jueves, octubre 3, 2024

ACTIVITATS SANT FELIU DE GUÍXOLS  1 AL 31 DE MAIG DE 2023

Les activitats d’aquesta agenda poden ser modificades i/o presentar algun canvi. Per a consultes i actualitzacions consulteu: www.visitguixols.com i www.guixols.cat o al tel. 972 82 00 51 (Oficina de Turisme).

*Mercat municipal. Cada diumenge de 9 a 14h a la Plaça del Mercat i al Passeig Marítim.

*Ganxotapes Primavera 2023. Campanya gastronòmica de tapes. Fins al diumenge 28 de maig. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com

*Campanya gastronòmica de Peix Blau Ganxó. Del 20 de maig al 18 de juny. Informació dels restaurants participants a: www.visitguixols.com

*Setmana Internacional dels mercats: la cultura és al mercat. Del 12 al 28 de maig vine a gaudir de la música, l’art i la literatura al teu mercat. La Montdela t’apropa al Mercat gratuïtament tot el mes de maig.Per cada compra al Mercat cobert o diari, aconsegeuix 2 bitllets senzills. Sol·licita-ho als i les paradistes o al Bar Euro del Mercat o en el moment de compra. Vàlid de dimarts a dissabte. 

*Festival Porta Ferrada 2023: Per a informació i entrades, adreceu-vos a la web oficial del festival www.portaferrada.cat i/o al punt de venda oficial, Can Solés (C/ Sant Pere, 41). 

*Servei de Cangur. Dilluns i dimecres de 17 a 20h al Centre Cívic Vilartagues, plaça Salvador Espriu s/n, 1r planta, taller 3. Límit de 12 hores al mes. Aquest nou servei va adreçat a famílies amb infants de 3 a 10 anys empadronats al municipi de Sant Feliu de Guíxols. Compta amb l’acompanyament de professionals amb un aforament màxim de sis infants. Inscripcions: Presencials al Centre Cívic de Tueda, dimarts, dijous i divendres de 9 a 14h. Online: https://ciutadania.guixols.cat/cangutatge_fix

*Servei d’atenció integral a les persones LGBTI (SAI). Cal sol·licitar cita prèvia a: lgbti@guixols.cat o al telèfon 972 820101. Per a més informació i assessorament adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD). Centre Cívic Vilartagues, plaça Salvador Espriu 2-4. 

*Servei d’assessorament psicològic. Cal sol·licitar cita prèvia a: psicologic@guixols.cat o igualtat@guixols.cat o bé trucant al telèfon 972 820101. Organitza: SIAD. Per a més informació adreceu-vos al Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones. (SIAD). Al Centre Cívic Vilartagues 1er pis, a la plaça Salvador Espriu. 

 *Excursió a Barcelona: Visites guiades a la Sagrada Família i Casa Batlló, 6 de juny. Per als socis dels casals de gent gran. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

*Casals d’estiu: Inscripcions i informació: ciutadania.guixols.cat, presencials: Punt Jove (c/ Mall,61) de dilluns a divendres de 9 a 13h, tel. 972 327360 o casalsestiu@guixols.cat

Dijous 4 de maig

*Lab Empresarial: «Reinventar el negoci en l’era digital» impartit per Frank Fernández. De 15 a 17h a l’Aula de Formació Guíxols Desenvolupament.Formació gratuïta. Inscripcions a https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/84349-lab-empresarial–reinventar-el-negoci-en-l-era-digital

*Nit de folclore argentí i llatino-americà amb el concert de «Sabrina Banfi & Friends». Músics convidats: Gringo Polidori, Lucrecia Carrizo, Oscar Segura, Robert Sánchez, Sé Andújar, Lluis Ferreyra, Nico Aiziczon. A les 21h a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. Podeu reservar taula trucant al tel. 688 421 157. Gratuït. 

Divendres 5 de maig

*»Construir Història amb Memòria», dins del Programa Àngel Jiménez de memòria democràtic. És un projecte anual col·laboratiu del Museu d’Història i els alumnes de 4t ESO dels instituts de la ciutat i de la Vall d’Aro i de GES Centre de Formació d’adults. Activitats programades:

-Acte homenatge víctimes de Sant Feliu i de la Vall d’Aro als camps nazis. A les 10h al passeig marítim – monòlit Jardins Juli Garreta. Acte obert al públic general amb la participació de professors i alumnes participants del projecte. 

