- Publicitat -
Inici Actualitat El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys...

El pregó de la Festa Major de Cassà recorda els vint anys d’història del Centre Cultural Sala Galà

Ara fa un mes que el Centre Cultural Sala Galà va celebrar el 20è aniversari, i el pregó de la Festa Major ha servit per fer un recorregut per l’edifici i la història de la Sala Galà. El que començà com una sala de ball fa més de cent anys, el 1910 va passar a ser discoteca, rebatejada com a Sir Thomas fins que va tancar les portes l’any 1993 i durant deu anys va romandre tancada fins que el 2003 es va reobrir, per acollir la nova biblioteca, l’Escola d’Art Josep Lloveras i l’Escola de Música Pere Mercader a més de ser també la seu dels gegants.

Podríem dir que la Sala Galà és el cor cultural de Cassà, tant per la seva ubicació com pel bategar de les seves sales, dels passadissos s’escapen les notes dels instruments als assajos dels alumnes de música, i les seves aules obren les finestres a la imaginació que es cou als tallers i les classes de l’Escola d’Art. A les portes ja hi trobem la biblioteca que funciona com un engranatge perfecte entre llibres, música i art, els gegants que hi descansen són testimonis de l’activitat d’aquest edifici, que no ha parat de bategar des del seu renaixement com a centre cultural.

Avui el pregó per encetar la Festa Major ha fet un repàs dels racons i de les històries que han acompanyat aquests vint anys amb els seus protagonistes, una representació de persones que han estat vinculades a la Sala Galà i que han actuat com una gran coral de pregoners i pregoneres.

L’alcalde, Robert Mundet, ha recordat també dues altres efemèrides molt lligades a la Festa Major, el 40è aniversari dels Colors sobre l’Asfalt i els deu anys del concurs d’engalanament de carrers, places i balcons. El concurs dels Colors sobre l’Asfalt és un reclam que atrau a més de dos-cents infants inscrits cada any.

Enguany el pregó també ha estat traduït al llenguatge de signes, tal  com s’ha fet els darrers dos anys. Al final de l’acte, tots els assistents han encès una espelma per celebrar l’aniversari i desitjar una llarga vida al cor cultural de Cassà.

Amb el pregó comencen quatre dies d’activitats repartides per tot el municipi, de les barraques a la plaça de la Coma i esquitxant tots els carrers que s’han engalanat per la Festa Major.

Trobareu el programa complet a cassa.cat/festamajor

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

FOTO LLORCA TANCA PORTES DESPRÉS DE 40 ANYS

Martí Bota es jubila i no hi ha continuador per conservar l’activitat del servei Sempre sap greu quan algun...

El proper dissabte dia 23 de setembre a les 19 h presentem a la Casa Irla el llibre “Anatomia del Deep State espanyol” de Damià del Clot.

DISSABTE 23 DE SETEMBRE A LES 19 h  Anatomia del Deep State espanyol  Damià del Clot

Delirium vistarà Cassà de la Selva amb Joris Voorn, Enai, Edu Imbernon i activitats al municipi

El quart esdeveniment Delirium de la temporada se celebrarà a la Pineda Fosca de Cassà de la Selva. Presenta...

Pere Ayach ja és nou president de la Cambra de Sant Feliu

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha renovat el seu Ple en el decurs d’una sessió constitutiva celebrada aquest...

COMENTARIS