martes, junio 18, 2024

Entrega dels 58ns Premis Literaris de Cassà de la Selva

Aquest vespre s’ha celebrat l’entrega de la 58a edició dels Premis Literaris, que inclouen els premis Correlletres, que aquest any han tingut més de 400 inscrits,  els premis Manel Tolosà i Joan Codolà i els premis al Concurs de Punts de Llibre.

Enguany s’ha estrenat un nou format del premi Joan Codolà, «Lletres per a ser cantades» que estava obert a participants de 14 a 18 anys tant de Cassà com de fora del municipi. 

Durant els premis, s’ha recordat la figura d’Àngel Guimerà, en el centenari de la seva mort, amb la representació d’una escena de Terra Baixa, amb un Manelic interpretat per l’actor,  Robert Vall-Llosera. També s’ha recordat al poeta Vicent Andrés Estellés en el centenari del seu naixement, amb uns versos recitats per en Martí Vallès.

La regidora de Cultura Popular, Esther Domínguez, ha fet entrega dels premis del 21è Concurs de Punts de Llibre, que aquest any estava dedicat al 20è aniversari dels Correcurts de la MACCA. 

Els guanyadors i guanyadores han estat:

Categoria Cicle Inicial

Accèssit: Nora Garangou Fernández

Guanyadora:  Ingrid Cañadas Vidal

Categoria Cicle Mitjà

Accèssit:  Anna Vendrell Dragomir i Arlet Pi Johé 

Guanyador: Jon Luque Llinàs

Categoria Cicle Superior

Accèssit: Anna Teixidó Ferrufino i Clàudia Moyano Canela

Aina Moncadas Noguer

Categoria Batxillerat

Accèssit: Paula Puig Ledesma

Categoria Adults

Guanyador: Francesc Sala Cateura

El regidor de Cultura, Joan Casabó, ha recordat l’origen dels Premis Literaris de Cassà, creats per la Colla Excursionista l’any 1967 amb la finalitat de promoure la cultura i la llengua catalanes, també ha reivindicat l’ús del català avui en dia, per evitar que desaparegui i ha celebrat la nova modalitat del premi «Lletres per a ser cantades» que en aquesta primera edició va comptar amb la col·laboració de Lildami.

Els guanyadors i guanyadores dels Premis Manel Tolosà són:

Categoria 5è

Guanyadora:Thaïs Sánchez Armet  «La moixaina a la Lluna»  

Menció: Valentina Delgado Tarragona  «La Joana i la moixaineta» 

Categoria 6è

Guanyadora: Aina Moncadas Noguer «La plaça de les Moixaines»

Menció: Cora Sala Gruart «Torna-m’ho a explicar»

Els guanyadors dels Premis Joan Codolà de «Lletres per a ser cantades» són: Jan Cañigueral i Manel Coris, amb una proposta que tracta sobre el racisme.

Finalment s’ha fet entrega dels premis Correlletres de narrativa i poesia, enguany la paraula clau del concurs era «Estornic».

En el cas del Correlletres de narrativa, guardonat amb 300€ i la publicació al diari digital de cultura Núvol, la guanyadora ha estat l’Aina Rite Deprius, amb el relat «Sota Llei» en el que ha presentat una història amb humor sobre la prohibició de fer «estornics» en un país imaginari.

En Xavier Carbó Canyigueral, nebot d’en Xavier Carbó Maymí ha dedicat unes paraules als participants, recordant uns versos de Joan Maragall, per fer l’entrega del premi Correlletres de poesia «Xavier Carbó». La guanyadora ha estat l’Andrea Ambatlle, que va presentar un poema amb una rítmica molt marcada i molt original.

L’acte ha acabat amb unes paraules de l’alcalde, Pau Presas, d’agraïment cap al jurat, els centres educatius i les àrees de Cultura i Biblioteca, organitzadores dels premis. També ha celebrat la gran participació dels Premis Literaris i la contribució que aquests fan a la cultura i la llengua catalanes al nostre municipi.

Artícles relacionats

Arriba el Festival de Rumba i Música Catalana 2024 de Tossa

Es portarà a terme el cap de setmana del...

Fira del Conte de Sant Feliu de Guixols 2024

IX EXPLICA'M, FIRA DEL CONTE 2024- Un cap de setmana...

«Confeti» de Jordi Puntí.

El proper dissabte dia 15 de juny a les 19...

OPEN COSTA BRAVA SQUASH PROJECT 2024

El torneig es durà a terme a les instal·lacions...

Últimes notícies