jueves, octubre 3, 2024

Entrevista a Xavi Bonillo, constructor

Quan comences a treballar pel teu compte?

Aquest any ha fet 10 anys. Vaig inaugurar l’empresa el gener de 2013. La crisi em va colpir fortament, com a la immensa majoria, i em vaig decidir aventurar a muntar aquesta empresa.

Quines són les vostres especialitats com a empresa?

Principalment, reformes de tot tipus, tant integrals com parcials, en el ram de la pelleteria. Ens movem per la zona, Llagostera, Sta. Cristina, St. Feliu, Platja d’Aro, etc.,  inclús Girona ciutat, tot i que a algun client de segona residència,  els hem fet i els hi fem treballs a les seves cases habituals a Barcelona.

T’agrada la feina que fas?

Si, molt. Tot i que jo vinc del ram de l’hostaleria, ja fa 25 anys que vaig entrar en el món de la construcció.

Quan i qui et va ensenyar l’ofici?

L’empresa era de St. Feliu de Guíxols, ECOMAUR, però la persona que em va ensenyar tot el que sé era de Llagostera. Es deia Miquel Vilà, un professional completíssim que em va fer veure tots els secrets d’aquesta feina.

Quines són les reformes més demandades actualment?

Principalment reformes integrals. Es a dir, cuines, banys, terrasses… La gent gran demana molt darrerament canviar les banyeres per plats de dutxa, per motius obvis. També fem reformes de façanes. En definitiva, habitatges completes.

Quin són els vostres principals clients?

Principalment gent de segona residencia i comunitats de veïns, tot i que lògicament també gent de la nostra ciutat. Evidentment, estem oberts a tothom en el nostre radi de treball.

Què és el que la gent més valora de la vostra feina?

Són vàries coses: la serietat, la professionalitat i el tracte personal. Compta que tenim fidelitzats clients de fa 25 anys que cada cop que necessiten reformar quelcom compten a cegues amb el nostres serveis. Això es un motiu d’orgull, òbviament, que ens fa posar més èmfasi en la nostra feina.

Quants treballadors sou i com us organitzeu?

Varien una mica entre 3 i 5. De vegades comptem amb la col·laboració de companys del ram. Penseu que una reforma sencera de qualsevol habitatge comporta la participació d’altres  professionals industrials del sector: Paletes, pintors, fusters, instal·ladors d’aluminis… S’han de coordinar totes aquestes funcions molt bé, perquè un va darrere l’altre. S’ha de fer equip.

Per poder gaudir de tot el contingut de l’article.

SUBSCRIU-TE

https://ancora.cat/2023/03/07/entrevista-a-xavi-bonillo-constructor/

Artícles relacionats

Últimes notícies