viernes, septiembre 27, 2024

El SOC obre dues línies d’ajuts per fomentar la contractació de més de 7.000 joves

Són ajuts a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys durant un any i a jornada completa.

En total s’hi destinaran 125 milions d’euros que, segons les estimacions del Departament d’Empresa i Treball, permetran la contractació de més de 7.000 joves. La meitat del pressupost (62,5 milions d’euros) s’utilitzarà per subvencionar contractes en pràctiques per a joves amb titulació, mentre que la resta servirà per subvencionar contractes laborals. En aquest sentit, el SOC oferirà a les empreses, autònoms i cooperatives de treball associat un ajut de 17.684 euros per cada jove contractat un any a jornada completa.

Els requisits per ser contractat dins d’aquests programes són tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació no ocupat. En el cas dels contractes de treball en pràctiques, cal complir els requisits que exigeix aquesta modalitat contractual, segons ha detallat aquest dijous el Departament d’Empresa i Treball en un comunicat. Pel que fa a les empreses, el nombre de contractes subvencionats no pot ser superior a cinc ni superar el 50% de la plantilla de l’entitat contractant. En aquells casos en què una persona física o jurídica tingui fins a una persona contractada, la subvenció es podrà sol·licitar únicament per a un contracte. Les empreses i autònoms interessats poden presentar les sol·licituds a partir d’aquest divendres 31 de desembre i fins al 31 de març de 2022 a través de l’espai ‘Tràmits’ de la seu electrònica de la Generalitat o bé a través del Canal Empresa, buscant ‘Foment de l’ocupació i la contractació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya’ en el cercador de tràmits.

Ajudes de fins a 216 milions d’euros. Les dues convocatòries obertes aquesta setmana formen part d’un paquet d’ajudes de 216 milions d’euros i que tenen com a objectiu impulsar polítiques actives d’ocupació adreçades únicament a persones joves.

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es tracta d’una inversió “rècord que té un enorme retorn”. “Cada jove que rep una bona formació ocupacional i que aconsegueix un lloc de treball digne és un èxit que reforça el teixit empresarial i reverteix en la millora de la nostra societat”, ha expressat. Les mesures de suport a l’ocupació s’engloben en el pla de xoc per a l’ocupació, un pla que disposa de 917 milions d’euros i que se centra a ajudar els col·lectius més vulnerables –dones, joves i majors de 52 anys- a trobar feina després de la crisi de la covid-19. La Generalitat atorgarà a les empreses una subvenció de 17.684 euros per cada jove contractat un any a jornada completa.

https://ancora.cat/2022/01/21/el-soc-obre-dues-linies-dajuts-per-fomentar-la-contractacio-de-mes-de-7-000-joves/

Artícles relacionats

Últimes notícies