miércoles, octubre 2, 2024

Restaurant els Tinars, entrevista a Elena Gascons, cap de sala i Marc Gascons

Tinars és la convivència perfecta entre tradició i modernitat, la cuina
d’ahir, d’avui i de demà; l’obsessió mantinguda en el temps per la
màxima qualitat. Els productes de proximitat i de temporada són
l’essència de la nostra cuina

En quin moment decideixes Marc, la teva dedicació?

Decideixo dedicar-me a la Gastronomia un cop inicio els estudis a l’Escola d’Hostaleria i allà descobreixo la passió per la gastronomia Catalana, el bon menjar, els productes del territori i l’Univers que envolta aquest món. Avui ets un referent a la cuina amb una estrella Michelin amb els Tinars.

Com aconsegueixes que vagin de bracet tradició i modernitat?

La nostra Font d’inspiració son les arrels de la ́ gastronomia catalana, la tradició i el territori, a partir d’aquí aprenem noves tècniques, creem la nostra línia de cuina i anem adaptant idees i coneixements amb aquestes noves tècniques i nous plantejaments.

 Tenir més coneixements en gastronomia ens fa més exigents avui?

Segur que si, això e ́ s bo per avançar, millorar i evolucionar, ́ sempre que l’exigència sigui mesurada i lògica. Quins aliments no poden faltar a la teva cuina? A la nostra cuina no pot faltar mai l’oli d’oliva verge extra, l’all, la ceba, el romaní, però sobretot els productes de temporada segons l’estació en què estem. Els Tinars sempre està disposat a ajudar a tothom amb fires i mercats, actes benèfics, formacions, ponències…

En quines iniciatives ha participat des dels Tinars?

Totes les iniciatives que hem pogut, des d’àpats benèfics i solidaris, cursos i formacions per nens, amateurs, professionals, ponències en congressos, fires i mercats, àpats a quatre mans amb altres cuiners …

Com es viu Nadal per part del cuiner creador?

Es una època intensa de feina però, també molt divertida, re ́ – cuperant receptes tradicionals nadalenques, capons farcits, canelons, escudelles, aquests plats de festes per estar amb família i gaudir d’una bona taula. Quines novetats presentaràs per aquests dies? Preparem aquests plats tradicionals com hem dit, però també uns aperitius més divertits i frescos de llamàntols …..

Per poder gaudir de tot el contingut de l’article.

SUBSCRIU-TE

https://cambrastfeliu.com/product/subscripcio-anual

https://ancora.cat/2022/12/12/restaurant-els-tinars-entrevista-a-elena-gascons-cap-de-sala-i-marc-gascons/

Artícles relacionats

Últimes notícies