorment a les 11 del matí s’ha fet a l’Espai de la Sardana (als Jardins Juli Garreta) la cantada popular de l’Himne, així com un poema d’Enric Bosch i Viola titulat «A Gesòria», llegit per la regidora d’Esdeveniments Mireia Borrego, la lectura per part del regidor de Cultura Alexis Cubó del manifest institucional, precedit d’un minut de silenci en senyal de dol per les víctimes del terratrèmol del Marroc.

En nom de la comunitat marroquina de Sant Feliu, Samir El Onsri ha pronunciat unes emotives paraules per agrair les mostres de suport rebudes a Sant Feliu de Guíxols, i d’arreu.

Els actes han finalitzat amb una ofrena al bust del president Josep Irla a la Rambla Generalitat.

https://ancora.cat/2023/09/12/la-ciutat-de-sant-feliu-de-guixols-commemora-novament-la-diada-nacional-de-catalunya/

Artícles relacionats

Últimes notícies