martes, octubre 22, 2024

“Estimats amics: Ruta Josep Pla a Sant Feliu de Guíxols”

Es tracta d’una ruta literària en la qual es parlarà de les relacions que va tenir amb diverses personalitats rellevants de la ciutat, i que descriu el nostre Sant Feliu des de diverses perspectives: històrica, paisatgística i etnogràfica.

El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i La Fundació Josep Pla coprodueixen la proposta “Estimats amics: Ruta Josep Pla a Sant Feliu de Guíxols”.

Es tracta d’una ruta literària que repassa els indrets més significatius de la relació de Josep Pla amb Sant Feliu a través dels seus textos, que es farà el proper dissabte 13 de juliol a les 6 de la tarda.

La seva literatura parla de les relacions que va tenir amb diverses personalitats rellevants de la ciutat.

A pocs quilòmetres de la seva vila natal, Palafrugell, Josep Pla va conèixer i descriure literàriament el nostre Sant Feliu de Guíxols des de diverses perspectives: històrica, paisatgística o etnogràfica, i en va retratar alguns personatges il·lustres. D’aquesta manera, la perspicàcia de la mirada de Pla sobre el paisatge i la gent, així com la plasticitat i varietat de registres de la seva prosa, ofereix un retrat particular i suggeridor de les diverses facetes de la realitat guixolenca.

Així ho explica Francesc Montero, director de la Fundació Josep Pla.

Vertebrada a través de la relació amb algunes figures destacades amb qui va mantenir relació i amistat, com Juli Garreta, Rafel Patxot, Marià Vinyes i, especialment, Gaziel, i completada amb la seva singular mirada literària sobre els racons i paisatges significatius de la vila, la Ruta Josep Pla a Sant Feliu de Guíxols permet redescobrir la riquesa i varietat paisatgística, patrimonial i humana de Sant Feliu de Guíxols de la mà de la literatura del millor prosista de la literatura catalana del segle XX.

El preu de l’entrada és de 9€ la general, i de 5€ amb descompte, pels Amics del Museu d’Història, els Socis de la Fundació Josep Pla, Jubilats, Estudiants i Carnet Jove.

La durada aproximada de la ruta és de 2 hores.

L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia presencialment a la recepció de l’Antic Hospital, per telèfon al 972 821 575, o bé correu electrònic a activitatsmuseu@guixols.cat

Artícles relacionats

Agenda d’activitats novembre Biblioteca Octavi Viader

Agenda novembre 2024 EXÀMENS D’ACTIC: La Biblioteca és un centre...

ACOMIADAR A LES GERMANES VEDRUNES DE VILARTAGUES

He llegit a l’Àncora en paper d’aquest mes d’octubre...

Dissabte 21 de setembre es distingirà Josep López de Lerma ‘Fill predilecte de Sant Feliu de Guíxols’

L'Ajuntament nomenarà al senyor Josep López de Lerma 'Fill predilecte de...

Últimes notícies