-Projecció de la pel·lícula d’animació «Josep» (2020) dirigida pel ninotaire Aurélien Forment «Aurel». La pel·lícula narra la vida del dibuixant i revolucionari Josep Bartolí durant la Guerra Cívil espanyola, desprès de la Segona Guerra Mundial i la seva relació amb la pintora mexicana Frida Kahlo. Presentació a càrrec de Sílvia Quer, directora de televisió i cinema catalana i Agustí Argelich, productor i director. A les 18h al Monestir, a la sala Abat Panyelles. Acte gratuït amb aforament limitat (90 persones). 

-Presentació dels treballs audiovisuals «Construir una història amb memòria». Presentació dels treballs audiovisuals fets pels alumnes de 4t d’ESO i l’Escola d’Adults de Sant Feliu de Guíxols (projecció de 15 minuts). Publicació dels vídeos al Youtube del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Acte gratuït amb aforament limitat (90 persones). A les 18h al Monestir, a la sala Abat Panyelles. Enllaç al Youtube del Museu: https://bit.ly/YoutubeMuseuSFG

Més informació: https://museu.guixols.cat/educatives/tempsdeguerres.php 

*Presentació i concert al voltant del músic i compositor Eduard Toldrà. Presentació dels llibres «Eduard Toldrà, músic…i més. Una miscel·lània», «Giravoltant al maig». Correspondència entre Eduard Toldrà, Manuel Clausells i Josep Carner» i «Festeig.Toldràenamorat i Capdevila també»de Manuel Capdevila i Font. Amb l’actuació de Tina Gorina, soprano i Stanislav Angelov, piano. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69). 

*Club de Lectura de Narrativa: Gent normal, de Sally Rooney. A càrrec de l’escriptor Toni Sala. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Sopar 50è aniversari del Club de Bàsquet Sant Feliu. A la carpa del Guíxols Arena. Més informació a la web: www.cbsantfeliu.com

Dissabte 6 de maig 

*Prova esportiva II Marxa Cicloturista La Nalita. De 10 a 10.30h aprox. per a les carreteres del municipi. Organitza: Club Ciclista Mortirolo.  

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Microcicles Mascanada6. Dansa Música La tempesta. Escoltant a Emahoy. A les 18 i 19h a l’Ermita de Sant Amanç. Preu socis 8€. No socis 10€. Més informació i venda d’entrades a https://www.mascanada6.com/microcicles

*Dos curtmetratges de Ramon Paytuvi «Mentida i embolics» i «Jugadors de cartes». Mentida i embolics, durada 44min, comèdia construïda sobre la invenció d’una mentida que la filla d’una família benestant s’inventa i l’explica als pares, imaginant-se que així, aconseguirà casar-se amb un amic atractiu que en prou feines coneix.  Jugadors de cartes, durada 9min, dos homes asseguts en una taula, concentrats, jugant una partida de cartes, comenten l’actual situació política del país. A les 19h a la Casa Irla (c/Algavira, 65-69).

Dissabte 6 i diumenge 7 de maig

Dissabte 6 de maig de 2023

De 09:00 a 13:00 al Guíxols Arena.

Diada per a la Mobilitat Segura

ACTIVITATS PER A INFANTS I JOVES

Circuit amb bicicletes, taller de dibuix i manualitats, passeig amb cotxe patrulla, primers auxilis, visita als patrulles dels diferents cossos policials, visita als vehicles de bombers, i diferents materials informatius.

Demostració de pràctiques de bombers, amb rescat a l’interior de vehicles.

Demostració de gossos policia amb diferents policies locals: Sant Feliu de Guíxols, Caldes de Malavella, Girona, Salt, Granollers, Lloret de Mar.

Demostració i informació de la normativa de Drons per part unitat «Dron Policia Local» de Sant Feliu de Guíxols.

Demostració de materials de rescat per part de Creu Roja i Protecció Civil.

