martes, junio 18, 2024
No menu items!

Vicepresidenta Vilagrà: «Amb la flexibilització de les mesures sobre piscines del Pla de sequera garantirem refugis climàtics per tota la ciutadania»

Des de Sant Martí Vell (Girona), la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha explicat que amb la flexibilització de les mesures sobre piscines anunciades pel Govern ahir mateix, «es garantirà a la ciutadania poder comptar amb refugis climàtics durant els mesos d’estiu». Tal com contemplava el Pla de sequera aprovat, totes les piscines haurien de romandre tancades durant els mesos d’estiu, exceptuant aquelles destinades a l’activitat escolar o federada, o aquelles que fan ús d’aigua dessalinitzada. Però amb el canvi aprovat pel Govern, se n’obriran algunes per tal que es converteixin en refugis climàtics. Vilagrà ha explicat que la decisió de determinar quines piscines públiques o privades són refugis climàtics per la ciutadania i quines no, estarà en mans dels ajuntaments «ja que són qui més coneixement tenen de la situació», i ha afegit que aquesta decisió «ha estat consensuada en tot moment amb els ajuntaments».

Per altra banda, la vicepresidenta també ha anunciat que el Govern posarà a disposició de tots els ajuntaments un pla de sequera estàndard que es podran descarregar des del web de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Fins ara, tots els municipis de més de 20.000 habitants estaven obligats a comptar amb un pla de sequera validat per l’ACA, mentre que els de menys de 20.000, no. «Amb aquest canvi, garantim que tots els municipis comptin amb un pla de sequera, independentment del seu nombre d’habitants, i així, facilitem la vida als ajuntaments»,ha dit Vilagrà.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern també ha tingut unes paraules per la recent aprovació de l’Estatut de Municipis Rurals de Catalunya, «un punt d’inflexió que portarà canvis en el model de governança de tots els municipis rurals». Vilagrà ha explicat que el repartiment desigual de la població a Catalunya, obliga a prendre mesures per afavorir el repoblament de les zones rurals. «Durant molt de temps, aquests municipis rurals no han tingut l’atenció que es mereixen i per això, des del Govern ho vam convertir en una de les prioritats de la legislatura», ha dit. Amb l’aplicació d’aquest nou marc legal, que es preveu aprovar durant la pròxima legislatura, es donaran incentius en àmbits com l’habitatge, l’economia o l’activitat laboral, entre d’altres. Així mateix, tal com ha explicat Vilagrà, «a partir de la seva aprovació, totes les lleis que s’impulsin al Parlament hauran de comptar amb una mirada rural per avaluar-ne el seu impacte».

Durant els últims mesos, la vicepresidenta del Govern ha recorregut totes les vegueries de Catalunya per conèixer la situació real que viuen els municipis de menys de 2.000 habitants i explicar de quina manera impactaria l’aplicació de l’estatut a la vida de la seva població. Una feina que ha fet de manera compartida i consensuada amb les entitats municipalistes de qui Vilagrà n’ha destacat «el seu compromís i implicació» per tirar endavant aquesta llei.

Per la seva banda, la delegada territorial del Govern a Girona, Laia Cañigueral Olivé, ha destacat la implicació del Govern en el món local «per tal de garantir-ne els drets igual que la resta de la ciutadania que viu a les grans ciutats». Durant la seva intervenció, Cañigueral ha destacat algunes de les mesures que el Govern ha desplegat als municipis rurals al llarg dels últims mesos com la implementació d’oficines bancàries mòbils, la creació d’un complement econòmic pel personal sanitari de l’àmbit rural o bé convocatòries específiques de cultura i esport.

  1. Els ajuntaments tindran la capacitat de decidir quines piscines són considerades refugis climàtics
  2. El Govern posa a disposició de tots els ajuntaments de Catalunya un pla de sequera estàndard que es podran descarregar al web de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

Artícles relacionats

Arriba el Festival de Rumba i Música Catalana 2024 de Tossa

Es portarà a terme el cap de setmana del...

Fira del Conte de Sant Feliu de Guixols 2024

IX EXPLICA'M, FIRA DEL CONTE 2024- Un cap de setmana...

«Confeti» de Jordi Puntí.

El proper dissabte dia 15 de juny a les 19...

OPEN COSTA BRAVA SQUASH PROJECT 2024

El torneig es durà a terme a les instal·lacions...

Últimes notícies