- Advertisement -

MESSFG

Moviment d’Esquerres de Catalunya (MEScat) és un partit que té en el seu origen uns companys que venim d’opcions d’esquerra i de centre esquerra que militàvem en d’altres partits i que ha anat creixent i desenvolupant-se amb els anys amb molts companys (ara ja la majoria) que ens han volgut acompanyar però que no venen pròpiament d’enlloc.

Un partit progressista, catalanista i radicalment democràtic, defensor de les llibertats civils i polítiques dels pobles i dels drets de les persones.

MEScat és també un lloc de trobada per als que ens rebel·lem contra la repressió política, la guerra bruta, l’espionatge a l’adversari polític, els excessos policials, el lawfair judicial.,… i també contra els que diuen que les coses han de ser així i que res no pot canviar.

Ens aquestes eleccions la candidatura “MÉS SANT FELIU DE GUIXOLS-SOM MOVIMENT D’ESQUERRES DE CATALUNYA (MÉSSFG-somMEScat) s’ha proposat com objectiu oferir una alternativa i provocar el canvi en profunditat que necessita la nostra ciutat.

Ens reivindiquem doncs com l’alternativa real a TOTSxSFG. No aspirem a ser la ma dreta de`n Motas. Ni la ma dreta, ni la mà esquerra.

Perquè el nostre no és un projecte personal i megalòman, sinó la suma de 22.000 projectes personals, decidir a treballar per a que tothom pugui desenvolupar el seu projecte vital.

Nosaltres som la garantia que a la nostra ciutat hi haurà un canvi.

Portem anys veient que Sant Feliu de Guixols està estancada i que els projectes “estratègics” d’aquest govern són en realitat fugides cap a endavant que, malauradament no han solucionat temes importants i necessaris que afecten directament al dia a dia de les persones, o el comerç, o la mobilitat, o el turisme,…

De la crisi del COVID19 hauríem d’extreure que les polítiques assistencials enfocades a la gent gran són prioritàries, però també ho són pels joves o pel comerç, que s’ha de millorar i facilitar la mobilitat,…en definitiva posar l’accent en totes aquelles qüestions encaminades a millorar la qualitat de vida dels ganxons i les ganxones.

Sabem que el percentatge de persones que es llegeixen els programes dels partits, abans de votar, és molt baix i per lluitar mínimament contra això MÉS SANT FELIU DE GUIXOLS ha obert el seu pre-programa a la participació dels veïns i veïnes, per què les seves opinions i el que vulguin proposar ens importen, perquè és de justícia fer-ho i perquè creiem que la participació ciutadana és fonamental per governar bé la ciutat.

A continuació, “alguns” dels compromisos que formen part del nostre programa.

Per un SFG més just i equitatiu: Fer habitatge públic: generar al menys dues promocions d’habitatge públic municipal en aquest mandat… Millorar els serveis socials municipals… Lluitar contra la feminització de la pobresa… Impulsar i ampliar l’atenció domiciliària… Especial atenció als joves amb sales d’estudi ben equipades, ajuts per a la emancipació.. I per a la gent gran, promoure l’envelliment actiu i de qualitat; ampliar l’oferta de places residencials municipals i modernitzar-ne les instal·lacions….

Per un SFG més inclusiu i amb més oportunitats: Promoure la creació d’una Escola d’arts i oficis municipal. Ampliar el pressupost pel manteniment de les escoles…Impulsar campanyes per l’ús del català…Ampliar l’oferta d’educació en el lleure…Donar suport a les entitats i associacions culturals…Rehabilitar el Casino dels Nois, les naus catalogades al sector de Calasànz , l’escorxador i les Vetlladores…Crear la taula gastronòmica i celebrar els 30 anys del Peix Blau Ganxó…Ampliar el teatre auditori municipal…

Per un SFG més actiu i emprenedor: Crear un centre d’iniciatives turístiques…Recolzar el sector nàutic. Adoptar el compromís de sostenibilitat turística Biosphere…Promoure un turisme actiu basat en rutes de senderisme als peus de l’Ardenya i les Gavarres, cicloturisme, activitats nàutiques, recuperar el projecte de la Via Verda… Aparcament pel comerç : fer un aparcament soterrat al Passeig del Mar que connecti amb el que ja existeix a la Plaça del Mercat. Aprovar un Pla Estratègic de Subvencions al comerç local per acompanyar en la implantació i millora dels establiments…

Per un SfG més amable i sostenible : La cita prèvia serà un dret i no una obligació… Instal.lar escales mecàniques en punts estratègics i bicicletes elèctriques (guixolscleta) per superar els desnivells de la ciutat… El transport públic serà gratuït pels més joves i pels més grans…Dos parcs nous : Monticalvari i Les Bateries…Uns pista d’atletisme a Vilartagues….Ajudes per a la contractació d’energia verda i estalvi energètic i de l’aigua.. Millorar la neteja i la gestió dels residus….Pla director per preparar el bicentenari del Passeig del Mar, arranjar l’espai del Salvament i desenvolupar d’una vegada el sector del port i el seu entorn.

I per acabar, parlem del Thyssen!! . El govern de TOTSxSFG segueix impulsant un projecte de museu Thyssen que representa una agressió pel Monestir i tot el seu conjunt. Nosaltres recuperarem el projecte del museu Thyssen a l’antiga fàbrica de Can Serra Vicens, a la vegada que tornarem a creure i invertir en el conjunt monumental del Monestir, posant en valor les troballes fetes al seu entorn.

Article anteriorJUNTS FEM SANT FELIU
Article següentERC GUÍXOLS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

LO MÉS POPULAR

CENTREM-ARA PACTE LOCAL

Centrem-Ara Pacte Local aposta per una candidatura transversal, multigeneracional, amb persones vingudes de diversos àmbits. Amb el mateix...

Ràdio Sant Feliu i Televisió Costa Brava organitzen el Debat Electoral de candidatures al Teatre aquest dimecres 24 de maig

El Debat Electoral de Sant Feliu de Guíxols amb totes les formacions polítiques que concorren a les Eleccions Locals està previst aquest...

PSC

10 PUNTS IMPORTANTS DEL PROGRAMA EDUCACIÓConstruirem l'institut/escola pedralta i lluitarem per la jornada contínua! ESPORTSPotenciar i...

SUPORT CIVIL CRISTINENC

BIOGRAFIA Soc en Marius Aliu i Trenado, nascut a Llagostera i residents a Santa Cristina d’Aro, des del 2003....

COMENTARIS