Parada «Pels valents» merchandising, com a contribució i ajuda d’infants malalts de càncer.

Organitza: Unitat de Proximitat i Educació per a la Mobilitat Segura de la Policia Local Sant Feliu de Guíxols.

Col.labora: Mossos d’Esquadra, Bombers, Creu Roja, Guardia Civil, Policia Nacional, Protecció Civil, Nou so, Pels valents

*11a edició Cursa solidària Oxfam Intermón Trailwalker 2023. D’Olot a Sant Feliu de Guíxols seguint la ruta del carrilet, ruta de 100km, ruta de 50km i 10km. Arribada als Jardins Juli Garreta. amb nombrosos activitats complementàries per grans i petits Per a més informació i inscripcions a  la web: oxfamintermon.org/es/trailwalker.

Diumenge 7 de maig

*6a Festa de la gent gran. Dinar i ball amenitzat amb l’Orquestra La Chatta (Lorenzo) a l’envelat del Guíxols Arena.

Obertura de portes a les 13h. -Bus gratuït. L’hora aproximada de sortida des de la Plaça del Monestir serà a les 11.30 i fins a les 13h, amb el següent recorregut: Plaça del Monestir – c/ Mercè – ctra. Girona – Rambla Joan Bordàs – Av.Catalunya – Illeta Mossos Guíxols Arena – c/ Canigó – c/ Còrdova – c/ València – Av. Saragossa – Av. Canàries – c/ Hériz – c/ Indústria – ctra. Palamòs – Passeig del Mar – Av. Juli Garreta – Plaça Monestir. Horaris de tornada des del Guíxols Arena fins al Monestir. L’hora aproximada de sortida del Guíxols Arena serà a partir de les 18h i fins a les 19.30h, amb el següent recorregut: Guíxols Arena – c/ Canigó – c/ Còrdova – c/ València – av. Saragossa – av. Canàries – c/ Hériz – c/ Indústria – ctra. Palamós – Passeig del Mar – av. Juli Garreta – Plaça del Monestir – c/Mercè – Ctra. Girona – Rambla J. Bordàs – av. Catalunya – Guíxols Arena.

Dilluns 8 de maig

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitaran bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se.Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

Dimecres 10 de maig

*Taller de fotografia per a joves: Fotografia: relats preferits a Guíxols! Què et connecta amb el teu entorn? A través dels relats de la teva vida desenvoluparem un projecte fotogràfic que acabarà amb la creació d’un llibre que exposarem a la Biblioteca Pública. Per a joves de 14 a 30 anys. A càrrec de Maria Contreras, fotògrafa, i Ángeles G. Gordillo, artista. Inscripció prèvia a la Biblioteca. Gratuït. A les 17 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Aules Culturals: Tradicions i costums a casa nostra . A càrrec de Glòria Jara i Albertí, articulista i dinamitzadora cultural. A les 18h al centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda Gent Gran.

Dijous 11 de maig

*»Cantaescoles» Totes les escoles de primària cantaran tots junts la Cantata de la Princesa. A les 11h a Guíxols Arena. Durada: 40 minuts. Gratuït. Organitza: Escola de Música. 

Divendres 12 de maig

Acte d’atorgament de les Borses d’Estada Lingüística John Langdon-Davies (Escola Oficial d’Idiomes), al Monestir.

Se celebrarà el divendres 12 de maig, a les 18.00 h, a la Sala Abat Panyelles del Monestir.

L’acte comptarà amb una conferència sobre la figura de John Langdon-Davies a càrrec del Sr. Jordi Finestres Martínez.

Dissabte 13 de maig

*Guíxols Flors – 70è Concurs Exposició de plantes i flors. De 17 a 21h,a l’Antic Hospital. 

-A les 9.30h Sortida matinal de coneixement de plantes de l’entorn de Sant Feliu a càrrec del botànic Xavier Vinyes. Punt de trobada davant la Piscina Municipal. 

-Catifes de flors als carrers de la Rutlla i Verdaguer. 

