sábado, septiembre 21, 2024

AGRUPACIÓ D’AMICS DE LA SARDANA DE S.F.G.

Presidenta:  Sra. Dolors Puig

Tesorera i Comissària Capital: Sra. Laura Aiguaviva

  • OBJECTIUS
    Sóc la presidenta des del 2011, tot i que l’agrupació es va constituir el 22 de novembre de 1959, el que ens fa una de les agrupacions sardanistes mes antigues de Catalunya. Podem dir que, fora de Barcelona ciutat, no hi ha camp altre població que programi tants esdeveniments com fem a Sant Feliu de Guíxols.
  • QUANTITAT D’ASSOCIATS

Estem al voltant dels 400, i cada any pel 22 de novembre fem la Diada del Soci, amb concert i  vernissatge (excepte els dos anys de pandèmia) que acostumem a fer al teatre. La nostra quota es molt assequible, i mes si la comparem amb altres localitats

  • COM US HA AFECTAT LA PANDÈMIA?

Aquest 2020 ens tocava ser CAPITAL DE LA SARDANA. Això anava des de mitjans de març fins a mitjans de març de 2021. Ho teníem tot programat, un bon nombre d’actes relacionats:  concerts, ballades, exposicions, concursos, cursets per mainada i adults, taules rodones, diverses publicacions…  i una setmana abans quan ja ho teníem tot a punt va esclatar la pandèmia. Havíem estat aquell cap de setmana a Perpinyà a recollir el testimoni i amb tot preparat ho vàrem haver d’aturar de cop.

Tot i així, vàrem intentar fer tot el possible per mantenir els contractes amb els músics, ja no com a capital anual, sinó com a agrupació, ja que els músics varen ser un dels col·lectius més castigats amb la pandèmia, i al menys varen poder actuar i cobrar en les audicions que vàrem poder organitzar, i sempre amb les normes sanitàries de cada moment.

Algunes programacions les vàrem haver de desestimar depenent la situació de pandèmia.

Al mes de juny, vàrem fer un concert al col·legi de l’Estació,  respectant les mesures de seguretat, amb Colla Gegantera, perquè també St. Feliu era VILA GEGANTERA el mateix 2020. Desprès d’això, la Confederació Sardanista de Catalunya va decidir que ho seríem aquest 2021 al no haver-ho poder sigut l’any anterior.

A canvi també, s’ha de dir que la pandèmia ens ha portat un major nombre de visitants, tant per ballar com per escoltar-la.

Tenim la immensa sort de comptar amb en Joan Teixidor, tot un crack a l’hora de programar concerts i la gent es va acostumar a venir-les a escoltar. Això ens va fer haver de posar cadires, una cosa que mai s’ha fet en les ballades sardanistes, però ara els oïdors s’han incrementat.

Concerts imprescindibles, com el d’en Juli Garreta, el vàrem haver de re-programar fins a 4 cops, concursos que son obligatoris sent capital, es van re-programar fins a 3 cops al pavelló, el que fa que ens sigui un desgast important, però ens hem sentit agraïts pel propi públic.

  • HEU REBUT ALGUN TIPUS D’AJUT?

Per part de l’Ajuntament hem tingut un pressupost exclusiu per la Capital de la Sardana i tots els mitjans que hem necessitat per portar a terme els actes, tant personals com tècnics com pels espais on hem fet les programacions. Una subvenció per part de la Generalitat també per ser Capital, a justificar.

I també  un ajut per part de la Diputació de Girona en motiu del Còvid per l’aplec i per alguns actes ( tant per les actuacions com per serveis tècnics que vam necessitar ) corresponents al  2020. Aquesta darrera  perquè vàrem ser de les poquíssimes poblacions que vàrem fer alguna cosa, ja que moltes no varen poder programar res.

Abans de les restriccions veníem tortells a les ballades i a final de temporada teníem per una ballada mes, o per encarregar una sardana nova.

  • QUINES SON LES VOSTRES NECESSITATS?

La única cosa seria un espai tancat polivalent, principalment pels dies de fred o mal temps. Tenim la seu al Casino La Constància. Hem demanat al nomenclàtor de l’Ajuntament posar un nom relacionat amb les sardanes a l’espai dels Jardins Juli Garreta on ballem, actualment no te un nom específic, i des de l’Ajuntament ens hna respós molt favorablement.

Com a agrupació fem activitats tots els mesos de l’any, i no estaria gens malament trobar algun patrocinador per aquestes activitats.

  • ALGUNA REFLEXIÓ FINAL?

Amb la puja d’assistents a les nostres programacions, hem de dir que la gent de Sant Feliu ha respost molt favorablement a tots els actes amb una molt bona assistència i també les persones vingudes d´altres contrades que aprofiten per passar el cap de setmana a la nostra ciutat. Segurament amb la Covid no han estat tants com podrien haver estat. Tot hi aquest handicap,  ha augmentat la presència de forasters a St. Feliu. Això ens fa estar molt agraïts, i més encara en aquesta situació de pandèmia. Per nosaltres ha estat un esforç enorme, però la gent ens ha respost meravellosament.

https://ancora.cat/2022/02/03/agrupacio-damics-de-la-sardana-de-s-f-g/

Artícles relacionats

Últimes notícies