viernes, octubre 18, 2024

Activitats infantils d’estiu a la Biblioteca Octavi Viader

La Biblioteca Octavi Viader ha programat tot un seguit d’activitats d’estiu pensades per a famílies i joves.

Aquest estiu, des de la Biblioteca Octavi Viader de Sant Feliu de Guíxols, s’han programat una sèrie d’activitats per a famílies i joves, són propostes relacionades amb la lectura, els contes i la ficció digital.

Per començar, hi haurà quatre “Hores del Conte” diferents, per a infants i les seves famílies. Es faran dues al juliol, dimarts 9 i dimarts 23, i dues a l’agost, dimarts 6 i dimarts 20. Aquestes activitats estan totes programades a les 18 h al Pati del Museu d’Història (Antic Hospital). Els contes proposats són “Bibliòfilus” de Ruskus patruskus, “Invents” de la Cia Sola Teatre, «Contes de terra, mar i aire» de la Cia minúscula i els «Contes mullats, salats i esquitxats» de la Cia Alma i la mar de contes.

A més a més, la Biblioteca s’adhereix a dos Concursos de Lectura durant els mesos d’estiu, per una banda, els infants d’entre 7 i 12 anys, podran venir a buscar el seu “Quadern lector d’estiu CLER”, on els hi seran proposades unes lectures amb activitats relacionades amb el canvi climàtic i el què podem fer per aturar-lo; i, per altra banda, també tenim el “Carnet de viatge lector” titulat “Guanyem un estiu lector”, de la Fundació Bofill, per a nens i nenes de 3r, 4t i 5è de primària, amb una proposta i activitats de 10 lectures lliures. La participació es podrà fer fins el 7 de setembre amb inscripció prèvia a la Biblioteca. Dels dos concursos, la Biblioteca de Sant Feliu de Guíxols farà el dissabte 14 de setembre una entrega d’obsequis pels participants i el sorteig d’un premi local gentilesa de l’associació La Xarxa Guíxols de teatre familiar.

També s’ha preparat per aquest estiu un Laboratori de Ficció Digital, a càrrec de Lucas Ramada, investigador en literatura i ficció digital infantil i juvenil, que partirà de la idea que els videojocs són ficció, i amb ells pretenem conèixer nous llenguatges literaris i artístics per aprofundir en el món gamer. Aquesta és una activitat gratuïta per a nois i noies de 12 a 16 anys, cal inscripció prèvia: https://forms.gle/gtRxP1qjSPLthUyu5. El taller és de 3 dies: 15, 22 i 29 de juliol de 17 h a 18.30 h.

Per cloure la temporada d’estiu, la primera setmana de setembre, es durà a terme a la Biblioteca, un escape room adreçat a famílies amb infants de 8 a 12 anys.

Us esperem a totes i tots a la nostra Biblioteca!

Artícles relacionats

Últimes notícies