Per a més informació i bases: www.guixols.cat/flors

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Taller d’alimentació cromàtica i presentació del llibre Tu vida en la mesa. Una terapia gastronómica de Josep Pont i El Teu Turisme.D’11h a 12.30h a l’espai polivalent del Mercat Cobert Municipal.Taller gratuït. Inscripcions a activitateconomica@guixols.cat o trucant al 972 82 06 46. 

*Club de lectura feminista: L’astrònoma i l’escriptor de Rosa Maria Gil i Tort. Comentarà el llibre Rosa Maria Gil, autora de l’assaig. A les 12h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Dia Internacional dels Museus 2023, a l’Antic Hospital. Acte gratuït i obert al públic general. Aquest any s’organitza entorn a la temàtica de museus, sostenibilitat i benestar. Es proposen una sèrie de píndoles del benestar per celebrar aquesta jornada, coincidint amb la Nit dels Museus.

-A les 12h Píndola gastronòmica. Taller i tastet amb la nutricionista Sònia Vilà. Claus per a receptes saludables i sostenibles amb productes de quilòmetre zero. 

-A les 18h Píndola cultural. Visita comentada a l’exposició «Antoni Campaña». L’endemà de la retirada: Portbou 1939″. A càrrec de Miquel Serrano, historiador i conservador del Museu Memorial de l’Exili (MUME). 

-A les 19h Píndola musical. Concert i pica-pica al pati de l’Antic Hospital. 

Ampliació dels horaris del Museu: D’11 a 13h i de 17 a 21h. Jornada en col·laboració amb l’Associació d’Amics del Museu. Ampliació dels horaris del Museu: D’11 a 13h i de 17 a 21h. 

Més informació: https://bit.ly/DIM2023SFG. Organitza: Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. 

*Vermut musical amb Biutysoul. De 12.30 a 13.30h al Bar Euro del Mercat.

*Taula rodona: present i futur del Ridaura. Amb la participació de Gemma Batllori, biòloga i Màster Universitari de Paisatgisme i paisatgista a l’Estudi Martí Franch Arquitectura del Paisatge (Girona), Jaume Ramot García, naturalista i president del Grup de Natura Sterna, Joan Vicente Rufí, professor del departament de Geografia de la UDG, regidor d’urbanisme de Sant Feliu de Guíxols (2007-2022). Moderador: David Segarra Mediavila, biòleg, regidor de Medi Ambient de Santa Cristina d’Aro (2019-2023). A les 19h al Casino del Nois. Activitat gratuïta i oberta a tothom. Cal inscripció prèvia a info@ardenya.cat Organitza: Ardenya Patrimoni i Natura. 

*Microcicles Mascanada6. Música P.A.R.S.A. Versions de rock. A les 22h a l’Ermita de Sant Amanç. Preu socis 8€. No socis 10€. Més informació i venda d’entrades a https://www.mascanada6.com/microcicles

Diumenge 14 de maig

*Campionat de Karate. De 8.30 a 15h al Pavelló de la Corxera. Activitat gratuïta per al públic assistent. Organitza: Club Dojo Sant Feliu. 

*Guíxols Flors – 70è Concurs Exposició de plantes i flors. D’11 a 14h al pati de l’ Antic Hospital. Per a més informació i bases: www.guixols.cat/flors

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 15 de maig

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitaran bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se.Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

Dimecres 17 de maig

*Dia contra la LGBTIfòbia. Lectura de Manifest Institucional. A les 12h a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament. Organitza: SIAD. 

*Taller de fotografia per a joves: Fotografia: relats preferits a Guíxols! Què et connecta amb el teu entorn? A través dels relats de la teva vida desenvoluparem un projecte fotogràfic que acabarà amb la creació d’un llibre que exposarem a la Biblioteca Pública. Per a joves de 14 a 30 anys. A càrrec de Maria Contreras, fotògrafa, i Ángeles G. Gordillo, artista. Inscripció prèvia a la Biblioteca. Gratuït. A les 17 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 19 de maig

*»Com començar un nou projecte sense por» impartit per Cesc Quilez. De 17h a 20h a l’Aula de Formació Guíxols Desenvolupament.Formació gratuïta. Inscripcions a https://www.ddgi.cat/formacioenxarxa/public/curs/84422-com-comencar-un-nou-projecte-sense-por

