miércoles, octubre 2, 2024

Extraordinari Concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en el centenari del Cançoner Popular de Catalunya

Amb el Teatre Auditori Narcís Masferrer ple fins a la totalitat, el 19 de novembre de 2022 es va celebrar a Sant Feliu el concert del Cor de Cambra del Palau de la Música, dirigit per Xavier Puig.

Un concert vibrant i extraordinari, que transportava a la mateixa ànima i ambient de les cançons populars catalanes recollides per encàrrec del mecenes guixolenc Rafael Patxot als anys vint del segle XX.

El concert va reseguir música recollida en tots els territoris de parla catalana, amb una selecció acurada, amb arranjaments i versions que han realitzat músics i compositors actuals.

Ara fa 100 anys, el mecenes de Sant Feliu de Guíxols, Rafael Patxot, va proposar a les entitats especialitzades en estudis folklòrics un projecte anomenat «Obra del Cançoner Popular de Catalunya». L’objectiu era promoure la cerca i recollida de la música popular catalana en un cançoner.

El concert comptava amb obres arranjades per a cor i tres instruments, per compositors com Feliu Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig i Vivancos. També encarregades a sis compositors joves: Campmany, Gomila/Vallès, Guzmán-Bonet, Ollé, Pintó o Arnau Tordera.

https://ancora.cat/2022/11/21/extraordinari-concert-del-cor-de-cambra-del-palau-de-la-musica-catalana-en-el-centenari-del-canconer-popular-de-catalunya/

Artícles relacionats

Últimes notícies