martes, octubre 1, 2024

Diada Nacional de Catalunya

Sant Feliu de Guíxols ha celebrat una nova Diada Nacional de Catalunya encapçalant, com és habitual, els actes gironins d’aquesta celebració.

Ben puntuals, a les nou del matí, l’homenatge institucional ha portat les administracions al cementiri municipal, davant la tomba del president a l’exili Josep Irla. S’hi han congregat la delegació del Govern de la Generalitat (encapçalada per Laia Cañigueral), la Diputació de Girona (amb el president Miquel Noguer), el Consell Comarcal del Baix Empordà (amb el seu president Joan M. Loureiro) i el mateix Ajuntament, amb l’alcalde Carles Motas.

L’Orquestra de Cambra de l’Escola de Música ha interpretat dues peces, el Cant dels Ocells i els Segadors. cantat conjuntament amb la resta de participants.

Com a novetat, la tradicional lectura del manifest no s’ha fet a les immediacions de l’Ajuntament, sinó que s’ha optat per anar a l’Hort del Rector (monestir) perquè aquest diumenge era jornada de mercat. Allà, s’ha fet lectura del Manifest de l’Associació Catalana de Municipis, junt amb una composició poètica de Joana Raspall. Al recinte Aïna Hidalgo ha procedit a interpretar els Segadors, en versió gralla, i els presents han pogut fer l’acompanyament.

També estava oberta la Sala de Plens, on els visitants han pogut gaudir de jornada de portes obertes, per veure la Senyera de Rafael Patxot.

Com és habitual en la programació institucional de l’Onze de Setembre, s’ha dipositat un ram de flors al bust del president Irla (a la Rambla de la Generalitat)

https://ancora.cat/2022/09/12/diada-nacional-de-catalunya/

Artícles relacionats

Últimes notícies