*Cicle Gaudí – Cinema: Vasil (drama). Direcció: Avelina Prat. Original en castellà. Durada: 93 min. A les 21h a la Sala Abat Panyelles al Monestir (plaça Monestir s/n). Entrada general 4,50€, club Vanguardia 2×1, socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya 3€ i amb el carnet jove 3€. Per a més informació i venda d’entrades a www.guixols.cat/cinema i a través www.codetickets.com. Organitza: Acadèmia de Cinema en català, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

Dissabte 20 de maig

*Presentació de la campanya gastronòmica del Peix Blau: Tastets de peix blau a preus populars dels diferents establiments participants. Taller infantil relacionat amb el Peix Blau. A les 11h a La Rambla.  

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*Taller «Cuinem des del punt de vista nutricional» de Montse Maruny i Bar Euro del Mercat. D’11h a 12.30h al Bar Euro del Mercat.Taller gratuït. Inscripcions a activitateconomica@guixols.cat o trucant al 972 82 06 46. 

*XXXIII Triatló Sprint Sant Feliu de Guíxols. Natació (750m dins de la badia de Sant Feliu), ciclisme (circuit d’anada i tornada per la carretera de Tossa fins a Rosamar, 18km) i cursa a peu (dues voltes a un circuit pel passeig de Sant Feliu, 5km). Horaris: 14h recollida de dorsals i xips, 14.30h obertura del box i control de material. Tots els participants han d’entrar el material en aquesta hora. A les 16h SORTIDA. La sortida estarà programada per la Federació en funció del grup d’edat i sexes. Al passeig de Sant Feliu, zona Rius i Calvet. Totes les inscripcions s’han de fer a través de la pàgina web de la federació catalana de triatló, abans del dia 18 de maig 2023. Per a més informació: www.clubaquaticxaloc.cat, info@clubaquatic.cat. Organitza: Aquàtic Club Xaloc. 

*Fira de vins d’Empordà. De 17 a 21h, al carrer Sant Ramon. Organitza: Ca l’Angel. 

Diumenge 21 de maig

*Viatge a «La Mancha»: La Ruta del Quijote. Del 21 al 26 de maig. Per als socis del Casal Gent Gran Salvador Espriu. 

*Excursió a la Serra del Corb. Senderisme. Les Preses, Xenacs, Puig Rodó, Serra del Corb, Sant Martí in Sant Miquel del Corb, Les Preses. Sortida a les 8h. Arribada a les 18h. Donació 10€. Més informació: obertmontclar@gmail.com Organitza: Centre Excursionisme Obert Montclar.

*Microcicles Mascanada6. Taller Bioconstrucció. Construeix la teva tova com es feia «antes», per CocuArts. A les 11h a l’Ermita de Sant Amanç. Preu socis 6€. No socis 8€. Més informació i venda d’entrades a https://www.mascanada6.com/microcicles

*62è Aplec de Pedralta:

Activitats a Pedralta

-A les 12h 47è Concurs de l’allioli. (Inscripcions a partir de les 11 h.) 62è Concurs de rams i conjunts de flors boscanes.

Activitats a Santa Escolàstica:

-A les 16 h Festa infantil amb Jordi Tonietti. Tot seguit xocolatada popular.

-A les 17.30 h Havaneres i cançó de taverna amb La Taverna del Xatrac. Hi haurà cremat per a tothom.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Del dilluns 22 al divendres 26 de maig

*Setmana de macroconcerts. A càrrec dels alumnes de l’Escola de Música. A les 18h i a les 19.30h. A l’Escola de Música. Durada: 40 minuts. Gratuït. Organitza: Escola de Música. 

Dilluns 22 de maig

*Viatges: Vaixells i Gastronomia (Cañones del Júcar, Albufera, Benifallet, Delta d’Ebre, Vall d’Uxo). Del 22 al 26 de maig per als socis dels casals de gent gran. Organitza: Casal Tueda Gent Gran. 

