jueves, noviembre 28, 2024

La Cambra amb la setmana de la Internacionalització

El president de La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch, va participar de l’acte principal que es va celebrar a Barcelona amb l’objectiu de promoure la internacionalització del teixit empresarial català. La Setmana de la Internacionalització ha arribat a la 29 edició. En aquesta ocasió s’ha convertit també en el punt de trobada entre tots els agents publico-privats del país que donen suport a l’empresa catalana en els seus processos d’expansió a l’estranger. L’objectiu és sumar esforços entre la Generalitat, mitjançant ACCIÓ, les cambres, les associacions, i entitats catalanes per enfortir el suport a l’empresa en els seus processos de sortida a l’exterior.

L’impacte de la Internacionalització a l’economia catalana

La internacionalització s’ha consolidat com el principal motor de l’economia catalana. De fet, segons ACCIÓ, les exportacions catalanes suposarien el 33% del PIB del país (2021), un percentatge superior al de països com Dinamarca, Suècia, Portugal o Finlàndia. És un dels principals actius de la nostra economia i una de les característiques del teixit empresarial català i el principal motor que ha impulsat la competitivitat del país en els últims anys.
Tot i la pandèmia, les exportacions catalanes van créixer un 21,5% el 2021 i van assolir els 80.538 milions d’euros, la xifra més alta de la sèrie històrica. Així, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger s’han recuperat amb un creixement del 9% respecte el 2019. Aquest 2022, en un escenari de complexitat econòmica i inestabilitat a escala global, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han mantingut el seu ritme de creixement amb un augment del 17,2% el primer semestre de l’any.

Som en una nova globalització? Tots aquests fenòmens canviaran el món tal i com el coneixem ara? Són disrupcions passatgeres o és l’inici d’un nou ordre mundial? Com s’han de preparar les empreses per seguir buscant oportunitats de negoci al món? Com ha canviat la logística?

El teixit empresarial català està fent front a alguns dels reptes més rellevants dels últims anys. El canvi en la manera de fer negocis al món que ha provocat la pandèmia, el trencament de les cadenes de valor global, la crisi d’aprovisionament, l’augment dels preus de les matèries primes i del transport marítim, la inflació, l’emergència climàtica i les tensions geopolítiques internacionals són alguns dels riscos que poden dificultar la sortida a l’exterior de les empreses catalanes.

https://ancora.cat/2022/10/21/la-cambra-amb-la-setmana-de-la-internacionalitzacio/

Artícles relacionats

Últimes notícies