martes, junio 18, 2024

EXPOSAR UNA QUEIXA COM A CIUTADANA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

Si us plau permeteu-me emmarcar aquest meu escrit tot recordant la Declaració de l’Home i del Ciutadà del 1789

 l’article 5:  “ La societat té dret a demanar a tots els agents comptes de la seva administració”

  En ser antiga col·laboradora d’Àncora se me va proposar manifestar el meu parer o queixa sobre alguna qüestió que tingui a veure amb la nostra ciutat, Sant Feliu de Guíxols. I la veritat és que sí tinc una queixa a manifestar, la que em sento abandonada a la meva ciutat.

   Ara, tot seguit, correspon plantejar la pregunta: Què vull dir en manifestar que em sento abandonada a la meva ciutat, Sant Feliu de Guíxols? Doncs bé que sembla que jo no sigui d’aquesta ciutat , que no sigui una ciutadana de Sant Feliu de Guíxols, malgrat que en aquests moments jo tinc 62 anys i sempre he estat empadronada a Sant Feliu i he viscut a Sant Feliu, ara sembla que jo no sigui de Sant Feliu de Guíxols.

   Si m’és permès m’agradaria fer una mica de memòria. La meva primera escola des de pàrvuls fins acabar l’EGB ( Ensenyament General Bàsic ) ha estat el Col·legi de les Missioneres del Cor de Maria del c. de la Creu.Desprès vaig estudiar el BUP ( Batxillerat Unificat Polivalent) i el COU ( Curs Orientació Universitària ) a l’Institut IB SANT ELM . Tota la meva escolarització la he fet a Sant Feliu.I no només m’he format a Sant Feliu sinó que en acabar els meus estudis universitaris a la UB ( Universitat de Barcelona ) , ja que sóc llicenciada en grau en Filosofia per aquesta Universitat, he impartit docència en els 2 centres públics de grau mitjà de la nostra ciutat en diferents períodes i  són els següents:

1er període- Vaig impartir docència com a professora de Religió contractada pel Bisbat de Gironaa l’antiga Formació Professional cita llavors a l’edifici de les vetlladores els cursos: 1986-1987, 1987-1988 i una part de l’inici del curs 1988-1989

2n període- Vaig impartir docència com a professora de Filosofia a l’INS SANT ELM els cursos : 2004-2005, 2005-2006, i 2006-2007

3er període- He impartit docència com a Catedràtica de Filosofia amb plaça definitiva , en propietat a l’INS SANT FELIU , on es va instal·lar la Formació Professional en deixar l’edifici de les vetlladores, els cursos: 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014,2014-2015,2015-2016,2016-2017,2017-2018,2018-2019,2019-2020,2020-2021,curs que em vaig jubilar. Un total de 12 cursos ,els meus 12 darrers anys com a docent.

Aquests 3 períodes sumen un total de 17 anys i escaig de cursos impartint docència en els 2 centres d’ensenyament públic de grau mitjà de Sant Feliu de Guíxols la meva /nostra ciutat. Cal afegir que també vaig impartir docència en el nostre entorn proper com és el cas a Castell-Platja d’Aro a l’INS RIDAURA on vaig impartir docència els cursos : 1999-2000,2000-2001, 2001-2002, 2002-2003,2003-2004 i 2007-2008, 2008-2009. Un total de 7 cursos.

 Un total de 17 cursos a Sant Feliu + 7 cursos a Castell-Platja d’ Aro que sumen 24 cursos , 24 anys treballant com a docent en l’ensenyament de grau mitjà a Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’ Aro, la nostra zona. També he impartit docència en altres centres d’ensenyament públic de grau mitjà a la província de Girona , com ara Sant Antoni de Calonge, Roses, Sta. Coloma de Farners, Palamós i Cassà de la Selva.

I malgrat aquests 24 anys de tasca professional realitzats a Sant Feliu i a Castell-Platja d’Aro , ara resulta que sembla que jo no sóc de Sant Feliu, ni he impartit mai classes a Sant Feliu i fins i tot sóc analfabeta. I no només sembla que jo no he fet mai res de res sinó que fins i tot aquests darrers mesos tinc problemes per poder fer el meu dia a dia i estar connectada amb el món i el que hi passa.

   Comencem pel fet que no rebo cap informació ni publicació de l’ Ajuntament de Sant Feliu. No rebo ni la revista Guíxols que es reparteix a tot Sant Feliu gratuïtament per tal que tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu podem estar informats/des. Jo no la rebo de fa molt temps. Ni he rebut tampoc les bosses que l’Ajuntament ha repartit gratuïtament a totes les cases amb dibuixos d’edificis i llocs emblemàtics de Sant Feliu. No rebo res de res del que reparteix l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Sembla com si molestés a l’Ajuntament d’aquesta ciutat.

   Posats a enraonar d’”agents de la nostra societat”, tal com diu a l’article 5è de la Declaració de l’Home i del Ciutadà a l’inici de l’escrit , denunciar que no rebo tot el meu correu postal ni les notificacions i rebuts de les companyies de llum i gas. Que pateixo un tracte de clar menyspreu vers la meva persona a l’entitat bancària Caixabank a la sucursal de Sant Feliu, fet que he denunciat com a client a la pròpia entitat , ja que tots tenim el dret de denunciar , si hi ha motiu.

   Hi ha moltes queixes a fer sí del tracte poc correcte que rebo , de fa un temps ençà, en aquesta la meva/ la nostra ciutat, Sant Feliu de Guíxols. Sembla com si algú o alguns s’hagin oblidat dels Drets Humans, del dret a preservar la dignitat humana de la persona pel qual s’ha lluitat de manera clara des de la Revolució Francesa el 1789 i que ja van quedar reflectits en la Declaració de l’Home i del Ciutadà amb el qual he iniciat aquest escrit citant l’article 5 de la mateixa i que pels quals tanta gent ha lluitat fins a arribar a redactar la DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS el 1948 i que fa espant de veure amb quina facilitat són trepitjats.

   Per acabar desitjo citar al filòsof John Stuart Mill que en el seu llibre Sobre la llibertat  diu: 

“ Tot  allò que sufoca la individualitat , sigui quin sigui el nom que se li doni, és despotisme.”

Carme Frigola i Fabra

Catedràtica jubilada de filosofia a l’INS SANT FELIU de Sant Feliu de Guíxols

Artícles relacionats

Arriba el Festival de Rumba i Música Catalana 2024 de Tossa

Es portarà a terme el cap de setmana del...

Fira del Conte de Sant Feliu de Guixols 2024

IX EXPLICA'M, FIRA DEL CONTE 2024- Un cap de setmana...

«Confeti» de Jordi Puntí.

El proper dissabte dia 15 de juny a les 19...

OPEN COSTA BRAVA SQUASH PROJECT 2024

El torneig es durà a terme a les instal·lacions...

Últimes notícies