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitaran bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se.Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

Dimecres 24 de maig

*Taller de fotografia per a joves: Fotografia: relats preferits a Guíxols! Què et connecta amb el teu entorn? A través dels relats de la teva vida desenvoluparem un projecte fotogràfic que acabarà amb la creació d’un llibre que exposarem a la Biblioteca Pública. Per a joves de 14 a 30 anys. A càrrec de Maria Contreras, fotògrafa, i Ángeles G. Gordillo, artista. Inscripció prèvia a la Biblioteca. Gratuït. A les 17 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Aules Culturals: Els Deserts del Món. A càrrec de Kilian Víndel, astrònom de l’observatori astronòmic de Mas Mitjà a la Vall d’en Bas. A les 18h al Centre Cívic Tueda. Organitza: Casal Tueda Gent Gran.

*Club de lectura: Llegir el Teatre. Els temps i els Conway de J.B. Priestley. Ens endinsem en la vida d’una família adinerada durant el període d’entreguerres. L’autor ens mostra com els membres d’aquesta família anglesa amb grans expectatives acabaran sense aconseguir cap d’aquestes aspiracions. A càrrec d’Elena Avellaneda Noguera, bibliotecària. A les 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader.

Dijous 25 de maig

*Cine-Filo: Cómo ser John Malkovich de Spike Jonze. Posterior diàleg amb Joan Canimas i Brugué, doctor en filosofia, professor a la UdG, Coordinador científic de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psico-educativa i Sòcio-sanitària. A les 17 h a la Sala Abat Panyelles del Monestir de Sant Feliu de Guíxols. Organitza: Departament de Socials de l’Institut Sant Feliu i Biblioteca Pública.

*Book Club: The Midnight Library, de Matt Haig. A càrrec de Dawn Keltie. A les 19.30 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Divendres 26 de maig

*36è Aplec de la Sardana: Gran concert amb la cobla La Principal de La Bisbal. A les 21h a la sala de festes Las Vegas. Entrada gratuïta amb taquilla inversa. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana. 

Dissabte 27 de maig

*Obertura Ermita de Sant Elm. Es podrà visitar dissabtes d’11 a 14h. Al mateix temps, s’obrirà l’estatge social, per prendre un cafè o beure un refresc, fullejar els àlbums amb fotos dels casaments i esdeveniments més importants dels 30 anys de l’Associació. Si us vau casar a l’Ermita de Sant Elm, feu-nos arribar una foto. Si només en teniu una, farem una còpia i l’original us el retornem. Qualsevol suggeriment o queixa, podeu adreçar-vos al nostre correu electrònic: amicsermita1993@gmail.com. Organitza: Els Amics Ermita i Paratges de Sant Elm.

*»Contes per obrir la gana». D’11h a 12h a l’espai polivalent del Mercat Cobert Municipal.Activitat gratuïta i sense inscripció prèvia. Organitza: Àrea d’Economia Local. 

*Hora del conte: Animalets. Sessió de contes dedicada als més petits de la casa amb tot un seguit d’històries protagonitzades per animalets: Cargols, girafes, lleons i micos faran entendre als més petits que veritablement han nascut per llegir! A càrrec de Joan de Boer. A partir de 3 anys. A les 12h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

*Microcicles Mascanada6. Música Duo Reyner-Vila. Vespre de lírica. A les 19h a l’Ermita de Sant Amanç. Preu socis 8€. No socis 10€. Més informació i venda d’entrades a https://www.mascanada6.com/microcicles

Diumenge 28 de maig

*36è Aplec de la Sardana: Amb les cobles La Principal de la Bisbal, Sant Jordi i Ciutat de Girona. A les 10.30h i a les 16.30h. A l’Espai de la Sardana als Jardins Juli Garreta. Entrada gratuïta. En cas de mal temps es farà a l’Agglotap, c/Rufo. Organitza: Agrupació Amics de la Sardana. 

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal Tueda Gent Gran.

*Ball amb música en viu. A les 18h al Casal de Gent Gran Salvador Espriu.

