viernes, octubre 4, 2024

MESSFG

Moviment d’Esquerres de Catalunya (MEScat) és un partit que té en el seu origen uns companys que venim d’opcions d’esquerra i de centre esquerra que militàvem en d’altres partits i que ha anat creixent i desenvolupant-se amb els anys amb molts companys (ara ja la majoria) que ens han volgut acompanyar però que no venen pròpiament d’enlloc.

Un partit progressista, catalanista i radicalment democràtic, defensor de les llibertats civils i polítiques dels pobles i dels drets de les persones.

MEScat és també un lloc de trobada per als que ens rebel·lem contra la repressió política, la guerra bruta, l’espionatge a l’adversari polític, els excessos policials, el lawfair judicial.,… i també contra els que diuen que les coses han de ser així i que res no pot canviar.

Ens aquestes eleccions la candidatura “MÉS SANT FELIU DE GUIXOLS-SOM MOVIMENT D’ESQUERRES DE CATALUNYA (MÉSSFG-somMEScat) s’ha proposat com objectiu oferir una alternativa i provocar el canvi en profunditat que necessita la nostra ciutat.

Ens reivindiquem doncs com l’alternativa real a TOTSxSFG. No aspirem a ser la ma dreta de`n Motas. Ni la ma dreta, ni la mà esquerra.

Perquè el nostre no és un projecte personal i megalòman, sinó la suma de 22.000 projectes personals, decidir a treballar per a que tothom pugui desenvolupar el seu projecte vital.

Nosaltres som la garantia que a la nostra ciutat hi haurà un canvi.

Portem anys veient que Sant Feliu de Guixols està estancada i que els projectes “estratègics” d’aquest govern són en realitat fugides cap a endavant que, malauradament no han solucionat temes importants i necessaris que afecten directament al dia a dia de les persones, o el comerç, o la mobilitat, o el turisme,…

De la crisi del COVID19 hauríem d’extreure que les polítiques assistencials enfocades a la gent gran són prioritàries, però també ho són pels joves o pel comerç, que s’ha de millorar i facilitar la mobilitat,…en definitiva posar l’accent en totes aquelles qüestions encaminades a millorar la qualitat de vida dels ganxons i les ganxones.

Sabem que el percentatge de persones que es llegeixen els programes dels partits, abans de votar, és molt baix i per lluitar mínimament contra això MÉS SANT FELIU DE GUIXOLS ha obert el seu pre-programa a la participació dels veïns i veïnes, per què les seves opinions i el que vulguin proposar ens importen, perquè és de justícia fer-ho i perquè creiem que la participació ciutadana és fonamental per governar bé la ciutat.

A continuació, “alguns” dels compromisos que formen part del nostre programa.

Per un SFG més just i equitatiu: Fer habitatge públic: generar al menys dues promocions d’habitatge públic municipal en aquest mandat… Millorar els serveis socials municipals… Lluitar contra la feminització de la pobresa… Impulsar i ampliar l’atenció domiciliària… Especial atenció als joves amb sales d’estudi ben equipades, ajuts per a la emancipació.. I per a la gent gran, promoure l’envelliment actiu i de qualitat; ampliar l’oferta de places residencials municipals i modernitzar-ne les instal·lacions….

Per un SFG més inclusiu i amb més oportunitats: Promoure la creació d’una Escola d’arts i oficis municipal. Ampliar el pressupost pel manteniment de les escoles…Impulsar campanyes per l’ús del català…Ampliar l’oferta d’educació en el lleure…Donar suport a les entitats i associacions culturals…Rehabilitar el Casino dels Nois, les naus catalogades al sector de Calasànz , l’escorxador i les Vetlladores…Crear la taula gastronòmica i celebrar els 30 anys del Peix Blau Ganxó…Ampliar el teatre auditori municipal…

Per un SFG més actiu i emprenedor: Crear un centre d’iniciatives turístiques…Recolzar el sector nàutic. Adoptar el compromís de sostenibilitat turística Biosphere…Promoure un turisme actiu basat en rutes de senderisme als peus de l’Ardenya i les Gavarres, cicloturisme, activitats nàutiques, recuperar el projecte de la Via Verda… Aparcament pel comerç : fer un aparcament soterrat al Passeig del Mar que connecti amb el que ja existeix a la Plaça del Mercat. Aprovar un Pla Estratègic de Subvencions al comerç local per acompanyar en la implantació i millora dels establiments…

Per un SfG més amable i sostenible : La cita prèvia serà un dret i no una obligació… Instal.lar escales mecàniques en punts estratègics i bicicletes elèctriques (guixolscleta) per superar els desnivells de la ciutat… El transport públic serà gratuït pels més joves i pels més grans…Dos parcs nous : Monticalvari i Les Bateries…Uns pista d’atletisme a Vilartagues….Ajudes per a la contractació d’energia verda i estalvi energètic i de l’aigua.. Millorar la neteja i la gestió dels residus….Pla director per preparar el bicentenari del Passeig del Mar, arranjar l’espai del Salvament i desenvolupar d’una vegada el sector del port i el seu entorn.

I per acabar, parlem del Thyssen!! . El govern de TOTSxSFG segueix impulsant un projecte de museu Thyssen que representa una agressió pel Monestir i tot el seu conjunt. Nosaltres recuperarem el projecte del museu Thyssen a l’antiga fàbrica de Can Serra Vicens, a la vegada que tornarem a creure i invertir en el conjunt monumental del Monestir, posant en valor les troballes fetes al seu entorn.

https://ancora.cat/2023/05/22/messfg/

Artícles relacionats

Últimes notícies