miércoles, octubre 2, 2024

Restaurant Les Dunes: Entrevista a Ylonka van Veenendaal, la seva directora

El seu nom ve d’una de les poques dunes de sorra que es poden trobar
en la Costa Brava. Aquestes famoses dunes estan en la bella platja de
Sant Pol a Sant Feliu de Guíxols

Què hi trobem en el restaurant Les Dunes?
Un ambient familiar i acollidor amb una cuina mediterrània i
internacional i un servei de proximitat.
Quan es crea i des de quan el dirigeixes?
Des de 1963 així que l’any que ve farem 60 anys. Jo hi porto
des de 1993 i com a directora, fa uns 15 anys.
‘’L’Hotel De Gouden Leeuw és el primer hotel de Van der Valk ‘’

Quan neix Van der Valk quants establiments té?
El grup es diu realment Van der Valk. L’Hotel De Gouden Leeuw
és el primer hotel de Van der Valk. La història de l’empresa familiar comença amb el moment en què Nicolaas Van der Valk compra la granja De Gouden Leeuw. Aquí és on va començar tot.
Quins van ser els inicis del grup?
El 1862 el treballador agrícola Nicolaas va comprar De Gouden
Leeuw, una granja amb una sala de munyir, per 4210 florins en una
subhasta. Es va casar amb la filla del granger Amalia i junts van
tenir ni més ni menys que 14 fills. Després que lamentablement
morís prematurament, Nicolaas no es va rendir per molt de temps
i es va tornar a casar amb la seva majordoma, Elisabeth. Coneixia
a Elisabeth des d’abans, perquè la va cuidar quan era un bebè com un ‘treball secundari’. Així que hi havia una gran diferència d’edat,
però això no va molestar a Nicolaas. Amb el seu nou amor va aconseguir altres 10 fills. En total, Nicolaas va tenir 24 fills!
Per a alimentar aquelles boques, va vendre llet als ciutadans de
Voorschoten. La sala de munyir va funcionar bé, però no va rendir
prou. A Nicolaas se li va ocórrer la idea de transformar De Gouden
Leeuw en un cafè i va obtenir el permís del municipi. El cafè estava situat en Veurseweg, el concorregut carrer de connexió entre
Leiden i la Haia. Els grangers que portaven les seves vaques al mercat anaven a prendre cafè a la cafeteria. Va arribar a estar molt
ocupat: a principis del segle XX, De Gouden Leeuw era un nom familiar en Voorschoten i els seus voltants. Aquí va començar tot.
Després de la mort de Nicolaas, l’hereva Elisabeth, l’esposa de
Nicolaas, va administrar la granja juntament amb la seva germana
fins que va decidir vendre l’empresa al seu fill menor, Martinus,
per 12.000 florins. Va ampliar el cafè amb, entre altres coses, un
parc infantil i una carnisseria. En 1921, Martinus es va casar amb
Rie i junts van tenir 12 fills.
Fent un gran salt, a mitjan dècada de 1980, el grup ja s’havia
fet molt més gran. Es van realitzar moltes compres noves i es van
dur a terme importants renovacions en les sucursals existents. En
aquell moment, el grup comptava amb 27 sucursals en el seu propi
país, servia aproximadament dotze milions de menjars a l’any i la
seva facturació superava amb escreix els 200 milions de florins …………

Per poder gaudir de tot el contingut de l’article.

https://ancora.cat/2022/12/09/restaurant-les-dunes-entrevista-a-ylonka-van-veenendaal-la-seva-directora/

Artícles relacionats

Últimes notícies