Dilluns 29 de maig

*Dinamització del parc urbà de salut: Caminades i/o sessions d’activitat física per l’entorn natural i urbà del municipi, dirigides per professionals experts. Activitat gratuïta i oberta a tothom. A les 16h al parc urbà de salut Miquel Murlà. Cal inscripció prèvia. Es facilitaran bastons de marxa nòrdica. Es recomana portar roba i calçat còmodes i aigua per hidratar-se.Per a més informació de l’activitat i inscripcions podeu contactar amb: Estela Gómez – egomez@itinerarisiparcsdesalut.cat –Tel. 677028414.

Dimecres 31 de maig 

*Taller de fotografia per a joves: Fotografia: relats preferits a Guíxols! Què et connecta amb el teu entorn? A través dels relats de la teva vida desenvoluparem un projecte fotogràfic que acabarà amb la creació d’un llibre que exposarem a la Biblioteca Pública. Per a joves de 14 a 30 anys. A càrrec de Maria Contreras, fotògrafa, i Ángeles G. Gordillo, artista. Inscripció prèvia a la Biblioteca. Gratuït. A les 17 h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

CURSOS

Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

Dilluns

*Conversa en francès. De 16 a 17h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Júlia Martinetto. 

Dimecres 

*Conversa en anglès. Grup 1 : de 10.30h a 11.30h;Grup 2 : d’11.30h a 12.30h. A la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Dawn Keltie. i més informació: 972324057 o biblioteca@guixols.cat.

Divendres

*Conversa en alemany. De 17.30 a 19h a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. A càrrec de Pilar Fernández. Inscripcions i més informació: 972324057 o biblioteca@guixols.cat

UNED sènior

Cursos segon quadrimestre:

*Música i pintura: Connexions entre les arts. A càrrec de Laia Pijoan, títol superior de música i llicenciada en Història de l’Art. Veurem com la música i la pintura s’interrelacionen al llarg de la Història de l’Art. Connectarem els sentits a través d’exemples musicals i pictòrics, amb activitats pràctiques, audicions i l’anàlisi d’obres que ens ajudaran a descobrir els nexes d’ambdós llenguatges artístics. Per a majors de 50 anys. Horari: divendres de 15 a 17h a l’auditori de l’Escola de Música. Preu: 50€. Més informació: UNED Sant Feliu de Guíxols. C/ Pecher, 7-19 (Casa Palet), tel. 972 82 08 10, c/e: educacio@guixols.cat

*L’òpera per dins. A càrrec de Tina Gorina Faz, cantant d’òpera, títol superior de cant i màster en Gestió Cultural. En aquest curs descobriràs, de la mà d’una cantant d’aquest gènere, la part menys visible però imprescindible d’un dels espectacles artístics més complets. Per a majors de 50 anys. Horari: dijous de 17 a 19h a la Casa Palet. Preu: 50€. Més informació: UNED Sant Feliu de Guíxols. C/ Pecher, 7-19 (Casa Palet), tel. 972 82 08 10, email: educacio@guixols.cat

Casals

*Activitats del curs 2022/2023:

Casal Tueda Gent Gran: Gimnàstica de manteniment, ioga, ioga terapèutic, taller de memòria, conversa en anglès, informàtica, català, taller de pintura, patchwork, manualitats, coral i nou curs: classes de francès (dimarts de 17 a 18h). Informació i inscripcions: despatx del Casal de dilluns a divendres de 10.30 a 13h. Centre Cívic Tueda: C/ Gravina, 39-42. Tel. 972 821310/ 972 821058, info@casaltueda.cat

Casal Gent Gran Salvador Espriu: Ioga, manualitats i vestits de paper, taller de memòria, coral, pintura, country, gimnàstica de manteniment. Classes de Sevillanes (dilluns de 18 a 19h i divendres de 19 a 20h) i ioga amb cadira (dilluns i divendres d’11.30 a 12.30h). Informació i inscripcions: Despatx del casal de la gent gran Salvador Espriu al Centre Cívic Vilartagues: els dilluns i els dijous d’11 a 13h. Tel. 972 821897 i 972 820101, casalespriu@gmail.com 

EXPOSICIONS:

*Exposició interactiva d’imatges històriques del mercat. Tot el mes de maig a l’espai polivalent del Mercat cobert. Amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. 

*Exposició d’Art Visió i consciència de Matt Denegrevaught. Fins al 28 de maig a la Casa Irla, c/ Algavira 65-69. Inauguració: dissabte 1 d’abril a les 19h. 

*Exposició Un refugi de llibres. Fins al 30 de juny a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit. L’exposició homenatja la mostra internacional de Literatura Infantil i Juvenil (LIJ) que va organitzar Jella Lepman a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial per ajudar els infants i joves desposseïts de tot. 

*Exposició «Antoni Campaña. L’Endemà de la retirada: Portbou 1939». Exposició itinerant. Del 13 de maig al 17 de setembre. A l’Antic Hospital. Més informació: https://bit.ly/campanyaSFG

Entrada lliure. Horaris:de dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h, diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat.

*Exposició Has quedat ben retratat. Dels treballs de plàstica dels tallers d’història. Fins a al 7 de maig a la Capella de l’Antic Hospital. Organitza: Museu d’Història amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal. 

*Exposició Ricard Mur. Vilartagues. Fins al 18 de juny a la plaça Salvador Espriu. 

*Exposició (per determinar). Al Racó de l’Art del Casal Gent Gran Salvador Espriu. 

*Espai del rellotge. A la Cambra de Comerç (passeig del Mar, 40, baixos). Horaris: De dilluns a divendres de 9 a 13h. Cita prèvia al telèfon 620 213 395. Tardes de dilluns a dissabte de 17 a 20h. Preu entrada: 5,00€.

MUSEU D’HISTÒRIA – MONESTIR

Guíxols. Eines i creences. Una exposició sobre la cultura ibera a la nostra ciutat – Planta 1

El Monestir i la vila. La progressiva formació de la vila a l’entorn del monestir benedictí- Planta 1

Torre del Fum i Porta Ferrada. Dos espais patrimonials i un mirador privilegiat – Planta 1

Horaris: Fins al 28 de maig. Obertura només caps de setmana i festius: Dissabtes d’11 a 13h i de 17 a 19h, diumenges i festius d’11 a 14h. A partir del mes de juny, només s’obrirà amb visites concertades. 

ANTIC HOSPITAL 

De dimarts a dissabte d’11 a 13h i de 17 a 19h. Diumenges i festius d’11 a 14h. Dilluns tancat.

ALTRES ACTIVITATS A SANT FELIU DE GUÍXOLS

*Taller de sabó natural. A càrrec de Olively.6 de maig, a les 11h a la Casa Trachsler. Preu: 35€. Inscripcions: elteuturisme@gmail.com, tel. 679 544 968, www.elteuturisme.cat

*Taller de ceràmica. A càrrec de Arete de l’Empordà. 21 de maig, a les 10h a la Casa Trachsler. Preu: 70€. Inscripcions: elteuturisme@gmail.com, tel. 679 544 968, www.elteuturisme.cat

*Alimentació conscient. A càrrec de Josep Pont. 28 de maig, a les 11h a la Casa Trachsler. Preu: 50€. Inscripcions: elteuturisme@gmail.com, tel. 679 544 968, www.elteuturisme.cat

*Las Vegas. 60 Aniversari. 7 de maig Big Blue. 13 de maig Gyoza+Purple Sauce. 20 de maig Los Niños Jesús. 21 de maig The Electric Alley. 27 de maig The Wires Tribut AC/DC. Es poden consultar i comprar les entrades de tots els espectacles programats en motiu de la celebració dels 60 anys a : www.salalasvegas.com Més informació a info@salalasvegas.com C/ Cristòfol Colom, 11 de Sant Feliu de Guíxols.  

*Nit de Salsa i batxata. Cada divendres a partir de les 23h a la Sala de Festes Las Vegas. Preu: 10€ (amb consumició inclosa).

*Ball amb DJ Toni i DJ Pere. Cada diumenge a partir de les 18h a la Sala de Festes Las Vegas. Preu: 10€ (amb consumició inclosa). 

Per a més informació i/o entrades: www.salalasvegas.com.

https://ancora.cat/2023/05/02/activitats-sant-feliu-de-guixols-1-al-31-de-maig-de-2023/

Artícles relacionats

Últimes notícies